Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Официјалните нови имиња на државните, јавните и институциите финансирани од Буџетот
Нека ни е на здравје и аир да не видат што се отепаа да не’ убедуваат дека македонскиот идентитет е зајакнат. Се’ македонско се избриша, се’ стана национално. Не само рака, се’ да им се исуши на предавниците на македонското...
И уште слепците сдсм-овски го следат Заев на митинзи, пораки за победа на Пендаровски најавуваат... Слепци едни, кого го следите, не гледате ли подалеку од носот. Зарем еден шарлатан сељандурски ќе го следите во уништувањето на македонизмот. Што е важно кој ќе победи, државата ни отиде. Обезличена.
Ех слепци едни. Уште се убедуваме референдумот дали бил успешен или не. Еве што ни донесе хунтата која ја узурпира власта. Не чинел Груевски? Море златен бил спрема овие.
Со државни пари финансираме институции за албанска азбука, албански ора и танци, албански театар, културно наследство на Албанците...нас единствено ни остана Македонски Народен Театар.
А ДРПМНЕ само седи настрана и грицка семки.

Оооооо еве еден Северxhан на дроги. Твитов му е од завчера, а синоќа дознавме дека "македонски" ќе се крати насекаде... ова иде ко нешто да им ја ублажи болката на Северxhаните, пред да им се испосерат по којзнае кој пат на глава :icon_lol:

Тој изразот "етничка заедница" откако го смислија во 2001-ва никако не можам да го смислам. Ме потсеќа на некое племе кое талка низ пустина без никаква цел.
Ама пак од сегашна гледна точка најдобро ги опишува Северџаните. Северномакедонци - хибридна етничка заедница во резерватот Северна Македонија со бугарско - грчка историја.

Да не беа таканаречените бомби,уште пет генерации политичари од СДС немаше за власт да се изборат.Е до толку се дно.А некни гледам у Палас собиранка имаа,Стојанче и Мира Дизел се дупнаа од јадење,поготово таа со свинската глава
Ama bombite, bombite. E pa eve im gi bombite. Si ja postignaja celta. Samo neznam sto e potragicno. Sto nekoj mnogu uceni , setani likovi koi se dozivuvaja kako nekoja elita, inteligencija na forumot( posto neli tuka na forumot si bistrime politika ) toa go doziveaja kako koga prvoodelenec ke nauci deka vo javna kukja ima prostitutki koi se ebat za pari pa kao lele lele so nauciv , pa razocarani, iznenadeni ili sto stvarno tie likovi so toj kapacitet i ni se nekoja inteligencija vo republikata. Vo sekoj slucaj i dobro pominavme. Izgleda milozlivi bea Grcite. Ete po doma mozime da si se narekuvame kako sto sakame . A da i vo NATO ke ne primat (y)

Ama bombite, bombite. E pa eve im gi bombite. Si ja postignaja celta.
Може ли да кажеш како ја постигнаа целта кога Заев пак изгуби на тие избори, а влада ДУИ ќе направеше со ВМРО ДПМНЕ ако не беа спречени во последен момент од некој многу посилен од Заев?
Нели Заев вети оставка ако изгуби, ама сепак не ја даде и чекаше силниот да ја изрежира работата, т.е. да го постави на власт.

Може ли да кажеш како ја постигнаа целта кога Заев пак изгуби на тие избори, а влада ДУИ ќе направеше со ВМРО ДПМНЕ ако не беа спречени во последен момент од некој многу посилен од Заев?
Нели Заев вети оставка ако изгуби, ама сепак не ја даде и чекаше силниот да ја изрежира работата, т.е. да го постави на власт.
Toj muabet e oddamna napraven, ne gledam sto ima povekje da se kazi okolu toa. Vo kratki crti imase sansa VMRO da napravi vlada. Zosto kako ne napravija e totalno nebitno. Napravi SDSM i si ima mnozinstvo vo parlamentot :toe:

Едно решение / чаре за СМКД е лична одговорност, удри по џебот на администрација што не ги почитуваат законите поставени од нив.
На пример, кога може да те казнуваат кога шеташ куче без заштитна маска, тогаш и Шилегов и раководителот на одделението за скитници да се казнуваат:
https://www.slobodenpecat.mk/kolumni/da-se-tuzhi-shilegov-ne-skopje/

Само кога народ ќе се освести дека треба да бара одговорност од вработените во службите, како тие што од нас бараат, тогаш ќе имаме нормални услови за живот.
Ама тоа е несфатливо за нас. :(

Ја немам проблем со името на земјава да биде Северна Македонија, се додека придавките македонски, официјално се запазени.

Сега имаш проблем? :kafence:

53287675_10215260033311613_4837895542111469568_o.jpg

Ја немам проблем со името на земјава да биде Северна Македонија, се додека придавките македонски, официјално се запазени.

Сега имаш проблем? :kafence:

53287675_10215260033311613_4837895542111469568_o.jpg

Е вака целосно нека биде, да го личи :icon_lol:

Е вака целосно нека биде, да го личи :icon_lol:
Овoj си го заборавил:
Некако ми се чини дека мешаш баби и жаби.
А мене стварно ме мрзи да ти објаснувам зашто ќе биде Армија на Северна Македонија или северномакедонска телевизија, ама ќе биде македонски јазик или македонски народ.
a овој намерно си го скратил:
А вие што имате проблем размислите што може да се направи околу тоа. Дали мислите дека ако дојде друг на власт ќе смени? Дали мислите дека ако дојде Груевски пак на власт ќе смени? Не. објективно ништо нема да го смени тоа.
Што објективно можете друго на направите околу ова, на страна од зајадливи бесполезни реплики?
Може Заев да се казни на следни избори, ама верувај дека тоа нема да биде исклучиво заради името, туку првенствено заради еден куп други нешта.

Запален контејнер, ливада, објект и слично.Се повикувало луѓе кои и не биле на смена!
Исто како Друмо турс брза помош од Куманово, Гостивар и дури Велес.Недај боже авионска или железничка несреќа да беше....
Ќе баравме возила од Софија и Ниш.
Ама ќе купувале нов 'државен' авион.
Приоритети...

„Не може авион со 7 седишта да биде авион на Влада. Треба да има минимум 15 седишта“ - Томислав Тунтев, горд охриѓанец со место на живеење - Сараиште:свиркам:.

Се испоудавија луѓе на брод, а Тунтев нема абер дека Охрид нема пловно возило за брзи интервенции.
Утре ќе се запали брод на 200, 300, 400 метри од обалата, Тунтев на плажа ќе игра ву -ду танц за да заврне дожд, да се изгасне пожарот.
Тунтев очигледно игра на картата „Со Господ напред, ќе биде“:popce:

Охрид на плоштад да се спроведе петиција за собирање потписи за купување Спејс Шатл. Да сме во чекор со светските сили, Кина, Русија, САД, ко можеле тие, ние ЗШ ДА НЕ МОЈМЕ:icon_mrgr:

П.С. И уште уште една петиција за југото на Пендаровски, парите од поврат на ДДВ да се донираат за да си купи чоечево асолна кола, не да не срами по светот со југо.

Последно уредено:
Остана само МНТ (за чудо), секако, од Р. Северна...
Грција ја постигна целта, избриша се' македонско кај нас. Сега ништо не им стои на патот да го развијат непречено својот македонизам.
Сега веќе не е важно кој ќе победи кај нас на избори, дали Стево повторувачот со помош на „пријатели“, итн, итн... Зоки ја изврши задачата заради која го поставија (пак со „пријатели') на власт. Овците од народ, како по обичај го следат „лидерот' (макар бил и „сељак“ покондурен), без трошка мозок да стават одредена граница. Едно е да донесеш лош закон, ќе се промени. Ама да обезличиш држава, како сега, можеби ќе е трајно.

Зошто мислиш дека ова Грција го прави?[DOUBLEPOST=1551871437][/DOUBLEPOST]
Со државни пари финансираме институции за албанска азбука, албански ора и танци, албански театар, културно наследство на Албанците...нас единствено ни остана Македонски Народен Театар.
А ДРПМНЕ само седи настрана и грицка семки.

Треба малце да си ставите прст на чело и да се замислите...зошто сте гласале за било која партија.
Се дур животот го живеете за партија, нема да има држава овде и ќе не раатурат Албанците и Бугарите.

Убаво викаат некои, сами им го даваме се ова што се случува сега.[DOUBLEPOST=1551871565][/DOUBLEPOST]
Едно решение / чаре за СМКД е лична одговорност, удри по џебот на администрација што не ги почитуваат законите поставени од нив.
На пример, кога може да те казнуваат кога шеташ куче без заштитна маска, тогаш и Шилегов и раководителот на одделението за скитници да се казнуваат:
https://www.slobodenpecat.mk/kolumni/da-se-tuzhi-shilegov-ne-skopje/

Само кога народ ќе се освести дека треба да бара одговорност од вработените во службите, како тие што од нас бараат, тогаш ќе имаме нормални услови за живот.
Ама тоа е несфатливо за нас. :(

Не е ни невозможно да биде. Треба малце да се свести народот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom