Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.241
- Поени од реакции
- 36.551
Ilumious,
во црковните храмови кои ги посетувам, не дремам, туку одам со намера и цел, кои за тебе се непознаница, а што се однесува до приватниот сектор, работам во него (во туѓа приватна фирма) и речиси секој ден имам стресови, иако не мора да ги има(м), но наоѓам начини како да не ми „удрат„ на здравјето, со тоа што не ги есапам луѓето околу себе ниту 2,35%...
Грешам или поинаку давал совети покоен Исус за оваа работа? Немој бе Мики, ти си божји чоек, во секој момент треба да си спремен да ги сослушаш луѓето и да им се најдеш.
Батали ја историјата, гледај на кое дереџе сме денес, море немаме, а нема ни да имаме во блиска иднина, т.е во животниот век на сите генерации кои се родени до денешен ден.Кеплер, кон болдот:
- тоа што Севердонија немет море, то ти е стек од историски околности,
- ако патиш по нечие море, јас не патам,
- Севердонскиот туризам е јад и беда, така да самите си го прајме и таков ни се враќа од гла‘ата...
Нема што да патиме или да не патиме, или ќе се прошеташ и ќе го брцниш дупето во море дури си жив, или ќе скиниш конци без да се брцниш, краток е животот така да јас би играл со втората опција.
Каков и да е направен нашиот туризам природата едноставно не ни има дадено плажи и услови како тие кои ги посетуваме надолу низ Грција, во суштина гејовите долу имаат едни од најубавите плажи и мориња на целата планета, не залудно идат надолу по островите милионери од цел свет. Е сеа жално е што Северџани најчесто се тепаат да отидат на Халкидики на краците, за тие поубавите места треба далеку повеќе кеш и се подалеку.