Слаткар(истика)

за недостатокот на креативноста...
хммм па незнам колку си запознаен со оваа тема, каде што на пример збор на страна не сте кажале за Владо Јаневски, а сите му се дивите(ок, има и исклучоци), а зборувате како Слаткар да е the one and only.
Па и да повеќе ми се свиѓаат плагијатите, мое право е тоа дали ќе го сакам оргиналот или плагијатот..
Не сум строго определена и ограничена со мислење дека само Слаткар е најдобар, Слаткар е најсwце,Слаткар има најубави песни и незнам ти шо, ама има песни шо ми се свиѓаат и ги слушам,а тоа дали биле плагијат или не лично мене воопшто не ме интересира.
Слушам она што ми се допаѓа, а тоа дали на некој му одговарало тоа или не, галје ми е мене, а да ми промени т.е. наметни мислење негово во случајов неможи.
Има некои што ме иритираат, ете ти пример Владо Јаневски, страшно ме иритира чоекот, па никогаш не сум кревала чалами дека бил сра*е чоекот или којзнае шо.
Имам другарки што го слушаат, па шо треба да значи то, дека треба да ги мразам затоа што слушаат некој си плагијатор?
Стварно нема смисла ова...

Не бе пријателе, не ме укапира, тоа lack of creativity моменат беше наменет и настроен кон мене, не кон тебе или било кој друг. Незнам, едноставно, твое право си е да си слушаш шо сакаш, и плагијат да ти се свиѓа повеќе од оригинал, ја невикам дека не е твое право, само викам дека никако неможам да си го углавам тоа у глава, никако јасно да ми стане, нема врска, нит сакам да знам шо ви се врти низ глаа.
Едноставно различни принципи иаме, различно гледаме на работите.
Ја несметам дека се шо звучи навидум убаво е за почит, ти сметаш дека е..немам ја нишо против тоа, едноставно никад се неам сретнато со нешо такво, па сеа незнам ни шо да размислувам..

Абе секој си има свој вкус на музика што си ја слуша и му се допаѓа. Мене кур ме боли шо слушаат другите,каков тип на музика слушаат,дали е плагијат или оригинал или такви други 300 ствари.. Едноставно си слушам тоа што ми се допаѓа,што ме прави расположен и весел и деновиве на плејлиста се врти само Слаткар.
На кој не му се допага нека не слуша бе. Имаш 1000000000000............... пејачи слушајте,кој ве тера со Слаткар да се замарате? Ни слушајте,ни читајте за него,не се замарајте каде што и како ги продава албумите,кај има настапи и други работи поврзани со него ако не ви се допаѓа.

Некој тип на музика што не ми се допаѓа мене(пример: метал и такви други од сличен карактер) ниту ме занимаат кој пее,што пее и како пее и не серам по темите со коментари од тип: не ги бива, клошари, глупаци се,плагијати се,нема појма од пеење,албумите им се продаваат низ бутици.. Едноставно слушајте си што сакате и што ве исполнува :) :smir::smir:

Да те потсетам , поп е популар мјузик , а „андерграунд“ другарчето го вртат на радио , тв и со едно од најтрачарските списанија можеме да го купиме албумот.

ако незнаеш што е тоа „Новиот аспект на старата школа“ не се бламирај да речеш дека си рапер, од кога ќе сфатиш шо е тоа пробај нешто со „Сафизам“ и после коментирајте за квази раперчињата
има луѓе што повеќе од една деценија творат во рапот и никоаш целта на тоа творење не биле пари
а типчево 2 години е рапер и тргна во шопинг:tapp:

ц ц ц.
Секој има свој вкус. Најискрено на мене ми се свига слаткар на изглед, и шо е до мене ок му се песните.
Ама најглупо е шо пее само за пички. Треба малку да почне да пишува за животот.

Па и не го слушам туку само го преслушам да видам во која насока оди. Она што не ми се свиѓа е што маса луѓе почнаа да се фрлаат мислат го откриле Марс со него, а дечкото е чиста копија на нешто што веќе постои. Веќе видено :smir:

1 болд = те молам наведи ми на кое радио е пуштен Слаткар, сместа! додека размислуваш преслушај ја песнава и обрни многу внимание на рефренот.
2 болд = ај земи пресметај пак колку години е рапер !! ( ХИНТ: не ги заборавај членовите на Единствена Опција ! :wink:)
3 болд = најмногу ме нервира кога ќе видам нешто вакво :zid:
Немој да почнам да постирам клипови од некои траки посветени на неговиот живот. Па речиси секоја песна се однесува на неговиот живот. Најинспиративна тема е во секој случај.
4 болд = опасни патетики :) Шо ти текна така да го пратиш во која насока оди? Не го слушаш, ама онака :) Да не пробуваш да се пробиеш со менаџерство? :)

ВеС, голема почит за постовите :helou:

Ау ау ... вчера беше Слаткар во Битола во Infinity.
Сите од кремци одма хип-хопери ... широки панталони ... шарпи :tapp:
Битола ... срање од луѓе
Infinity_021.jpg

www.konzuli.com ако саката уште слики :)

4 болд = опасни патетики :) Шо ти текна така да го пратиш во која насока оди? Не го слушаш, ама онака :) Да не пробуваш да се пробиеш со менаџерство? :)

Не. За мене е нормално кога ќе излезе некој нов албум да го земам и да го преслушам. Ако ми се свиѓа си стои на плеј листа ако не тогаш бај бај. Можеби сега свати, можеби не :toe:

Не слушам таков тип на музика,па според тоа немам право да коментирам...само пред некој ден го гледав на Сител мислам ,и ме чуди дали му пречи тоа што има говорна мана,или нема врска тоа?:)

Мада фака е со ташната и марамата...језда се стил, али брате, жешко е!!
Да , јеботе , шо е ова ташна стана аксесори...Исклучително за хип-хопери. Не ми е јасно како издржуваат на жешкото:toe: .
Патем да не враќам една страна назат , Stre3T D@ncE , го чув на радио , песната Спушти се доле... Ако немаш приметено , ја вртат така почесто.
Иначе шо е неговиот живот ? Пички , пички , пички ?
Он позади МТВ да не живее што само спомиња некој курветини во неговите „песни за животот“ ?

Да , јеботе , шо е ова ташна стана аксесори...Исклучително за хип-хопери. Не ми е јасно како издржуваат на жешкото:toe: .
Патем да не враќам една страна назат , Stre3T D@ncE , го чув на радио , песната Спушти се доле... Ако немаш приметено , ја вртат така почесто.
Иначе шо е неговиот живот ? Пички , пички , пички ?
Он позади МТВ да не живее што само спомиња некој курветини во неговите „песни за животот“ ?
наша Ново ЛисиЌе фора....u wouldn't understand it anyway...:pos:

Леле леле, сеа коа глеам какви се фаци имало, поарно шо сум останал дома :)

Само такви фаци има на Слаткар .... многу се нервирааам... значи сватете луѓе не сте рапери ако доете на Слаткар а надвор турбо фолкот го рокнете..... алоо....
све дигнати луѓе све .... и некои пицнати.... па океј бе... барем поштувај не нас немора да не понижуваш....
извинете ако некој навредив ... ама многу сум некако.... навреден од луѓето на Слаткар што идат...значи на Токсика имаше 50% Мрки фаци.... сите спремни само за тепање и се некои дигнати цури.... спонзоруши тешки... ваљда оние што си ги пее Слаткар :toe: Неззнам
Не е битно... само Пука да напраи на пример или само Желе , Сиги... настап... скоро сите ќе бидат различни во публика од обично кога е само Слаткар или цела Токсика.... Се прашувам зашто :toe:

Само такви фаци има на Слаткар .... многу се нервирааам... значи сватете луѓе не сте рапери ако доете на Слаткар а надвор турбо фолкот го рокнете..... алоо....
све дигнати луѓе све .... и некои пицнати.... па океј бе... барем поштувај не нас немора да не понижуваш....
извинете ако некој навредив ... ама многу сум некако.... навреден од луѓето на Слаткар што идат...значи на Токсика имаше 50% Мрки фаци.... сите спремни само за тепање и се некои дигнати цури.... спонзоруши тешки... ваљда оние што си ги пее Слаткар :toe: Неззнам
Не е битно... само Пука да напраи на пример или само Желе , Сиги... настап... скоро сите ќе бидат различни во публика од обично кога е само Слаткар или цела Токсика.... Се прашувам зашто
:toe:
За првиот болд:
Значи ако одиш на некој рапер на настап и ти си рапер а?
И јас ако ја сакам Orion од Меtallica сум металка?
Незнам дали знаеш дека не се сите како тебе стрикно определени кон една музика, туку слушаат се што им се допаѓа.
И јас ги слушам Infected Mushroom, а не го сакам Таламаска и?

За вториов болд:
се согласувам со ова, а тоа ќе е зошто навистина Слаткар има публика која до вчера паѓаше на гз на Некст Тајм,ама не се сите такви. И да,ко беа цела Токсикологија во Охрид(освен Маријачи) беше важно само да се сликаат со Слаткар, а после и со "бендот од Слаткар":pos: кои немаа појма кои се.. или имаше патетики од типот: Леле мислам се сликав со Слаткар,ама дојди да ја видиш сликата да ми кажиш дали е тој..
мислам...:uvo:
Таквите секогаш ги има и ќе ги имало, убав бил, се палат на него шо да им прајш.. нормално тие не одат на настап заради песните што ќе ги слушнат, туку за да го видат Слаткар..
Само глупо е шо зборувате во глобала дека сите фанови на Слаткар се такви..пошо има некој што ги сакаат песните на Слаткар, а не само него.

И иако ми се допаѓа новиов албум, сепак повеќе сум за неговите постари песни, повеќе ми лежат на срце и не е секој втор збор "пи*ка"
А, од новиов албум песна што досега ми е нај нај е : "Сите моменти"

За првиот болд:
Значи ако одиш на некој рапер на настап и ти си рапер а?
И јас ако ја сакам Orion од Меtallica сум металка?
Незнам дали знаеш дека не се сите како тебе стрикно определени кон една музика, туку слушаат се што им се допаѓа.
И јас ги слушам Infected Mushroom, а не го сакам Таламаска и?

За вториов болд:
се согласувам со ова, а тоа ќе е зошто навистина Слаткар има публика која до вчера паѓаше на гз на Некст Тајм,ама не се сите такви. И да,ко беа цела Токсикологија во Охрид(освен Маријачи) беше важно само да се сликаат со Слаткар, а после и со "бендот од Слаткар":pos: кои немаа појма кои се.. или имаше патетики од типот: Леле мислам се сликав со Слаткар,ама дојди да ја видиш сликата да ми кажиш дали е тој..
мислам...:uvo:
Таквите секогаш ги има и ќе ги имало, убав бил, се палат на него шо да им прајш.. нормално тие не одат на настап заради песните што ќе ги слушнат, туку за да го видат Слаткар..
Само глупо е шо зборувате во глобала дека сите фанови на Слаткар се такви..пошо има некој што ги сакаат песните на Слаткар, а не само него.

И иако ми се допаѓа новиов албум, сепак повеќе сум за неговите постари песни, повеќе ми лежат на срце и не е секој втор збор "пи*ка"
А, од новиов албум песна што досега ми е нај нај е : "Сите моменти"
Па скоро се е така , и нема везе значи за тоа стриктно и ја идам на свирки ска панк нешо таму ... али не им се филмам таму да им се праам дека сум некој панкер или нешто а У ... значи ова дои на настап кај Слаткар ќе видиш толку луѓе што нејќеш да ги видиш шо не е нормално.... јас многу сум често така фрустриран од нивното ко прво однесување и нивниот целокупен влез у таа просторија :nesvest:

Па скоро се е така , и нема везе значи за тоа стриктно и ја идам на свирки ска панк нешо таму ... али не им се филмам таму да им се праам дека сум некој панкер или нешто а У ... значи ова дои на настап кај Слаткар ќе видиш толку луѓе што нејќеш да ги видиш шо не е нормално.... јас многу сум често така фрустриран од нивното ко прво однесување и нивниот целокупен влез у таа просторија :nesvest:

Значи тебе не ти се допага народот,публиката што оди на настапите на Слаткар така ?

Епа ајде избери си кој сакаш да видеш ке ги донесе само за тебе.

Ох,беее:tapp:

Па така е gooner4life, публиката всушност ти говори за профилот на просечен фан на Слаткар. :toe:

добро ти слушаш рап и сега си исфрустриран од тоа што на неговите настапи одат и некои шо немаат појма што значи тој збор.
за болдот.. епа нормално е, немојш ти да ги избркаш таквите шо идаат колку да паднат на гз ко ќе им излези на сцена Слаткар.
Колку и да се нервираш или незнам шо прајш, џабе така е, така и ќе биди.
На неговите настапи ги кренале рацете,а немаат појма шо се пее, па после нек дојт Милан од Ѕвезде Гранда и по него ќе лудуваат и одма од раперки ќе се претворат во турбо-фолкерки:nesvest:
Ти ако го почитуваш Слаткар како таков, немора да те нервираат таквите што паѓаат во несвест по него... на крај краева тој сигурно би приметил на настапите некој вистински фан,а не само да одат да го гушкаат и бакнуваат..

Па така е gooner4life, публиката всушност ти говори за профилот на просечен фан на Слаткар. :toe:
во право си, фан на Слаткар, а не фан на песните на Слаткар..
има огромна разлика...

Ееее..и во Велес кога беше, минатата недела во Импакт... вака станало.:)
Девојките урлаат ко луди брааат, одат за да се сликаат со него и после гледаш си ја поставиле како основна на Фб,Хи5. . . :vozbud:

Инаку го поштувам ЦароТ, се имам пронајдено во неколку негови песни .:)
Бтв: Сега е неговото време, ќе направи кешшш . . . убаво си кажа чоекоТ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom