Снег

• Креатор на темата Креатор на темата CELTIK
  • Време на започнување Време на започнување
Многу различни работи индид..
- Сакам да седам покрај прозор со нозете испрчени на радијатор во термо шашави чорапи, со шолја циметно, млечно топло какао и да зајапам во белината додека слушам блуз!
- Сакам да стојам под некој улична ламба и да зјапам нагоре восхитувајќи и се на магичната фузија од белина и светлина!
- Сакам да пушам цигара на тераса и да зјапам во светлата паркирани на семафори!
- Сакам да правам снешко во двор со мама, тато и малото и да се мавам со топки! Мојата дем брзина ме изневерува и секогаш завршувам затрупана, снежна премрзната!
- Сакам да правам ангелчиња и фацички во парк!
- Сакам да се шетам со топло кафе низ плоштад, со замрзнати трепавици, були-були нос и мразулци на шишките!
Тоа сакам:pipi:

Сакам да сум со отворена уста нагоре и снегулките да ми влегуваат во уста :icon_lol:.

Сакам да си лежам под топло ќебенце со мужот, у некоја свеќеста атмосфера и да ја гледаме елката како светка:pipi:

Сакам да се гаѓаме со снег со другарчињата, а успат може да маваме и некој автобус ко у старите добри времиња :)(иначе јас никад не мавав туку само бегав зс бев најспор...:toe:)

Сакам да сум со отворена уста нагоре и снегулките да ми влегуваат во уста :icon_lol:.

Jas vcera pravev taka i mene mi se dopaga toa.Inace vcera super bese vrnese sneg a nie se mavavme so topki sneg i se slikavme pod elkata vo parkot super bese.:helou:

Да го соберам цел снег од маало и да напраам планина и да да се фрлам со сите.Неостварена желба.:kesa:

Споено, средено продолжете со детските радости. :)

Сакам да правам ангелчиња во снег:pipi:
Сакам да се мавам со топки од снег со некој и после заедно да се струполиме доле на снегот и да го отепам со снег у уста:pos:(злобно знам)
Кога врне снег ја држам устата отворена за да ги јадам снегулките:pos:
Јадам снег:pos:Да јадам:)Исто и мразулците(освен тие од колите:pos:)имам навика да ги ставам во уста:pos:Интересно ми e бе па:pos:
Обожавам кога имам снегулки во коса,но не и кога ќе се стопат:pos:
И најубавото за крај
Кога малку вее снег,а доста е наврнато,сакам кај мене во маало,со некого да се шеткам под светлото на снежните ламби и да се гушкам,ммм романтика:pipi:

Сакам да правам ангелчиња во снег:pipi:
Сакам да се мавам со топки од снег со некој и после заедно да се струполиме доле на снегот и да го отепам со снег у уста:pos:(злобно знам)
Кога врне снег ја држам устата отворена за да ги јадам снегулките:pos:
Јадам снег:pos:Да јадам:)Исто и мразулците(освен тие од колите:pos:)имам навика да ги ставам во уста:pos:Интересно ми e бе па:pos:
Обожавам кога имам снегулки во коса,но не и кога ќе се стопат:pos:
И најубавото за крај
Кога малку вее снег,а доста е наврнато,сакам кај мене во маало,со некого да се шеткам под светлото на снежните ламби и да се гушкам,ммм романтика:pipi:

Има светла кај нас во маало.Уствари има ама не светат што е најтрагично.

Ах... снег! Одамна нема затрупано ептен како порано. Вчера пушти некоја снегулка колку да покрие се, ама сабајлево се стопи:nesum: Барем за празнициве да осетиме новогодишна атмосфера...

Како мала, увек го малтретирав татко ми да ме носи во парк и да ме влече на санката, јес да и сега би го правела истото, ама додека да се опремам зимски ќе ми се стопи снегот и по асфалт ќе треба да се санкам ( плус, не знам колку ќе ме издржи санката :pos: ), така да, вчера се задоволив со убавото чувство кога снегулките ми паѓаа на лицето... додека не ми спискаа дека продавницата нема вечно да чека да си купам макарони. :(

Сакам снег, убаво е, романтично, само да не е ладно :)

Нека врне нека крши глава надвор...јас дома да се топлам сакам :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom