Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Северна Република Национална.
Може и така а може и вака :
53578805_2029481490683976_7056247426100756480_n.jpg

,,,neli zborot beshe deka zvanichna upotreba na taa severnavamakedonija ke bide posle 5 godini od prespa ili posle priemot vo eu,,,zoshto brzanje za samounishtuvanje,,,

Toj muabet e oddamna napraven, ne gledam sto ima povekje da se kazi okolu toa. Vo kratki crti imase sansa VMRO da napravi vlada. Zosto kako ne napravija e totalno nebitno. Napravi SDSM i si ima mnozinstvo vo parlamentot :toe:
Јас за друго зборувам. За тоа кој ја режираше промената и што беше причина. Не беа бомбите, ниту изборен пораз/победа. Некој имаше таква замисла.. и ја спроведе. Некој моќен. Се гледа дека сеуште се води хајка против водството на тоа ВМРО ДПМНЕ. Сегашново е мирно како бебе... Не верувам дека е случајно, ниту дека е „демократски“.[DOUBLEPOST=1551875525][/DOUBLEPOST]
„Не може авион со 7 седишта да биде авион на Влада. Треба да има минимум 15 седишта“ - Томислав Тунтев, горд охриѓанец со место на живеење - Сараиште:свиркам:.

Се испоудавија луѓе на брод, а Тунтев нема абер дека Охрид нема пловно возило за брзи интервенции.
Утре ќе се запали брод на 200, 300, 400 метри од обалата, Тунтев на плажа ќе игра ву -ду танц за да заврне дожд, да се изгасне пожарот.
Тунтев очигледно игра на картата „Со Господ напред, ќе биде“:popce:

Охрид на плоштад да се спроведе петиција за собирање потписи за купување Спејс Шатл. Да сме во чекор со светските сили, Кина, Русија, САД, ко можеле тие, ние ЗШ ДА НЕ МОЈМЕ:icon_mrgr:

П.С. И уште уште една петиција за југото на Пендаровски, парите од поврат на ДДВ да се донираат за да си купи чоечево асолна кола, не да не срами по светот со југо.
Авион за милиони евра да се купи. ОК, можеби треба. А Грујо за блиндиран Мерцедес 2 г. затвор го казнија. Ами за авионов доживотен затвор некој ќе „лежит“. Само нека го купат, па... ќорка.. после промена на власт. (Стево може ќе амнестира, како иден прецедник).[DOUBLEPOST=1551875592][/DOUBLEPOST]
,,,neli zborot beshe deka zvanichna upotreba na taa severnavamakedonija ke bide posle 5 godini od prespa ili posle priemot vo eu,,,zoshto brzanje za samounishtuvanje,,,
Прашај зошто некој за 1,5 г. ја растури државава... Побрзо здравје. Сега е само рутинскиот и технички дел.[DOUBLEPOST=1551875702][/DOUBLEPOST]
Северна Република Национална.
Ова е сјајна идеа. Република Национална Македонија. Па после.. Национална Радиотелевизија има смисол.. итн..[DOUBLEPOST=1551875755][/DOUBLEPOST]
Државјанство.... национално:pos:
Национално девојче,
Китка шарена

Последно уредено:
Какво демолирање на својот народ од страна на сдс.Имало и други лоповски влади,ама ваква багра досега немало.Толку да го мразиш својот народ,стварно е некој страшен синдром,шо треба да го објаснат некои врвни психолози.

Јас за друго зборувам. За тоа кој ја режираше промената и што беше причина. Не беа бомбите, ниту изборен пораз/победа. Некој имаше таква замисла.. и ја спроведе. Некој моќен. Се гледа дека сеуште се води хајка против водството на тоа ВМРО ДПМНЕ. Сегашново е мирно како бебе... Не верувам дека е случајно, ниту дека е „демократски“.
Toa ne bese ni togas ni sega nekoja tajna. Se znaese koj e reziserot. Nasite zapadni sojuznici. A za da ja sprovedi im trebase izboren rezultat koj gragjanite im go dadoja. Sepak ne im padnaa na karti na SDSM 49 pratenici, gragjanite im go dadoja. Da dobiese SDSM na primer 51 ili povekje pratenici togas ni ti ke nemase zabeleski koj so kogo koaliciral ili napravil vlada, pobednik porazen itn itn...Arno ama da dobiese SDSM 20 ili pomalce ili vo najdobar slucaj gragjanite da nenasedneja na eftinitite trikovi koi im gi serviraja druga ke bese prikaznata ama posto nasednaja i ne samo sto nasednaja tuku na lokalni i gi nagradija so totalna lokalna vlast togas djabe tufkanje i kukanje tuku reci berikjat mozese i poloso da bidi. Toa sto sega VMRO kjuti kako picka e zatoa sto sila boga ne moli. Ne vazat ni pravila ni zakoni ni ustav ama posto nasite zapadni sojuznici seto toa go tolkuvaat kako vrv na demokratijata ne gledam pricina zosto nekoj bi si ja pikal glavata vo torba, posebno sega koga se ojde u kurac.

Со државни пари финансираме институции за албанска азбука, албански ора и танци, албански театар, културно наследство на Албанците...нас единствено ни остана Македонски Народен Театар.
А ДРПМНЕ само седи настрана и грицка семки.

Mislis Nacionalen Naroden Teatar.

Ludnica e ova sto se desava a uste sme na pocetok toa ke bide komedija doprva sto ke sleduva.

Во меѓувреме...

Бомбите на СЈО нема да бидат доказ во истрагите за Ахмети, Османи, Ставрески, Милошоски, Луковски

Види види како се договарало консензуален претседател :icon_lol:. Се им се сруши како кула од карти на Шарениве и Северxhаниве... нит пари ќе се вратат, нит некој ќе лежи, нит ќе се опорави судството, нит ќе има правда. Откако странциве си ја завршија работата овде (промена на име + идентитет за влез само во НАТО)и се повлекоа, се деси вистински башибозук, сите говна испливаа на површина.
Другото е што грциве си го добија тоа што го бараа исто како пред 100 години кога менувале називи во Егејска Македонија, еве сега благодарение на Заев и компанија успеаа и тука да избришат се македонско. А кога ќе ми текне како се тешеа Северxhаните викајќи "ako dogovorot e losh, zoshto ondak ima protesti vo Grcija!?!?" Глупи инцесдоидни овци, за жалење испаднаа Северxhаниве, овие ни пците со маст не би ги јаделе.

П.С. али не се секирајте, владата набави дополнителни 80.000 лубриканти... као алва се трошат маме им ебам.

hehe, butnaFme reZHim so penkalo!!1!!

Toa ne bese ni togas ni sega nekoja tajna. Se znaese koj e reziserot. Nasite zapadni sojuznici. A za da ja sprovedi im trebase izboren rezultat koj gragjanite im go dadoja. Sepak ne im padnaa na karti na SDSM 49 pratenici, gragjanite im go dadoja. Da dobiese SDSM na primer 51 ili povekje pratenici togas ni ti ke nemase zabeleski koj so kogo koaliciral ili napravil vlada, pobednik porazen itn itn...Arno ama da dobiese SDSM 20 ili pomalce ili vo najdobar slucaj gragjanite da nenasedneja na eftinitite trikovi koi im gi serviraja druga ke bese prikaznata ama posto nasednaja i ne samo sto nasednaja tuku na lokalni i gi nagradija so totalna lokalna vlast togas djabe tufkanje i kukanje tuku reci berikjat mozese i poloso da bidi. Toa sto sega VMRO kjuti kako picka e zatoa sto sila boga ne moli. Ne vazat ni pravila ni zakoni ni ustav ama posto nasite zapadni sojuznici seto toa go tolkuvaat kako vrv na demokratijata ne gledam pricina zosto nekoj bi si ja pikal glavata vo torba, posebno sega koga se ojde u kurac.
„Све у свему“.. нова власт секако ќе се инсталираше. Само, Зоки мислеше дека ќе победи добивајќи помош од 100 места, па се излета ветувајќи оставка. Грујо кажува дека ако не го прифателе СЈО (вакво, неуставно), ДУИ ќе излезела од владата (2015) и ќе направеле ново мнозинство (сите без ВМРО ДПМНЕ). Секако мнозинство се знаело кој ќе добие. Не е до бомбите.

И уште уште една петиција за југото на Пендаровски, парите од поврат на ДДВ да се донираат за да си купи чоечево асолна кола, не да не срами по светот со југо.
Без гајле. Кога ќе се докопа до државниот казан (а вака гладен) за една година ќе си купи мерцедес, како оној што го купи Грујо за кој е осуден...

Ludnica e ova sto se desava a uste sme na pocetok toa ke bide komedija doprva sto ke sleduva.
Не комедија. Трагедија е ова, трагедија...

Ni Merkel ne moze da mu naredi na Volkswagen ni nekomu drug kade da investira ni Trump moze toa. Taka lesno e drug da ti vrsi rabota ama ne odi. Mora da im ponudis nesto na investorite za da vlozat. Grujo so site presubvencioniranja i zboruvanje 24/7 za ekonomija edvak uspea po nekogo da donese. Zaev 2 godini ne spomna ekonomija a sega se fali za rekorden broj stranski investicii. Mislam ova ne se ni bajki tuku kako dosega lazi susi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom