Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Toa neka zavrsi tamu grujo, tamu si pripaga, ama ti nekako kako naivno detence so mislive si, vlegueme eu nato gotovo u rajot sme.
So vakov premier mickovski voopsto ne treba da se maltretira so kampanji sledni izbori :).

Не знам како да ти кажам да не се разочараш, Мицковски никогаш нема да дојде на власт.

Не знам како да ти кажам да не се разочараш, Мицковски никогаш нема да дојде на власт.
Mene mi e seedno koj ke dojde na vlast samo ovaa kriminalna banda da se trgne :cool:
Ova da ne ti zvuci poznato?

изгледа некои овде не сакаат никаква промена во државава, освен промена на влада.

не сум го читал договорот, наводно имало клаузула, некој член, со кој Грција става во сила стар договор за регулација на води меѓу СФРЈ и Грција ???

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=tXJchg4s9X8
:pos:

Имаше слични изјави од "Христијанско братство"... у среден век сме.

Момци, прифатете ја реалноста; името ќе се смени (можеби и друго) и точка.
Сами се доведовме до ситуацијата (поради) од Бранковци до Грујо (он е посебен случај).

Тоа дека еднаш засекогаш ќе исчезне кошмарот со името не сум баш сигурен. А тоа за алибито, ако навистина еднаш засекогаш се реши ова прашање, би рекол дека ќе имаме едно алиби помалку за оправдување за нашата неспособност како држава. По што на лагер имаме уште еден куп. Албанци, мала држава сме, Бранко, Грујо, Бугарите, Западот, Америка, социјализмот, комунизмот, Југославија...

Јас да ти кажам дури не видам не верувам. Овие многу сигурни ми стојат, некако многу самоуверено ми настапуваат во јавност. Плус имаат ветер во грб од цела меѓународна заедница. Ќе биде интересно да се види идниот развој на настаните. Договорот можеби ќе се пролонгира за одредено време ако опозицијата го опструира, сепак порано или подоцна овие ќе најдат механизми, веројатно против уставни, за договорот да стапи на сила. И онака уставот кај нас е претворен во тоалетна хартија.
Се согласувам дека можат и тоа да го направат, да го сменат уставот без двотретиско мнозинство. Ако не се одлучат на тој потег, ќе се оди на предвремени парламентарни избори. Но дури и се да помине овде, на крај доаѓаме до ситуацијата дека во Грција нема да помине. Нема да е едноставна работата, како и да е. Згора на тоа следната година на власт доаѓа нова демократија.

може ли да има негативни последици ако не го прифатиме решението и целосно ги прекинеме преговорите за проблемот со името?
да ги одебеме и грците и еу и нато и сите други. што после? како би ни возвратиле?

може ли да има негативни последици ако не го прифатиме решението и целосно ги прекинеме преговорите за проблемот со името?
да ги одебеме и грците и еу и нато и сите други. што после? како би ни возвратиле?

како не би ни возвратиле подобро кажано, цела трговија ни е со нив, еден блок ако сакаат у камено доба те враќаат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom