Смртоносна загатка

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
:oftopic:
Имаше вакво нешто на филм. Само што имам заборавено, одамна беше... Професор им даваше на студентите да гледаат некоја снимка... И овие полудуваа и на крај завршуваа со самоубиство. Потоа и професорот полуде.... Ако некој се сеќава нешто за филмот, наслов или било што ...

Кутијата на Ковак? Или не беше она?

Знам со тој писателот беше, се случуваа неразјаснети самоубиства околу него, али како што ми текнува за вградени чипови во главата стануваше збор.

Не беше со вградени чипови. Професорот правеше експерименти со снимка како што наведов. Но и овој филм (Кутијата на Ковак) не ми е познат. Ќе го побарам. Сепак фала.

Прв пат го читам овој случај. Не бев слушнал за ова. И јас се согласувам со другите, можно е да е направено нешто како вирус и подсвесно да ти влегува во мозокот и да не ти функционира после тоа.

Мислам дека од некој таблоид од пред неколку години ја собрав оваа случка.Се случило во Јапонија ,деца гледајки некој цртан филм на некоја одредена нијанса на боја повраќале .

Мислам дека од некој таблоид од пред неколку години ја собрав оваа случка.Се случило во Јапонија ,деца гледајки некој цртан филм на некоја одредена нијанса на боја повраќале .

Кога Покемон се појавил, изгледал како машина за правење пари која никако не може да загуби од својата вредност. Она што за малку ќе го уништело била епизодата „Електричен војник“ од 1998 година. 658 јапонски деца завршиле в болница, со дијагнози од главоболка, преку вртоглавици, па сè до епилептични напади. Епизодата потоа била забранета, а цртаниот филм продолжил да се емитува по четиримесечна пауза. Сепак, ништо не било загубено, со оглед на тоа што постојат преку 500 други епизоди.

„Покемон: Електричниот војник“ (сцената која предизвикала епилептични напади - погледнете на сопствен ризик!) :tv:
http://www.365.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=3715&Itemid=2

Не ти работи линкот т.е видеото е отстрането.

Можеби има вистина штом го отстраниле видеото.

ok
tolku li e opasno videovo???? da znam dali da go gledam.

Интересно , уште една мистерија , која тешко дека ќе биде решена :wink:

L0L си изгубив 23 минути гледајки некаков цртанфилм...Туку дајте најдете го и тоа од 80-тите ја ке го гледам...Ак неможе да го најде некој тогаш дајте нешто од овие поновите....

а може ли некој да ми објасни шо е финтата со четирите бои, не можам да разберам како тие можат да влијаат?

Da super ideja. Ke bide ubavo nekoj da ni objasni sto e tuka rabotata so tie boi.

PS: ako najdam neso na net ke postiram.

а може ли некој да ми објасни шо е финтата со четирите бои, не можам да разберам како тие можат да влијаат?
Ако е човек далтонист како можи да влијаат :)?
Загатката за мене е зошто луѓево премногу веруваат во белетристика, и тоа официјално е представено како белетристика и лесно романче за на плажа.
Читајќи ја темава се сетив на една сцена во Трст виа Скопје кога Ѓорѓи Колозов ќе се обиде да ја хипнотизира кокошката, а на крајот ќе излези дека таа ќе го хипнотизира него :).
Што е поопасно полн пиштол на чело да ти стават или видео од Youtube да гледа човек, ете тоа е мистеријата :).

Видеото од Покемон го има на Википедија и го изгледав повеќе од 5 пати :) Само се чуствувам малку чудно лол, очитеее :pos2:

Клик ХИр Ту Дај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom