Со тебе сум затоа што не можам да сум со неа/него

Со тебе сум затоа што неможам да сум со него/неа...

Ова реално не е толку ретка појава, колку што се ретки личностите што отворено би го кажале ова на моменталниот партнер. Се цени искреноста во секој случај и доколку некој ви го каже тоа е најфер спрема вас.

Не знам како би реагирал. Ако ја сакам сигурно ќе прекинам да се гледам со неа. Доколку само ја свиѓам, добра ми е за тепање време, плескање, кафе муабети и слично веројатно би продолжил да се глеам..

Никогаш,ама баш никогаш не ми се случило а нема ни да ми се случи!А зошто...па прво неможам да бидам со некој од онака за да преболам некој што ми значи многу,а и неможам да го преболувам на некој ваков смешен начин баш спротивното од што нема да се пронаоѓам во тој некој ќе мислам на тој што треба да го преболам и полошо за мене испаѓа!!!Останувам сама за сама да си се изборам со чувствата...и потоа сум спремна за други,вака!?Ноу веј!!!:pipi:

Никогаш не ми се случило да бидам со некоја личност колку да имам некој.Ако сум со некој значи нешто чувствувам.Ако не не ми треба некој за да се чувствувам посебно и да се лажам самата себе си и другите околу мене.

Агата кристи имаше добар роман за тип кој ја убил жена си , која ја сакал , за да биде со љубовницата ,која не ја сакал.Касно сватил .
Се случуваат такви работи.Мислам , луѓето касно да сватат...
Затоа најубаво да ги испробате сите можности,па одлучувајте.

... би ме иритирал секој негов поглед и разговор, а да не зборувам и за најмал допир ... не оди тоа кај мене.
Баш.

По не знам кој пат - ако сум со некој, ќе бидам поради него.
Ако прекинам, ќе биде исто поради него.
Ако ме иритира поглед, разговор, допир - тоа ќе биде пак поради него самиот.

Не го разбирам она - со тебе сум затоа што не можам да сум со друг

:cool:

Зошто да бидеш со некој колку само да не си сама? Не ја разбирам логиката :toe: нема смисла можеби си се заљубиле но никогаш нема да биде како што си очекувала или како тој првиот нели...мене ми се нема ова случено а и не верувам...неможам да бидам со некој само колку да не сум сам

Или ке сум со неа, или немам потреба да ја барам среќата во некоја, која е автостоперка на пат, па да лупам глава , малтретирам и ’’’ да се лажеме секој 2 ден ’’’’ ме сакаш , те сакам . Осаменоста е едно чудно чуство, што никогаш не те напушта, само глупо е таа празнина да ја пополнуваме со некој, некоја колку да се рече, имаме кој ке ни се јави, со кој ке прошетам, кај ке искачаме и слично.
Тука настанува себичноста, љубомората или омразата надвладува со нас , и се тоа го бараме и рефлектираме на некој попратен партнер

Па да, мегутоа последната врска ми беше таква. Бибшиот премногу го сакав за толку лесно да го заборавам и решив да го преблам на друг начин... со некој друг. И отпочеток беше тешко, го нарекував со името на бившиот, ама подоцна,бидејки сватив дека тој ми помогнал да си ја вратам среќата во живото и полека ми го освои срцето.

Поука-Никогаш не знаеш што живото носи, прифати ја секоја шанса што ти е пружена :toe:

Кога влегувам во врска, се осигурувам дека немам некои други чувства за никој, освен за личноста со која сум во врска. Не сакам да бидам со некој, заради тоа што во моментот не можам да бидам со некој друг кој ми се допаѓа.
Најпрвин не е фер за човекот со кој сум во врска, кој е со мене зашто навистина му се допаѓам, а јас кога сум со него да мислам на друг. Не иде тоа така. Не е фер.
Второ, таквата постапка значи дека не сум искрена самата со себе и со моите чувства. Со оглед на тоа што мене чувствата ми се на прво место секогаш, не би можела да имам врска со некој затоа што друг ми се свиѓа, а не можам да бидам со него.

Хммм Глупо ми е ова. Да бидам со некоја затоа што не можам да бидам со таа која ја сакам? Не, не, НЕ! Прво не се однесувам фер кон таа која можеби мене ме сака. И давам лажна надеж која порано или подоцна ќе ја дотолчи до земја. Премногу егоситички би било од моја страна. А што би било кога би била обратна ситуацијата? Не би и` простил.

Штом не можам да бидам со него, ќе си останам сама одредено време, се дури не го заборавам и не се почувствувам подготвена да бидам со друг, а во него да не го барам претходниот.
Во спротива нема да се чувствувам исто кога ќе ми се приближи, нема да имам желба да излезам со него, а и не би му давала лажна надеж.

Со партнер сум поради него, поради чувствата, задоволството, страста и уште мал милион други работи кои се однесуваат на неговото тело и неговиот дух, а не поради некоја трета личност.

Ne mozam da bidam so nekogo koj sto ne go sakam, koj sto na eden nacin samo go koristam za da prebolam nekoja licnost koja sto mene ne me saka ili pak ete na primer ne mozam da bidam so nea od bilo koja pricina...
So toa samo mozam da pokazam deka sum sebicna, deka mislam samo na sebe, deka sum koristoljubiva, deka zavisam na eden nacin od nekogo, ednostavno deka ne mozam sama da se spravam so moite problemi.
Toa ne doaga vo predvid vo nieden slucaj i podobro sama otkolku da baram uteha vo drug a i na kraj moze i da go povredam poradi mojata nepromislenost, sebicnost i na eden nacin koristoljubivost.
Se dodeka jas ne se cuvstvuvam podgotvena za druga licnost ne pravam nisto, a koga ke bidam podgotvena se ke si dojde na mesto...

Mi se sluci ova pred nekoe vreme, ama bitno kratko traese i bese bezbolno i za dvajcata. I jas i toj imavme dolgi vrski zad nas, si se najdovme na docekot na nova godina...prodolzivme so vrska. Preubavo mi bese so nego, no nikogas ne uspeav da go zasakam. A i vistina e deka mi se dopagase i drug decko togas... Ama ete, se slucuvaat i vakvi raboti...

Сакате една, а идете со друга...

Ова ајде нека биде машка тема, ма да можеме да ја свтриме и обратно за девојчињата...

Дали ви се има случено ова

Сакате значи една девојка, затрескани сте до макс, ама некако од некои икс причини си фаќате друга? Поради недоволно храброст да пробате со првата, инает, љубомора или не знам што... Ете ќе кажете вие...

Значи дали ви се има случено или познавате некој што му се има?

:smir:

па да, една моја другарка сакаше еден тип долго време, но мислеше дека нема шанси со него.по некое време и се засвиѓа еден друг и иде со тој вториот скоро 2 години.иако го сака сегашниот дечко премногу, кога ќе го види тој другиот приметувам како и светнуваат очите и мислам дека сеуште чувствува нешто кон него или пак можеби е така затоа што и е неостварена желба, не знам:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom