Смисла за хумор

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Смисла за хумор поседува човек кој што знае да насмее различен вид на луѓе меѓутоа да го трефне моментот и кој е поготвен да прифати шала на своја сметка како што кажаја погоре. Мислам дека поседувам смисла за хумор и гледам да сум опкружен со луѓе кои не се лутат се секоја кажана ситница а дали е главеен критериум? не ем, но е еден од критериумите и пожелно е да поседуваат смисла за хумор.

Што всушност претставува смислата за хумор?Умешност за кажување вицови,смешни досетки или нешто сосема трето?

Како одредувате дали има некој смисла за хумор?Колку често имам слушнато оној или овој немал смисла за хумор?Но дали е тоа релативно?За некој нешто може да биде,смешно за некој не,што всушност нели кажува дека не може баш да кажеме дали некој поседува или не смисла за хумор?

Дали ако некој е постојано намуртен значи дека нема смисла за хумор?Дали оние кои постојано се весели и насмеани,значи дека имаат смисла за хумор?Дали го поистоветувате овој поим со позитивност?

И за крај...Дали вие сметате дека имате смисла за хумор и на кој начин ја покажувате?

Дали барате слични на вас,дали ви е битно луѓето околу вас да ја поседуваат оваа особина?Дали ви е главен критериум при бирање на пријатели,дечко/девојка и слично...

Ајмо по ред:

Смислата за хумор претставува да ја кажеш правилната смешка во правото време, без да ја мислиш 10 минути. Да ти дојде во истиот момент, а сепак да биде смешно.

Не секогаш насмеаните фаци значат добар смисол за хумор, а намуртените лош. Земи ги за пример Британците. Такви ладни фаци, а таков хумор. Штета што малкумина го разбираат.:toe:

За крај, имам смисол за хумор, ама не го покажувам, затоа што мноогу мал, нано број на луѓе го разбираат. За останатите го користам другиот вид на хумор. No offense.:smir:

И да барам слични, тешко да најдам, затоа не се ни мачам да барам.:helou:

Дали ако некој е постојано намуртен значи дека нема смисла за хумор?Дали оние кои постојано се весели и насмеани,значи дека имаат смисла за хумор?
Луѓето кои поседуваат невидена смисла за хумор, за мене, се оние не - толку - насмеаните. Непишано правило, ама таквите се далеку подуховити, ем светлосни години пред оние, 24/7 од Прилеп до Куманово окезените. Поинтелигентен и пософистициран хумор, по малку ироничен, нешто вулгарен, но така добро спакуван што не може да те остави рамнодушен. Т.е. за кого како јбг, ама не можам да све да се смеам.
Но дали е тоа релативно?
Филм/серија. Има такви кои на мене ми се моронски, од прва до последна сцена вештачки, пластичен и евтин хумор. Претежно глупи амерички тин комедии со пар лигави пубертетлии кои се најутепаните фаци во школо се` додека најјаката онаква не ги покани на најјаката журка во градот, или животот им` поминува во пиење, пушење, дрогирање и гледање третокласни порки се` додека некој бенд не реши да одржи концерт па за да се доберат до карти мораат да поработат, или имаат ултра важна бејзбол/рагби утакмица викендот, или ги напаѓаат марсовци. За други луѓе, истите овие се мастерпис.
Релативна ќе да е.
Смисла за хумор поседува човек кој што знае да насмее различен вид на луѓе меѓутоа да го трефне моментот
Не. Мене не ми е ова смисла за хумор. Зашто да се приспособуваш? Не е поентата ти да се адаптираш на различни типови луѓе. Со кој си на истата фрекфенција, секако ќе си се разбереш.

Хуморот е начин на живот.Нешто што барем мене често ме движи.Сакам кога сум во друштво на забавни луѓе со кои можам да се зезам,да кажувам и слушам добри вицеви или да се прават лудости.
Многу битна и здрава работа.Јас мислам дека имам смисла за хумор.Но многупати ми имаат речено дека забегувам во црн хумор и иронија.Не се согласувам,но можеби има точност и во тоа.А за некаква илустрација,често пати смислата за хумор ми наликува на онаа од Чендлер од Пријатели.
Барам весели луѓе.Тажни луѓе ме уништуваат.Не сум човек кој може да издржи сериозни муабети и континуирано кукање.Пријателите ми се се фрикови.Додека сите женски ми биле смртно сериозни.Битно критериумот постои!!!

...Имаат позитивна аура околу себе, пленат, озарени очи, широка насмевка, прават шала на своја сметка, знаат да се дружат, да примаат и даваат многу топлина и пријатни моменти:)
Се согласувам со ова. И би додала - од ништо ќе направат нешто. Едноставно, кога едвај чекаш да се сретнеш со личноста затоа што знаеш дека природно и неизвештачено ќе знае да те насмее.

Дали барате слични на вас,дали ви е битно луѓето околу вас да ја поседуваат оваа особина?Дали ви е главен критериум при бирање на пријатели,дечко/девојка и слично...
Секако дека ми е битно луѓето околу мене да имаат ваква особина. Има ли некој од форумов кој има во близина луѓе што не знаат да го насмеат?:)

Некои имаат некои не.Јас преферирам да се дружам со тие што имаат како мене.фала:tapp:

Обожавам луѓе со смисла за хумор.Јас имам ама не кој знае колку.

Што е смисла за хумор?
Тоа ти е еден вид хумористична смисла:toe:

Па смисла за хумор е да знаеш да кажеш нешто интересно во правио момент и сите да се насмеат на тоа.А не да прераскажеш некој виц и толко...имаш смисла за хумор право

Хуморот е во карактерот, не во шегите.

Псајходелик спонтан хумор е најјак. ќути ќути па кд ке тресне, хард кор кик ес хумор.
Штознам, ја не ќуту, цел живот се шалу, заебаам се : D
Tј муабет ми стоеше у ps. у алманах. На едн час у средњу кажаја сам 46 пут заебаам се за час од 45 минута. Заебанција,шала, мора да биде смешна а не некој да се увреди, да понижиш, значи шала смешка : )
Смисла за хумор мора да е шаренолика кд е у питање дупење(заебавање) али дупење до границу, без љутиш нели, за да се смее и тј издупен : D
Дупу се на сфоју сметку, увек, интересно е, не сам егоцентрик, не сам некој озбиљан тип, збору како навиен и увек трескам, такф сам, мене не ми смета, на некога му смета, увек на тија самобендисани и уфилмани.

Смисла за хумор треа да биде прзоплета, експресно да ти текне некој шљапни лупни муабет, да има осмех, да има урлање од смеање. Не е финта да каеш нешто колко да си кажаја, да испаднеш центар пажња, зшто може некад да се деси да испаднеш припор пажња, долно дупени : D

Не е финта виц да се каже или некој клише муабет, него нешто што ке ти текне у момент, а ке биде смешно. Мене су ми кажале дека доста животи сам продужија, ако стфарно има везе тој дека смеање продужуе живот. Мноо стомачни сам развија : D мноо плакање од смеање, значи кидање : )

Фаца нема везе сс смислу за хумор, може некој да е намрштен али кд ке каже нешто, кажано е. Може некој да се цери, да дрнда да се праи хумор али не га бива. Тија такфи су најинтересни нели, неоткриени таленти.

Ја обожаам људи сс смислу за хумор, значи кој спој еј, трескамо до лудило

Иронија и сарказам е демоде.

Последно уредено:
mnogu e loso koga ljugjeto neznaat dali se zezas ili si ozbilen. jas na primer sekogas sum ozbilna duri i koga se zezam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom