Словени

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНКИ!!!
БИДЕТЕ ГОРДИ НА ТОА ШТО СТЕ И ОД КАДЕ СТЕ. НАШАТА ДРЖАВА И ИДЕНТИТЕТ СЕ ЗАПИШАНИ ВО КНИГАТА НАД КНИГИТЕ.

+СВЕТОТО ПИСМО

И ТОА 33 ПАТИ.

+СВ.АПОСТОЛ ПАВЛЕ ВО СВОЕТО ПОСЛАНИЕ НЕ ВЕЛИ НЕКОЈ СИ ХРИСТИЈАНИН ОД МАКЕДОНИЈА, АМИ МУ СЕ ЈАВИЛ

"МАКЕДОНЕЦ ОД МАКЕДОНИЈА".

АКО САКАТЕ ВИДЕТЕ, НАЈДЕТЕ ГО СВЕТОТО ПИСМО И НА БУГАРСКИ,ГРЧКИ,АРАПСКИ, ЈАПОНСКИ, РУСКИ....
ЌЕ ВИДЕТЕ ДЕКА ПИШУВА:

" МАКЕДОНЕЦ ОД МАКЕДОНИЈА".

ЗНАЧИ ГО КАЖУВА И НЕГОВИОТ ИДЕНТИТЕТ.

chrono-map.jpg

Makedonija togas i sega
350px-Macedonia_barbed_wire.jpg

или како што е редот

Македонија
вчера
chrono-map.jpg

денес

350px-Macedonia_barbed_wire.jpg

утре
chrono-map.jpg

Lil' Tatar напиша:
Не ме карај да поствам сега поне 10 карти на Б'лгарија кадето е вклучена и Македонија, а картите не са Б'лгарски!Така че наместо да тресеш глупости вземи попрочети малко какво са писали и западните историчари. :nenene:

Кога се зачлени кога почна да шириш пропаганда.
КОја западни ИСторичари морону ни еден. КОј наведи референца...Не лупетај Учи историја. Ако си освоил нешто незначи дека е твое
И бугарија и македонија и цела Европа ја има у КАрти на фашистичка Германија па тоа не значи дека цела Европа е на Германија.... КАков Идиот

pcjodamaster напиша:
И сега ние треба да сме дел од Бугарија? Јас не сум татар а по твојот ник глеам дека си горд што си ретардиран.

Не ме разбирајте погрешно !!!Аз както и повечето б'лгари сме ЗА Македонска д'ржава!Спор'т е единствено и само за историја!А с ника искам да покажа, че не се обиждам като ми кажете че сум татар.То си нјама ништо срамно в това.Друг вапрос е колко е вјарно !
icon12.gif

Европската униjа ни кажува дека сме цивилизирани, инаку не биха ни приели каj нив, нели?

Хехехе Абе дете ај иди легни си...И не лупетај. Да бевте цивилизирани немаше да го праиме овој моабет. Ја немаше да читам татарски пропаганди на МАКЕДОНСКИ форум.

Затоа доста, немате ни Ц од цивилизирани. Во европаска унија сте зашто на европа и треба Црното Море, ради ништо друго. ЈА заболе Европа за засостанати нецивилизирани татарски Племиња кои сеуште живеат во минатото

Lil' Tatar напиша:
:pos2: :pos2: :pos2:

И на картите пише Германија а?И ако обичаш се др'ж малко по културно!:nenene:

Па шо мислиш дека не пишува..Отвори карти од 2 Светска војна и Увери се.
Бугарија ја има во карти на Османската Империја---Значи ли тоа дека Бугарија и припаѓа на Турција??????????????/////
Н

Dimo BG напиша:
Европската униjа ни кажува дека сме цивилизирани, инаку не биха ни приели каj нив, нели?

Дали си бил ти во Хрватска? Дали си видел нивната економија , нивниот напредок , култура како ''европејци''?
Далеку понапред од Бугарија ....јас сум бил на 2те места повеќе пати, а и во Бугарија по влезот во ЕУ, мизерија другар, од најмали ситници од 2 гратски паркови во Софија нито еден не е осветлен па до многу поголеми работи. А да не правиме муабет за циганските градови како Кјустендил.

Да кажеме на ЕУ потребни му се само вашите пристаништа ништо друго, и цела нафта од мала азија. Да не се лажеме тоа е единствената причина како и за Бугарија така и за Романија.

Џабе им е и економски раст и политичка стабилност, кога, и хрватска и грција и бугарија и романија водат националистичка политика.
Да потсетам дека ради националистите во Бугарија и Романија, сега во Европскиот парламент има националистичка (или модерно крајно десничарска) партија. Европа има проблем, пред 50 години се бореше против нацизмот, да сега истиот на мала врата да и влезе во двор.
Ако еУ сака да успее, треба да ги стиши сите националистички движења во своите сегашни и идни членки.

Lil' Tatar напиша:
Не ме карај да поствам сега поне 10 карти на Б'лгарија кадето е вклучена и Македонија, а картите не са Б'лгарски!Така че наместо да тресеш глупости вземи попрочети малко какво са писали и западните историчари. :nenene:

кои западни историчари?

лошо е да се лаже
http://www.unet.com.mk/oldmacedonianmaps/
многу лошо

ако Македонија била бугарија, нема да има ЕДНА единствена мапа каде Македонија ќе биде прикажана посебно како турска провинција. Се тоа ќе било Бугарија.
ако немало македоцни, треба да нема ни еден единствен, на пример како Пулевски :)

не може и да има, и да нема.
или има, или нема.

ЗНАЧИ ИМА.

Бугари.. таму горе, кај Дунав.

Apash напиша:
Да кажеме на ЕУ потребни му се само вашите пристаништа ништо друго, и цела нафта од мала азија. Да не се лажеме тоа е единствената причина како и за Бугарија така и за Романија.

A baska Sofia e edinstveniot glaven grad koj nema REKA,lol!

Сте ја читале книгата, Мијаците наследници на античките македонци, и жители на Митија ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom