Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Citakji go postot na babickava idam do zaklucok deka zivee mnogu tazen zivot duri zal da te fati. Nisto ne ja raduva pa nemoze da razbere kako Sport moze da im budi emocii na lugjeto. Zatoa i kompleksite. Ama bitno spomna deka klubot e licna sopstvenost na Rusin, neli toa go ocekuvaat nejzinite finansieri :)
Па, на крај ќе дојдеме до заклучок дека и репрезентациите не се наши, туку на федерациите кои што ги формираат.

https://www.facebook.com/MNajcevska/posts/10215711181187382

:lolzz::lolzz:
Леле леле природна непогода ќе направат со солзиве куртонски.

Најцрно од се е што нема еден Албанец во Македонија што ќе излезе јавно да го осуди
Македонско девојче, курва голема.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=x0kuEV7AdzU

А скандирање Клетите Албанци.... за нашиот Македонски народ е преседан од национални размери кој прави раздор и не носи далеку од европските вредности.

За критика се и едните и другате, ама преку кур ми е од допуштање и релативизирање на едната страна.
Затоа што 30 години поминаа од осамостојување. Еден судски случај кај што Албанци беа осудени не помина без протести, без навреди, без обвинувања.
Еден Албанец нема виновен во оваа земја. Сите се невини.

ЕДИТ: ете видиш Ја пишуем "клетите šипт@ри" што е цитат во контекст ... форумот прај аутокорект во албанци. Тоа е таа самоцензура, понизност, страв, немање почит....
Затоа ќе пропаднеме како нација.

Последно уредено:
Чувство на ниска вредност левел 9000.
NANI!

Тоа е таа братска сплотеност.

Прегледај го приврзокот 210075 Прегледај го приврзокот 210076

и тако даље... полн е Facebook со вакви срања...

Колку само не можат да бидат индиферентни на некој си изолиран инцидент.
После на нашиве им било фуфки....

Ден денес стои картата на Голема Албанија на подвожњак на излез на Тетово. Еден нема мадиња да ја тргне.
Ама затоа Албанците имаат мадиња по 7 пат да кршат спомен плоча на Карпалак.
Да бидеме реални, албанците никогаш не ги чувстувале успесите на македонците како свои. Вчера кога победи Вардар немаше 1 албанец што беше горд на победата вклучуваајќчи го и @puno пошто тоа е против нивното убедување. Позади маската на оправдувања на националистички песни уствари се крие омраза, омраза која албанците ја негуваат уште многу одамна, против сите неалбански народи на балканов. Тоа е таа вистина која северџанскиот џган уствари не сака да ја разбере, а после им се криви сите оние кои се гледаат како македонци од македонија или така наречени националисти по убедување.

Да бидеме реални, албанците никогаш не ги чувстувале успесите на македонците како свои. Вчера кога победи Вардар немаше 1 албанец што беше горд на победата ....омраза, омраза која албанците ја негуваат уште многу одамна.

Морам да реагирам: знам од школски денови двајца албанци соученици кои се по меѓунационални односи OK, базирано на „мониторинг“ од осум / четири години, и сигурно барем едниот од нив бил горд на Вардар вчера.

Ти може да реплицираш, „А само двајца ли се...“

Може се двајца само, тие ми се школски другари и О.К. личности ништо помалку од некој Македонец, и морам да го речам ова за да направам што можам утре во некој судир да не завршат како колатерала.

Многу иронично ќе биде дочекувањето на ракометарите на панорамски автобус кој треба да пројде покрај Триумфалната капија и да застане на плоштадот „Македонија„ покрај споменикот на Александар Македонски...

Многу ќе се туфкаат комуњарите вечерва!

Не можеме да се снајдеме и да почитуваме едно обично Унеско и озбилно има некој у Влада и обични луѓе што се надеваат на ЕУ?[DOUBLEPOST=1559581000][/DOUBLEPOST]
Многу иронично ќе биде дочекувањето на ракометарите на панорамски автобус кој треба да пројде покрај Триумфалната капија и да застане на плоштадот „Македонија„ покрај споменикот на Александар Македонски...

Многу ќе се туфкаат комуњарите вечерва!

Триумфалната и споменикот и сите тие објекти што ќе ги поминат имаат многу пострашно дејство врз се, така да ни туфкањето на комуњарите нема да ги оправда ни малку. :D

Лилно знам најмалку 2 албанци што вчера гледаа пренос и уживаа во победата на Вардар. И покрај тоа што се албанци, и нема ниту еден албанец во тимот на Вардар сепак го чуствуваат тоа за свое пошто делат заедничка држава.
Впрочем како што и секој еден македонец треба да се радува на успесите на Шкендија.

Проблемот е во националистичкиот порив кај албанците... Зошто заради некое скандирање се прават драми, се бара казнување, се бара линч, се бараат виновници.
Како македонската гордост била доведувана во прашање секогаш тоа било релативизирано во смисла ќутете не правете драми за нешто што нема врска.

Тука е проблемот. Проблемот е и во администрацијата што брише постови, сметајќи дека сакам да вметнам националистички порив насочен спрема албанците.
Па луѓе мои, јас не скандирам "Ајде Вардар пуши ми го курот" кој патем не се хулигани туку играчи на елитен фудбалски клуб.

Јас сум тој кој повикува да се радуваме на успесите на Шкендија.... Екипа која ќе не претставува во квалификациите за Лига на Шампиони
Проблемот е што пуно дарди и компанија не сакаат јас да навивам за нив... Затоа што сметаат дека никогаш Шкендија не можам да ја чуствувам за своја.... како што тие се ограничени и не можат Вардар да го чуствуваат за свој.

Ете молам @Ryan Giggs да ме цитира пошто Киселина и компанија ќе го здрелнат и овој пост согласно нивните еднострани правила.... Барем да остане нешто од видувањата и објективните аспекти

Триумфалната и споменикот и сите тие објекти што ќе ги поминат имаат многу пострашно дејство врз се, така да ни туфкањето на комуњарите нема да ги оправда ни малку. :D

Голема кнедла ќе треба да голтнат...Ама не е проблем, навикнаа!

Ракомет никогаш цела утакмица не сум гледал, еднаш почнав да ја следам пошто колега македонец на факс на мојот лаптоп ја гледаше па ајде и јас, играа репрезентациите, и одеднаш публиката почна да пее мртов албанец добар албанец, ниту он коментираше ниту јас, ја догледав до крај. Ајде мислев хулигани се, свашта има по трибини, необразовани, џгани. Ама после утакмица чат пат некој реагираше, ама кој требаше не, имаше високи функсионери кои беа на трибини, нормално после утакмица велеа дека не слушнаа такво нешто... Ниту санксии ниту ништо.
Нема место веќе во Македонија за вакви скандирања, мора да има казни, за било кого, давај им минимум 10 години играње без пиблика, ако може да се најдат иницијаторите на таквите скандирања да се казнуваат за доживотна забрана за стадиони и толку, само вака се држи ред, кога можеа англичаните да ги дресираат, можат и народи што се антиспортисти што навиваат само за инает на другиот.
И тие малкуте албанци што се гордеат со успехот на Македонија ги бркате.
Насекаде има џган, мора да се почнува да се казнуваат строго.

Ракомет никогаш цела утакмица не сум гледал, еднаш почнав да ја следам пошто колега македонец на факс на мојот лаптоп ја гледаше па ајде и јас, играа репрезентациите, и одеднаш публиката почна да пее мртов албанец добар албанец, ниту он коментираше ниту јас, ја догледав до крај. Ајде мислев хулигани се, свашта има по трибини, необразовани, џгани. Ама после утакмица чат пат некој реагираше, ама кој требаше не, имаше високи функсионери кои беа на трибини, нормално после утакмица велеа дека не слушнаа такво нешто... Ниту санксии ниту ништо.
Нема место веќе во Македонија за вакви скандирања, мора да има казни, за било кого, давај им минимум 10 години играње без пиблика, ако може да се најдат иницијаторите на таквите скандирања да се казнуваат за доживотна забрана за стадиони и толку, само вака се држи ред, кога можеа англичаните да ги дресираат, можат и народи што се антиспортисти што навиваат само за инает на другиот.
И тие малкуте албанци што се гордеат со успехот на Македонија ги бркате.
Насекаде има џган, мора да се почнува да се казнуваат строго.
Хахахахахахахахахахахахахахааххахахахахахахахахахахаххааххааххахахахааххахахахахахахахахахаххахахахахааххаха

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom