Смирени или избувливи?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Многу сум избувлива и тоа ми е една голема маана, ама затоа пак лутината одма ми поминува... Ама моментот на таа нервоза најсилна неможам да го преќутам и да оставам да се смири само по себе... Ич не си ја сакам таа маана и пробувам да се сменам :nesum:

Порано ми се случуваше да не можам да се контролирам а и ако се исконтролирам, во себе да се изедам и после со часови да преживувам.Како повеќе се запознавав себеси сваќав дека избувливоста само ми штети и дека не ми носи успех ни во тоа што сакам да го постигнам. а најважно од се дека тоа не сум јас туку моето его кое на некој начин е повредено или пак не се одвиваат работите така како тоа си ги замислило. Да не се лажеме и сега ми се случува да реагирам најчесто во себе ама веднаш си кажувам тоа не сум јас а егото нека се секира кој го шиша така и му треба .

Ја сум најмирно и најсмирено дете у цело Тетово x)

Пробувам да бидам смирена, а на моменти сум толку избувлива, што и сама кога ќе се осетам ми пречи... :toe:

у последно време сум многу смирен за се...незнам дали е тоа добро или лошо...а иначе слабо се контролирам за некои за мене битни работи и кога пробувам да бидам сталожен умирам у себе...едноставно што повеќе се трудам да изреагирам мирно, толку повеќе знам дека ќе направам некоја беља понатака, неможам да издржам...треба повеќе трпение како и да е

Смирен човек сум.... не се замарам, ама кога некој ќе претера враќам.

Хммм, тежок одговор. :jaj: Од се по нешто, ама знам и да избувнам ако се изнервирам премногу. Инаку во глобала смирен, али не премногу.

Тешко може човек да ме изнервира. Најчесто сум смирена, но коа ќе се премине границата реагирам инстиктивно, не размислувам што правам ама се помирив со тоа, и веќе не се каам за тоа што имам направено, или дали има некакви последици тоа.

Избувлива сум и тоа многу..Провокации не поднесувам и нешто ме тера одма да вратам со иста мера како што ми се обратиле..Можам да бидам мноогу груба и знам дека тоа ми е голема маана ама ете, неможам ништо да направам. Понекогаш собирам, собирам и наеднаш..:violent1:

хухууу ...дефинитивно сум во тие избувливите :pipi:
кога сум барем маалце изнервирана одма почнувам да се карам и кажувам нешто што не би го кажала...али јбг то је то ...
ама коа сум си у топ расположение секад ја смирувам ситуација :)

Porano bev mnogu smirena licnost i za nisto ne se zamarav... ni so nervozi, ni so problemi, ni so tugji mislenja...No sega se smeniv malku... pa i me nervira toa sto se nerviram za gluposti i sekakvi sitnici...

избувлива на квадрат или пак кубен неможам да се конторолирам кога се карам ама како шо стареам ми идит умот и сега малку помалку сум избувлива ама само малку :P

jas sum vo princip mnogu smirena i iskreno ne gi razbiram lugeto so plamnuvaat za sekoja sitnica mislam deka so vikanje i raspravii ne se postignuva nisto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom