Снег

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Многу различни работи индид..
- Сакам да седам покрај прозор со нозете испрчени на радијатор во термо шашави чорапи, со шолја циметно, млечно топло какао и да зајапам во белината додека слушам блуз!
- Сакам да стојам под некој улична ламба и да зјапам нагоре восхитувајќи и се на магичната фузија од белина и светлина!
- Сакам да пушам цигара на тераса и да зјапам во светлата паркирани на семафори!
- Сакам да правам снешко во двор со мама, тато и малото и да се мавам со топки! Мојата дем брзина ме изневерува и секогаш завршувам затрупана, снежна премрзната!
- Сакам да правам ангелчиња и фацички во парк!
- Сакам да се шетам со топло кафе низ плоштад, со замрзнати трепавици, були-були нос и мразулци на шишките!
Тоа сакам:pipi:

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Сакам да сум со отворена уста нагоре и снегулките да ми влегуваат во уста :icon_lol:.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Сакам да си лежам под топло ќебенце со мужот, у некоја свеќеста атмосфера и да ја гледаме елката како светка:pipi:

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Сакам да се гаѓаме со снег со другарчињата, а успат може да маваме и некој автобус ко у старите добри времиња :)(иначе јас никад не мавав туку само бегав зс бев најспор...:toe:)

Член од
24 октомври 2008
Мислења
328
Поени од реакции
5
Сакам да сум со отворена уста нагоре и снегулките да ми влегуваат во уста :icon_lol:.
Jas vcera pravev taka i mene mi se dopaga toa.Inace vcera super bese vrnese sneg a nie se mavavme so topki sneg i se slikavme pod elkata vo parkot super bese.:helou:

S

SSS-Stolica

Гостин
Со другари да се размааме убаво на растојание од 2 метри

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Да го соберам цел снег од маало и да напраам планина и да да се фрлам со сите.Неостварена желба.:kesa:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Споено, средено продолжете со детските радости. :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Сакам да правам ангелчиња во снег:pipi:
Сакам да се мавам со топки од снег со некој и после заедно да се струполиме доле на снегот и да го отепам со снег у уста:pos:(злобно знам)
Кога врне снег ја држам устата отворена за да ги јадам снегулките:pos:
Јадам снег:pos:Да јадам:)Исто и мразулците(освен тие од колите:pos:)имам навика да ги ставам во уста:pos:Интересно ми e бе па:pos:
Обожавам кога имам снегулки во коса,но не и кога ќе се стопат:pos:
И најубавото за крај
Кога малку вее снег,а доста е наврнато,сакам кај мене во маало,со некого да се шеткам под светлото на снежните ламби и да се гушкам,ммм романтика:pipi:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Сакам да правам ангелчиња во снег:pipi:
Сакам да се мавам со топки од снег со некој и после заедно да се струполиме доле на снегот и да го отепам со снег у уста:pos:(злобно знам)
Кога врне снег ја држам устата отворена за да ги јадам снегулките:pos:
Јадам снег:pos:Да јадам:)Исто и мразулците(освен тие од колите:pos:)имам навика да ги ставам во уста:pos:Интересно ми e бе па:pos:
Обожавам кога имам снегулки во коса,но не и кога ќе се стопат:pos:
И најубавото за крај
Кога малку вее снег,а доста е наврнато,сакам кај мене во маало,со некого да се шеткам под светлото на снежните ламби и да се гушкам,ммм романтика:pipi:
Има светла кај нас во маало.Уствари има ама не светат што е најтрагично.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Ах... снег! Одамна нема затрупано ептен како порано. Вчера пушти некоја снегулка колку да покрие се, ама сабајлево се стопи:nesum: Барем за празнициве да осетиме новогодишна атмосфера...

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Како мала, увек го малтретирав татко ми да ме носи во парк и да ме влече на санката, јес да и сега би го правела истото, ама додека да се опремам зимски ќе ми се стопи снегот и по асфалт ќе треба да се санкам ( плус, не знам колку ќе ме издржи санката :pos: ), така да, вчера се задоволив со убавото чувство кога снегулките ми паѓаа на лицето... додека не ми спискаа дека продавницата нема вечно да чека да си купам макарони. :(

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Сакам снег, убаво е, романтично, само да не е ладно :)

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Нека врне нека крши глава надвор...јас дома да се топлам сакам :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom