3ојца тапанари од кој 2 се за украс... респект за Џои иначе се тапа бенд и го уништуваат металот! Ну метал сакс! Една песна имаат само добра, wait and bleed... И до коа ќе отварате теми за бош бендови бе “МЕТАЛЧИШТА“??? И вие се нарекувате металци со слипнот...цццne koRn ne poveke po punkot sum ali Slipknot nekako mnogu gi postuvam zoso ne se tipicen bend mi se sviga toa so imaat tri bubnjari i znaat show na koncert da napravat.
Абре целиот почеток на металот, основата до ден денес, уште од Блек Сабат е low tuned guitars. Нишо не си кажал со ова за Слипнот.SLIPKNOT.тип на бенд како што не постоел до сега.сите слипкнот ги асоцираат маските(исто и мене),ама всушност основата на слипкнот е low-tuned guitars(незнам баш да го преведам,како ќе звучи незнам )...иначе не ги разбирате што е пеат,оти кори тејлор има многу груб глас,и уште growling беше капак...иначе постои и Stone Sour,бенд каде пто се свират поумерени жанрови,со што вокалот си го негува гласот на некој начин...јас мислам како идат нови албуми на слипкнот,така ќе бидат по груби,по-heavy,и се разбира,со по некое баладиче во секој албум...мој најдобар е volume 3:The subliminal verses...иначе и новиов е закон!
Dead MemoriesЛинкин Парк , ги слушав и уште слушам Хибрид Теори
Корн , Freak on a Leash и Did my Time ги слушав едно веме.
Слипкнот , никогаш не ги слушав и никогаш нема да ги слушам .
Не ми се допаѓа 1 ебана песна од нив . Кори не ми е вокал по вкус , напротив одбивен ми е , Џои само е за респект .