Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Според тебе која е причината што не си лежат криминалците од дпмне?

Или немало криминал а власта лажела со цел да придобие гласачи
Или власта е неспособна да докаже било кој криминал, доколку имало

Шета стварно што ја тераат да се глупира вака, реков пред некое време дека ќе се извалка во кампањава, голем почит имам за женава...

То е...
Ако стварно не купат нов авион, тогаш по 101ви пат ќе докажеме дека сме најретардирана заедница во вселената.

Шета стварно што ја тераат да се глупира вака, реков пред некое време дека ќе се извалка во кампањава, голем почит имам за женава...

То е...

Еве го и стаорецов покус да не остане во глупостите.

https://plusinfo.mk/пендаровски-ме-следи-странска-разузн/

Пендаровски: Ме следи странска разузнавачка служба блиска на опозицијата

Абе за овај не ме чуди да треска глупости, ама професоркава гледам прифаќа што ќе наметни ПР тимов од ДПМНЕ.

Мислам шо знам јас можеби така и ќе победи, претпоставувам двеве големи партии си го знаат гласачкото тело.

Паааа или е ликов многу битен (што значи дека мисли дека е битен, а не е па си придава значење...), или опозицијата си има своја разузнавачка екипа, наречена „странска„.

Се надевам дека не се во прашање пак некои си таму „жути комбиња„...

Не, со договорот не постои веќе етникум 'македонец' туку државјанство(при што има суфикс 'државјанин на РСМ...'), што значи дека македонците се избришана нација, односно постојат само граѓани на Република Северна Македонија...

Не го слушај струмичкиот коцкастоглав сељак, заедно со индиецот Анѓушев лажат ко луди и ебат 99% од народот кој само си трпи

Еве нешто од екатимерини...
2019-03-06_232911.png

Просечен Македонски политичар кој со децении е во висока политика ... што поседува ... југо, фиќо, стокец или максимум пунто :D некое нивче во некое ебено селце добиени у наслеѓе од деда, а може и некое канта тракторче и мотокултиваторче исто така остаени у наслеѓе од деда ... уште живее во некое трошно гарсоњерче заедно со своите родители, а воедно и станчето сеуште се води на име на родителите ... на штедна книшка има нешто ситно ко за у црни денови барем неколку лепчиња и млекца да можат да се купат ... со вакви скромни и чесни политичари нема за што да се грижи народот, цепаме у ЕУ со десетта брзина ... :tapp:

2157година:Продолжи судењето за Монструм.

2295година:Се одредува 30 дневен притвор за Кутијата на Евн во случајот за Никола Саздовски.

Работите одат во недоглед,правдата е се подалеку.Болката останува кај семејствата.....

Јас не знам кој круг од пеколот е оваа безимена земја, ко некој резерват каде што се збрани на едно место најподлите примероци на човечкиот род, заедно со група несреќници кои што ја имале таа судбина да се родат во овој кафез и да делат небо и воздух со таква багра.
Не можеме веќе ни племе да се наречеме, оти дури и примитивните племенски заедници развиле одредено чувство за посебност, имаат име и се идентификуваат со тоа име. Значи не сме веќе ни во племенски стадиум. Јас не верувам дека во историјата е забележан сличен пример на нашиот, затоа можеби и не постои соодветен израз за да се опише ова лудило.

И сите ќе се сетиме што сме направиле кога по општините еден ден ќе ни осамнат двојазичните табли со новото име, кога ќе потполнуваме формулари за патни документи и ќе дојдеме до графата за националност и држава на раѓање...
Кога ќе отидете во странство и некој полуинформиран староседелец ќе ве ослови со 'северномакедонци'...
Кога ќе се испечатат новите учебници и идните генерации ќе учат историја напишана од политичарите а не од историчарите...

Во нашиот случај стереотипите станаа реалност, врз нив ќе го градиме новиот идентитет, врз нашиот полтронизам, лицемерие, немање образ и достоинство, безрбетништво...
Тоа му доаѓа како Ромите да се гордеат оти се нарекувани ѓупци или Албанците ш*птари...
Епа ние се негативно што правевме изминативе три децении играјќи си држава, успеавме да дојдеме до ниво со нашите гомна сами да се мачкаме по лице и да велиме оти ни е убаво.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom