Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Имав до пред 3-4 години Џилера Сталкер 50цц. Уште жалам што го продадов. Сега пак се мислам да купувам, ама пак ми е мерак само за Сталкер. А ги нема... На реклама 5 има само два огласи, од кои едниот е од 2016. Знаете случајно каде може да се најде?

Да прашам да не знае некој до колку може да се буши стандарден цилиндер за Минарели машина? Веќе е бушен за 42.5мм клип, дали би можел да му одземам уште 1 - 1.5мм, да дојди некаде 43.5мм, 44мм во фи?

20180529_151657.jpg

20180529_151530.jpg
20180529_151521.jpg

Да прашам да не знае некој до колку може да се буши стандарден цилиндер за Минарели машина? Веќе е бушен за 42.5мм клип, дали би можел да му одземам уште 1 - 1.5мм, да дојди некаде 43.5мм, 44мм во фи?

20180529_151657.jpg

20180529_151530.jpg
20180529_151521.jpg
47.6" 70cc клип е најголем за минарели машина

47.6" 70cc клип е најголем за минарели машина

Фала за одговорот другар, за толкав клип ќе треба и цилиндер да сменам, а сакам да поминам со стандардниот цилиндер (за по можност да поминам со поевтино).

Е сега стандардниов цилиндер е за 40мм клип (50цц), ама кај мене веќе е бушен на 42.5мм и зидовите што се околу клипот се доста истанчени, затоа поточно прашувам да не има некој бушено или знае до колку најмногу мм може да се избуши стандардниот цилиндер без да станат многу слаби зидовите па да се наруши нормалната работа на клипот, да грее или пак да дојде до пукање на зидот?

Последно уредено:
Фала за одговорот другар, за толкав клип ќе треба и цилиндер да сменам, а сакам да поминам со стандардниот цилиндер (за по можност да поминам со поевтино).

Е сега стандардниов цилиндер е за 40мм клип (50цц), ама кај мене веќе е бушен на 42.5мм и зидовите што се околу клипот се доста истанчени, затоа поточно прашувам да не има некој бушено или знае до колку најмногу мм може да се избуши стандардниот цилиндер без да станат многу слаби зидовите па да се наруши нормалната работа на клипот, да грее или пак да дојде до пукање на зидот?
Жал ми е друже но на ова прашање го немам одговорот

Кој модел на свекица NGK одговара на Benelli Quattronove 49x?

Zdravo go vozev skuterot i u vozenje odednas nesto pukna i se ugasi posle vergla jako no nejge da zapali ,sto moze da bide

Zdravo go vozev skuterot i u vozenje odednas nesto pukna i se ugasi posle vergla jako no nejge da zapali ,sto moze da bide
Каишот најверојатно пукнал ... ама треба да работи ама да не трга, вака мора да отвори мајстор да види

Дали е мит или вистина, доколку ставиш полесни ролни ќе добиеш на старт а ќе изгубиш крајна брзина, имам Garelli GSP 50 се е фабричко само ауспух Reverse имам и malossi ролни 4.2...од 0 до 10-15 како да гуши но потоа забрзува убаво и до 75-78 солидно качува, дали да ставам полесно ролни но не сакам да изгубам крајна...секое мислење е добредојдено

Дали е мит или вистина, доколку ставиш полесни ролни ќе добиеш на старт а ќе изгубиш крајна брзина, имам Garelli GSP 50 се е фабричко само ауспух Reverse имам и malossi ролни 4.2...од 0 до 10-15 како да гуши но потоа забрзува убаво и до 75-78 солидно качува, дали да ставам полесно ролни но не сакам да изгубам крајна...секое мислење е добредојдено
Мислам дека е мит, за правилен избор на ролни треба да пратиш кога влага у втора брзина на кој обрт и која брзина, носи го на мајстор и ќе ти каже или гоогле...

Мојата мака, на хамачи 50цц 2Т ми враќа бензин од карбуратор во филтерфза воздух, што може да ее фрка ?

Што можи да е на кинеско скутерче, кога го палев завергла 2-3 пати и престана. Секое следно прицкање на дугмето за палење се слуша звук бзззз бзззззз без верглање.

Потешки ролни, а голем федер и мали федерчиња на ламела.

Потешки ролни, а голем федер и мали федерчиња на ламела.
Пробав пред една година 3.2 ролни малоси, голем федер жолт малоси о федерчиња жолти исто така малоси, старт имаше многу јак и се осеќаше како да не влегува во втора брзина...40 одиш обртаите до крај и не оди повеќе и од тогаш не ставам ништо веќе[DOUBLEPOST=1529621274][/DOUBLEPOST]Дали има некој искуство со било каков дел од motoforce, гледам солидна цена се а спортски делови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom