Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
А како ќе си поминеме ние, останатите???
Со оглед на тоа дека немаше повеќе 10К луѓе да излезат да се бунат, претпоставувам дека останатите се малцинство...[DOUBLEPOST=1551882391][/DOUBLEPOST]
Северна Република Национална.
А може национал-социјалистички сојуз на Северна Македонија[DOUBLEPOST=1551883030][/DOUBLEPOST]
Во меѓувреме...

Бомбите на СЈО нема да бидат доказ во истрагите за Ахмети, Османи, Ставрески, Милошоски, Луковски

Види види како се договарало консензуален претседател :icon_lol:. Се им се сруши како кула од карти на Шарениве и Северxhаниве... нит пари ќе се вратат, нит некој ќе лежи, нит ќе се опорави судството, нит ќе има правда. Откако странциве си ја завршија работата овде (промена на име + идентитет за влез само во НАТО)и се повлекоа, се деси вистински башибозук, сите говна испливаа на површина.
Другото е што грциве си го добија тоа што го бараа исто како пред 100 години кога менувале називи во Егејска Македонија, еве сега благодарение на Заев и компанија успеаа и тука да избришат се македонско. А кога ќе ми текне како се тешеа Северxhаните викајќи "ako dogovorot e losh, zoshto ondak ima protesti vo Grcija!?!?" Глупи инцесдоидни овци, за жалење испаднаа Северxhаниве, овие ни пците со маст не би ги јаделе.

П.С. али не се секирајте, владата набави дополнителни 80.000 лубриканти... као алва се трошат маме им ебам.

hehe, butnaFme reZHim so penkalo!!1!!
ЈАооооооо бомбите сепак само шпанска серија :)
Кај се сега форумските судии ... да ни кажат кој како и колку че си лежи...

Последно уредено:
makedonci svete tese

Глуп е муабетот дека новороденчето е зависно од мајката оти само не можело да си купи млеко. Бре, со кој ќе бистрам филозофија.
Новороденчето е потпочно независно од мајката, но зависно од туѓа нега. Значи може и друга мајка, татко па и мајмун да му пружи основна грижа и да го изгледа. Мачки штотуку родени еден тон имам спасено и некои преживувале. Ниту имам мачкино млеко ниту мјаукам. Сакам да кажам се додека е паразитски прикачено ма туѓо тело,домаќинот има право да го отстрани или во знак на добра волја да го остави да живее на негова сметка.[DOUBLEPOST=1551888663][/DOUBLEPOST]
Остана само МНТ (за чудо), секако, од Р. Северна...
Грција ја постигна целта, избриша се' македонско кај нас. Сега ништо не им стои на патот да го развијат непречено својот македонизам.
Сега веќе не е важно кој ќе победи кај нас на избори, дали Стево повторувачот со помош на „пријатели“, итн, итн... Зоки ја изврши задачата заради која го поставија (пак со „пријатели') на власт. Овците од народ, како по обичај го следат „лидерот' (макар бил и „сељак“ покондурен), без трошка мозок да стават одредена граница. Едно е да донесеш лош закон, ќе се промени. Ама да обезличиш држава, како сега, можеби ќе е трајно.

Одамна сме дрво без корен. Најсериозно. Кај нас не е проблем само да се има име и идентитет. Сето тоа се развива еволутивно и со самото име,и идемтитетот е поврзан со менталитетот. Кај нас немаме еволутивен менталитет,туку збирштина на се и сешто, буквално како еден панаѓур. За да зачуваш име не е само на хартија,повлекува и многу други работи. Вистина е дека сме вештачка творба, без единство и заеднички цели не се турка држава.

Северxhаните...

tenor.gif

„Све у свему“.. нова власт секако ќе се инсталираше. Само, Зоки мислеше дека ќе победи добивајќи помош од 100 места, па се излета ветувајќи оставка. Грујо кажува дека ако не го прифателе СЈО (вакво, неуставно), ДУИ ќе излезела од владата (2015) и ќе направеле ново мнозинство (сите без ВМРО ДПМНЕ). Секако мнозинство се знаело кој ќе добие. Не е до бомбите.
Bas me interesira kako ke napravea mnozinstvo ako ne dobieja nad primer 20 pratenici. Ke izmisleja uste 30. Fakt e deka na poslednite izbori SDSM dobi 49 pratenici i pokraj toa sto samo teski ama stvarno teski idioti so teska mentalna poprecenost ne mozeja da vidat sto ke sleduva potoa. E sega ako stvarno ima tolkav broj na retardirani vo republikata so pravo na glas ili gragjanite i pokraj se se odlucile deka toa e podobra opcija kazuva samo deka nie ne sme kadarni da imame drzava. I so pravo ni ja odzedoja. Sega imame teritorija i toa onaka kolku da se reci.

Ако по некоја случајност ова чудо стане претседател на државата, Иванов ќе ни изгледа како професор по квантна физика во според со неа.

:pos::pos:

Под (х)итно да се оджат специјални ручеци на поезијата!...Овој дар за одлепеност од реалноста не смее да е пропушти бе!....

Муртино додека беа опозиција барем крекаа нешто се бунеа за све против вмро. Мицко од опозиција освен митингот ништо не направи. Две ипол години спијат, нигде ги нема...

Со оглед на тоа дека немаше повеќе 10К луѓе да излезат да се бунат, претпоставувам дека останатите се малцинство...[DOUBLEPOST=1551882391][/DOUBLEPOST]
А може национал-социјалистички сојуз на Северна Македонија[DOUBLEPOST=1551883030][/DOUBLEPOST]
ЈАооооооо бомбите сепак само шпанска серија :)
Кај се сега форумските судии ... да ни кажат кој како и колку че си лежи...
Национал Социјалистички Сојуз на Северна Македонија, немаш поим колку секси звучи. Веднаш чуствуваш дека некој ќе е садо мазо осквернавен

Толку беше со СЈО.А и со бомбите,ги деактивираа,било поминало.А кога ќе ми текни како северџаниве се палеа на трите грации,демек ево кај да е правдата ќе блесни во вукојебинава.Се шо им остана на северџаните се железните опинци.

Ако по некоја случајност ова чудо стане претседател на државата, Иванов ќе ни изгледа како професор по квантна физика во според со неа.

:pos::pos:

Сепак од меркатот подобра[DOUBLEPOST=1551894887][/DOUBLEPOST]
Толку беше со СЈО.А и со бомбите,ги деактивираа,било поминало.А кога ќе ми текни како северџаниве се палеа на трите грации,демек ево кај да е правдата ќе блесни во вукојебинава.Се шо им остана на северџаните се железните опинци.
Велиш нема ќе си лежите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom