Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Joe Biden ?
,,... поранешниот американски потпретседател објавил дека влегува во трката за демократската претседателска номинација за изборите во 2020 година.Тој ги повика избирачите да му го скратат вториот мандат на претседателот Доналд Трамп во Белата куќа, 77-годишниот Бајден, кој беше осум години во администрацијата на демократскиот претседател Барак Обама, се приклучи на листата на повеќе од дваесет кандидати кои сакаат демократска номинација за да го поразат републиканецот Трамп..,,
... ако Гордана Силјановска-Давкова со своите 63 години, ја нарекуваат „баба Гога“ која не треба да се кандидира за Председател, тогаш истите тие што ќе речат за Џо Биден со 77 години? прадедо за председател? има некој му_да да му го рече тоа? или .... колку години имал Киро Глигоров кога бил Председател на МКД ? 75 години? 85 години? зошто ТОГАШ никој не искоментира дека „прадедо“ ја води државата?

eOiGI4F.png
yM2j4tK.png
yZebUmw.png
pY3JRbh.png

.............................. 65 год ............63 год .............63 год
.... Маргарет Тачер? ...„железната лејди“ ? колку години имала кога била активна и Премиер 63 год- 69 год..имал некој му_да да и рече „бабо што бараш во политика“? или Ангела Меркел, со 64 год ...што не и рекле нашите „оди си бабо“ ? Меј Тереза 63 год? ... сите со респект, зашто и МКД да нема жена во политика која ќе учествува во кандидатура, зашто толку ниски зборови за годините, дека е ЖЕНА или нешто друго?
...е па кога нема почитување во својот двор, нема да се има и вон него!

Последно уредено:
Joe Biden ?
,,... поранешниот американски потпретседател објавил дека влегува во трката за демократската претседателска номинација за изборите во 2020 година.Тој ги повика избирачите да му го скратат вториот мандат на претседателот Доналд Трамп во Белата куќа, 77-годишниот Бајден, кој беше осум години во администрацијата на демократскиот претседател Барак Обама, се приклучи на листата на повеќе од дваесет кандидати кои сакаат демократска номинација за да го поразат републиканецот Трамп..,,
... ако Гордана Силјановска-Давкова со своите 63 години, ја нарекуваат „баба Гога“ која не треба да се кандидира за Председател, тогаш истите тие што ќе речат за Џо Биден со 77 години? прадедо за председател? има некој му_да да му го рече тоа? или .... колку години имал Киро Глигоров кога бил Председател на МКД ? 75 години? 85 години? зошто ТОГАШ никој не искоментира дека „прадедо“ ја води државата?

eOiGI4F.png
yM2j4tK.png
yZebUmw.png
pY3JRbh.png

.............................. 65 год ............63 год .............63 год
.... Маргарет Тачер? ...„железната лејди“ ? колку години имала кога била активна и Премиер 63 год- 69 год..имал некој му_да да и рече „бабо што бараш во политика“? или Ангела Меркел, со 64 год ...што не и рекле нашите „оди си бабо“ ? Меј Тереза 63 год? ... сите со респект, зашто и МКД да нема жена во политика која ќе учествува во кандидатура, зашто толку ниски зборови за годините, дека е ЖЕНА или нешто друго?
...е па кога нема почитување во својот двор, нема да се има и вон него!

Абе ај тоа е очај од стево, треба да се застрами

Реалноста е таква каква што е, а ти немаш контакт со реалноста или си платен да и правиш дисторзија во очите на другите....нема друго.[DOUBLEPOST=1556369986][/DOUBLEPOST]
Добро бе, за колку се имаш продадено живо ме интересира.....дали бар се обезбеди за цел живот?[DOUBLEPOST=1556370719][/DOUBLEPOST]Назад во реалноста, порака до бојкотирачите.
Погледнете го, топло препорачувам....нема да имаме уште многу шанси да опраиме нешто.

Обратно е прашањето. За колку ТИ се продаде на соросоидната и про-учк партија дпне?

Интересно е како Кирацот беше изненаден од резултатите во првиот круг.Се соочи со реалноста.сдс беа премногу арогантни како и секогаш за да се соочат со реалноста.Загубиле над 100000 гласови и се нешто шокирани.Е па само верглање едно исто демек ЕУ ово оно не носи резултати.Исто вработување на цели фамилии на партиски пратеници во ЕЛЕМ не носи гласови.Народот сакаше промени а не оскапувања од невидени размери.Им текнува на народот само за време на избори,па после кој го е.е.Е сеа Мира Дизел нека ви гласа.Народот веќе е изморен и од едните и од другите.

Интересно е како Кирацот беше изненаден од резултатите во првиот круг.Се соочи со реалноста.сдс беа премногу арогантни како и секогаш за да се соочат со реалноста.Загубиле над 100000 гласови и се нешто шокирани.Е па само верглање едно исто демек ЕУ ово оно не носи резултати.Исто вработување на цели фамилии на партиски пратеници во ЕЛЕМ не носи гласови.Народот сакаше промени а не оскапувања од невидени размери.Им текнува на народот само за време на избори,па после кој го е.е.Е сеа Мира Дизел нека ви гласа.Народот веќе е изморен и од едните и од другите.

не знам кој дебили ја прават изборната програма...
..сега најново, пуштат клипови како шарените платеници се обидуваат да влезат во владата а полицијата интервенира... Мотото им е дека груевизмот ја сврте полицијата против народот :facepalm:

Дебили едни, тие што ги напаѓаа тогаш полицајците се осудени и НЕ СЕ амнестирани, од проста причина дека за иста работа, влез во Собрание, имаме пресуди од 200-кусур години...
Да не кажувам дека заевизмот сега гони и апси за искажан збор, мисла, дури и за шерување на линк !!!!
( најново, кога испаднаа новите бомби)..

СДСМ: Насилството во Собрание на 27 април 2017 го организираше ВМРО ДПМНЕ(видео)

2 години чекаа да го вадат ова, сега кога губат избори... а јасно е како БЕЛ ДЕН дека целиот ЦИРКУС е смислен, а по наредба на надворешниот фактор, тој што ја креира шарената револуција , СЈО и се друго...ДПМНЕ и руљата беа само платени статисти, но и останатите пратеници исто, освен Села кој беше колатерална штета...
ако НЕ СЕ случеше 27 април, НЕМА да поминеше промена на УСТАВОТ и ИМЕТО, а досега Зајко ќе паднеше од власта..

треба се ова Села ЈАВНО да му го каже на Зајко во лице, пред странски амбасадори...
..шу праиме ако излезат нови несакани БОМБИ за ова, како неодамна неколку тест петарди... ?? со аманет од гЕУ Зајко ќе го блокира Интернетот, како во Северна Кореја ????...

За да не оди Зајко со рушена гла, гласајте за
0_Ice-AgeTM.png

Колку мизерна кампања свртеа, ау! Кој се надеваше дека ќе одат толку ниско и со заплашување и уцени ќе лажат народ дека тие се подобрите од двете зла.

Me потсети на тоа кога Рамковски со А1 требаше да го одработи своето, ко имаа колаж реклама со жена со гангрени по нозе од кој прскаат гнојој во камера, старец седнат пред влада како плаче, Душко млекарот со плантажите марихуана како кука за Сведмилк и тоа беше пропагандата за црната Македонија.

Нешто контекст, превод? Не разбираме сите Грчки...
Атина ја доби позицијата на менаџер на териториите на северна Македонија, рече во интервјуто за камерата ЕРТ и Џорџ Георгиадис, претседателот на таканаречениот "Светски македонски конгрес", Тодор Петров. Преспанскиот договор е предавство на северна Македонија, според Петров, врз основа на планот на Грција за нејзино проширување во регионот. Македонскиот теоретичар во Скопје ја обвини Грција за етничко чистење во Граѓанската војна и повикува на итно поништување на Преспанскиот договор. Репортерска мисија Скопје Јоргос Георгиадис Камера Димитрис Папамичалакис Тодор Петров Претседател на "Светскиот македонски конгрес"

Не е ни реплика, ова ти е попаметно од предходното[DOUBLEPOST=1556379834][/DOUBLEPOST]Посредувам за бугарски пасош, само сдсовци
Гратис попуст 20% кај бајачка за уплав. Бајачката докторирала на темата грујо и телепортација.

Вистина ова на алемагнецајтунг, грујо му бил главен уредник?[DOUBLEPOST=1556379967][/DOUBLEPOST]

Да бе кирацовски се викаше! !!![DOUBLEPOST=1556380100][/DOUBLEPOST]
Му е гајле на сдсовци за државичето, чипот им е програмирам саде за лапање, клецкање, и лажење.
Кој го бараш сдсец да се бори за Македонија. Сеј не биди наивен

jas mislam deka koga se raboti za nesto mnogu losho, duri i gavolot i angelot se soedinuvaat zaedno. Za zal lugeto nikogash ne svakaat deka ako sakame da ni bide dobro,
togash site nie makedonci treba da se soedinime. samo so edinstvo mozeme da pobedime se. Eve sega site shto glasaat za sdsm da glasaat za vmro, siljanovska nesomneno ke pobedi.

jas mislam deka koga se raboti za nesto mnogu losho, duri i gavolot i angelot se soedinuvaat zaedno. Za zal lugeto nikogash ne svakaat deka ako sakame da ni bide dobro,
togash site nie makedonci treba da se soedinime. samo so edinstvo mozeme da pobedime se. Eve sega site shto glasaat za sdsm da glasaat za vmro, siljanovska nesomneno ke pobedi.
Нема Македонци што гласаат за Стево со самото тоа што го направија од 2016 не можеш да кажеш дека си Македонец ако гласаш за Стево и Заев.Од тие Македонци би се откажал одма кога би имал можност да дојдам на власт во следен попис би ги ставил под име цигани ама и циганите имаат поголемо достоинство од нив.

Две години со апсолутна власт и на избори да немаш ниту еден ебан економски успех со кој ќе се пофалиш па вртиш колку биле лоши претходните (истите оние кои ги амнестираш и ги пушташ да киднат во странство).

Патетика.

Сдс си гледаат само мевот, никогаш нема да гласаат за гордана или било кој друг, ако не е кажано од лидерот.
Безумствие владее кај нив, не размислуваат со нивна глава

Две години со апсолутна власт и на избори да немаш ниту еден ебан економски успех со кој ќе се пофалиш па вртиш колку биле лоши претходните (истите оние кои ги амнестираш и ги пушташ да киднат во странство).

Патетика.
Јако видео, да не се повтори 27-ми, кое лицемерие .. вратарот прв го ослободија а тука ми мудруваат да не се повторело морало да има правда. Повраќаница !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom