Со тебе сум затоа што не можам да сум со неа/него

ПА НОРМАЛНА РАБОТА ЏАБЕ ЈА САКАШ АКО НЕ МОЖЕШ ДА ЈА КАРИШ ТОГАШ ФАТИ СИ ДРУГА НО НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈ ДОДЕКА НЕ БИДНЕ ТВОЈА АКО ИМАШ ШАНСИ

Јас имам вакво искуство... да сакам еден а да бидам со друг...
И од искуство ви кажувам дека е многу гадно, ама многу... :(

Затоа си ветив на себеси дека нема да се повтори веќе да бидам со еден а да сакам друг а кога ќе се фатам со некој тоа е затоа што ми се свиѓа истиот тој и сум спремна да се заљубам во него, инаку нема фаќање... :)))

брат не зборвам за пробвење.. а и ти имат текнато дека најчесто мојш да ќариш типка кога излегвиш без некоја си цел ( онака лежерно, без мисија да фатиш некоја ) .. не дека се трудиш нешто да напрајш.. туку само онака природно си идат.. ти си играш... таа тука некаде до тебе играт.. се погледнувате.. насмевка.. малце играње.. лап лап.. ела да прошетаме.. хумпа :sekss:хумпа:sekss: хумпа:sekss:.. се враќате назад со насмевка.. после тоа ајде чаоо чаоо.. и ти се враќаш на стариот живот кај шо си ја сакаш женската и ви е ТОП...

мајка природа, тоа ти е..

а иначе да се замарам да фаќам друга женска.. а во меѓувреме одам со некоја.. ич не се замарам така.. одам со ова, не ојт, одам со друга.. две различни множества.. без пресек..

Абе братче не мислев на ова. Овие примери што ги даваш ти се класично варање. Уан најт стенд. Мене муабетот ми беше друг.

Затрескан си значи во некоја, ама си праиш филм во меѓувреме дека не можеш да ја имаш. Па фаќаш некоја сосема трета. Тоа беше темата. Дали ти се има десено?:kesa:

Епа ако сакам една, а сум 100% сигурен дека неможе ништо да биде меѓу нас, јебига, по некое време си идеш на друга, одкога ќе ми изветреат чувствата за таа првата што сум ја сакал.

А ако сакам некоја, и можам нешто да имам со неа, не барам друга :) Си идам по таа што си ја сакам :)

Тоа е ок ,ама од кај сте вие машките сигурни дали може да ја имате или не? Се дури не пробаш, не можеш да знаеш! Биди сигурен. Така може да ти побегне од раце таа што ја сакаш

Абе братче не мислев на ова. Овие примери што ги даваш ти се класично варање. Уан најт стенд. Мене муабетот ми беше друг.

Затрескан си значи во некоја, ама си праиш филм во меѓувреме дека не можеш да ја имаш. Па фаќаш некоја сосема трета. Тоа беше темата. Дали ти се има десено?:kesa:

па да.. то беше пак еден обид да ја фатам типката.. се фатив со сосема трета, само ради да ја напрам мојава љубоморна.. во стил на една си кинеска или шо ти ја знам поговорка.. Го бркаме она шо бегат од нас... Пошо ако ти е сервирано на табака не е баш интересно нели :) .. па изгледа и нејзе и бев сервиран, и зато нишо не испадна.. И со време се одљубив од нејзе..

али зато таква грешка не прам пак.. одсега влегвам во врска со типка само шо ми се свиѓат, а аку после то се пројавит некоја љубов.. пеки..

поздравче :helou::helou:

Хм,а кого правам будала себе или некој друг? Идеш со една за да сакашдруга,за да заборавиш друга...не верувам :nenene: можеби ќе издржиш некој период но да речеме веќе година си со неа,па нема да издржиш со тоа мачење барем јас така мислам :smir:

Обично кога луѓето се незадоволни од една личност,,или пак доживеале разочарување со истата,,се откажуваат од таа личност..но секако животот продолжува и нормално е со тек на време да си најдат друг партнер/ка. Чувствата а посебно љубовта,,е нешто кое не можеме да го контролираме,,па токму поради тоа и се случуваат вакви ситуации,,односно не можеме да си наредиме кого да сакаме...Секој некогаш подлегнува на искушението да го посака она што го нема,,но ако не го добие наоѓа утеха во друга личност..но мислам дека тоа воопшто не е во ред,,и секако не е фер спрема другата личност:pipi:

не ми се случило а и не сакам да влагам у такви врски што знам еднаш сум била у врска 1 мес траеше онака без везе со 200 молења дека ќе сум видела ќе сум го засакала секако машкото се трудеше на секој начин да ми угоди и да го засакам
но не оди кога некој не ти е у срце ѓабе е све :toe:

е тоа не верувам дека ке ми се случи
поголема глупост не сум чула.........
еј да бидеш со некој а да не сакаш уствари да бидеш со него
кретенизам од прв степен:tapp:

Аууу нешто многу лошо е да бидеш со некој/а кој/а не ја/го сакаш само затоа што не можеш да бидеш со некој/а друг/а.
Всушност тоа е многу себично. Но гледано од друга страна, во моменти на ’депресија’, кога нема да можеме да се помириме со фактот дека не можеме да бидеме со некого, многу е реално веднаш да најдеме друга личност која на некој начин ќе ја пополни празнината која ја чувствуваме. И тоа е многу нормално ако гледаме од личен аспект. Но тоа не значи дека е убаво и дека треба да го практикуваме (Иако не е наше да избереме дали нешто ќе практикуваме или не. Сепак ова доаѓа само од себе.).
Не викам дека никогаш нема да го направам ова, затоа што веќе еднаш го направив сосема несвесно, и кога сфатив дека е тоа така, зажалив што си дозволив да искористам друга личност за да се исполнам себе. Меѓутоа и тоа ми помина кога дознав дека и таа го правела истото:)

Pa shto ima tuka loso be... Ne birame vo kogo ke se zaljubime, ama ne mora toa da znaci deka treba da si sam/sama cel zivot i da cekas ili se nadevas deka toj nekoj shto go sakas ke pocne bash tebe da te saka : ))))) Mislam, treba da eksperimentirame vo zivotot...mozebi bash toj decko so koj shto si, a mislis deka nikogash nema da go zasakas taka ko prvion, ke razbudi vo tebe ushte pogolemi i porealni cuvstva. Kako i da e, ako zborime licno za mene, jas voopsto ne se fiksiram na neshto shto ne mozam da go imam od ovaa ili onaa pricina. Treba vo zivotot da se uziva i da se zabavuvash, a ne da patis po neshto shto mozebi i ne go zasluzuva tvoeto vnimanie :)

ако кажам на некое женско дека сум со неа пошто не сум со таа ја со сакам :) е тек тогаш ке летаат стикли :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom