Со што најчесто го мачкате лебот?

• Креатор на темата Креатор на темата Мари
  • Време на започнување Време на започнување
Црн леб, печен (тостер!), ама не премногу пошто после тоа на ништо не личи (се усовршува со тек на време :icon_lol: ), па на него кило путер, и додека се топи, сол. И така, врел... :pipi:
Црн леб, пак печен (рерна!), да крцка, ама не премногу (и ова се усовршува :icon_lol: ), маслиново масло, пармезан, босилок и оригано.
Сеедно каков леб, павлака и моцарела. Цел ден можам вакви да јадам.
Француско лепче (на кругчиња) + сирење (по избор, ја биено го сакам, ако е козјо онда е грчка работа :icon_lol: ), и врз него маслиново масло и оригано. Е овакви, дека се малечки, кога ќе си ги наредам на дрвена табла... :icon_lol: Се заборавам.
И не е леб, ама пак е интересно... Лиснато тесто, има од Dr. Claus едни добри, коцки од интегрално брашно (ту мач сусам, ама се трпи :icon_lol: ), на топлење, па на пола и им` шлапам ABC, или како и да се вика проклетото. :pos:
И уште една работа... Леб и чоколадо, најобично, млечно. Некој ми го кажа ова, поим неам шо финта е, ама ненормално добра ствар. Озбилно.:vozbud:

Не мачкам баш леб, поретко. Пoинтересно ми е вака кога ќе си се заиграм. :icon_lol:

Паштета, Nutella, ајвар и мајонез(но само со салама)

Порано многу јадев леб намачкан со еурокрем.Во последно време послатки ми се паштетата и ајварот.Маргарин не поднесувам многу освен Bords Eve.

So margarince odozgora piperca i sirence,so eurokremce,marmaladce

Со тоа што имам дома,под услов да не е сенф,друго се може

Најчесто го мачкам со мангарин (маргарин)!Па дали е со мармалад или не не е битно,најчесто е тој на моето мени за доручек!

Паштета(аргета),маргарин :toe::pirat:

Најчесто со путер.Всушност јас прво мачкам путер а потоа се друго:ајвар,мармалад,паштета,некогаш мајонез,.....и секако леб,путер и маслинки,сирење,.....:wink:

Со маргарин - ама тоа само доколку имам и јогурт, инаку леб и маргарин без јогурт не јадам :)
Евентуално може и со еурокрем, ама после ќе го забаталам лебот и ќе прејдам на еурокрем и ќе го изедам цел :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom