Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Онака, да се види трендот во светот по која патека се движи.Не сакам да ви се мешам во "дискусијата" со Bafra, но ме интересира каква врска има статијата за некоја малоумна американка и нејзината супер дебилна идеја за лечење комплекси и рекетирање фирми со 70% данок, со темава овде, која, патем, се нарекува Случувања во Македонија?
Не знам и јас.Што се глуми дека нема уште двајца од вмро вољни да помогнат, не разбирам
Желбата на некоја random исфрустрирана идиотка и бивша конобарка да си ги лечи комплексите со рекетирање фирми со 70% данок, е тренд во светот?Онака, да се види трендот во светот по која патека се движи.
Желбата на некоја random исфрустрирана идиотка и бивша конобарка да си ги лечи комплексите со рекетирање фирми со 70% данок, е тренд во светот?
Според мене е позитивна работа и тоа е тоа, си го искажав ставот претходно.Желбата на некоја random исфрустрирана идиотка и бивша конобарка да си ги лечи комплексите со рекетирање фирми со 70% данок, е тренд во светот?
Еко немаш против, јас би „фактирал“:Мислам дека е во ред високиот данок за богатите, ако можеш предомисли ме со факти.
Распределбата на светското богатсво не ја отсликува објективно размерно способноста на тие што имаат и тие што немаат, ниту тоа богатство е распределено така заради праведните закони и норми. Немам ништо против богатите да се оданочуваат со 70%. И кај нас исто, особено затоа што начинот на кој е стекнат тој капитал или од каде потекнува, е целосно надвор од сите законски прописи или морално-етички норми, во огромен процент. Не сум левичар, али начинот на кој е распределено светското богатство ми дава за право.Еко немаш против, јас би „фактирал“:
Нека некој данок (или слично) е 10%.
„Небогатиот“ треба да го плати на износ од 10,000 денари. 10% е 1,000 денари.
„Богатиот“ треба да го плати на износ од 100,000 денари. 10% е 10,000 денари.
Дали 10,000 е еднакво со 1,000 денари? И дали исто плаќаат и едниот, и другиот?
Тоа дека капиталот бил стекнат надвор од сите законски прописи, е само твоја претпоставка, која можеби е точна, можеби и не е точна.Распределбата на светското богатсво не ја отсликува објективно размерно способноста на тие што имаат и тие што немаат, ниту тоа богатство е распределено така заради праведните закони и норми. Немам ништо против богатите да се оданочуваат со 70%. И кај нас исто, особено затоа што начинот на кој е стекнат тој капитал или од каде потекнува, е целосно надвор од сите законски прописи или морално-етички норми, во огромен процент. Не сум левичар, али начинот на кој е распределено светското богатство ми дава за право.
има и ДРУГО... ех министерот, врвниот хирург Димов, беше осуден 08,2006 за прикривање данок и незаконски вработувања во државна болница... беше во бекство, се бараше и екстрадикција, дури беше и кратко притворен во Варшава па осллободен бидејќи имал и БГ државјанство... тој 2017 се врати, на некој за нас непозанат начин сега мува не го лазе... Немам ништо лично против него, ама ако биле лажни обвинувања треба РЕВИЗИЈА на судската постапка и ако е монтирана работа треба да одговараат и обвинители и судии..Тоа дека капиталот бил стекнат надвор од сите законски прописи, е само твоја претпоставка, која можеби е точна, можеби и не е точна.
Затоа постои судски систем и правна држава. Доколку некој се стекнал со противправна имотна корист, потребно е да се изведе пред лицето на правдата и да одговара за тоа што го сторил.
Не може заради нечии претпоставки и коперациски трач муабети, некој ни крив ни должен да биде рекетиран со 70% данок. Покрај сувото и суровото да гори. Тоа е многу наивен пристап и спаѓа во категорија како мали Џокица замишља економија и правна држава.