Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Не би требало да има некој проблем, ама пројди уште некоја стотка.. онака, за секој случај.. :) Демек да се разработи.. Не брзај, еве завршува сезоната, кај и да е ќе треба да го паркираш. :D Иначе има две блокажи, една на варијаторот (не се собира до крај варијаторот, и каишот не може да оди нагоре- нема крајна брзина) и една на ауспухот (слепи црева, се сечат тие).

Decki aj malce pomos.. Imam Baotian sr50.... E sega koristi benzin euro 95. Dali ke si napravam nekoj problem ako turam euro 98 ????
Cisto onaka me interesira

Zdravo....Do sto moze da bide kaj drugarce na skuter 50cc 4t ja izvadil glavata bez da gi vadi dihtonite klipot I cilindarot ja vratil sve ok ama motorot nikako da zapali...bregastata e namestena ventilite nasteluvani.....do sto moze da bide?

До поискусните. Денес го зедов скутерот да го повозам малку после 2-3 недели и сега малку чудно работеше, до душа го возев 30-40 ама малку ми беше несвојствено. Eден пријател што го прашав вика стави му 50 грама 2-тактно улје во резервоарот за да има додатно подмачкување зошто не е возен одреден период, ама некако шудно ми е и несакам да зафркнам нешто. Се работи за априлија ср 50

благодарам однапред

До поискусните. Денес го зедов скутерот да го повозам малку после 2-3 недели и сега малку чудно работеше, до душа го возев 30-40 ама малку ми беше несвојствено. Eден пријател што го прашав вика стави му 50 грама 2-тактно улје во резервоарот за да има додатно подмачкување зошто не е возен одреден период, ама некако шудно ми е и несакам да зафркнам нешто. Се работи за априлија ср 50

благодарам однапред
Како чудно ти работеше ? Погласно, потивко, не примаше туража убаво, трокираше и сл ? Тоа секако ти користи мешавина , па така нема што да заебеш, пр. на 5 литри бензин 50мл уље ти е 1%, а он самиот си ја прави мешавината мислам околу 3%, така да сега ке му биде 4%...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Како чудно ти работеше ? Погласно, потивко, не примаше туража убаво, трокираше и сл ? Тоа секако ти користи мешавина , па така нема што да заебеш, пр. на 5 литри бензин 50мл уље ти е 1%, а он самиот си ја прави мешавината мислам околу 3%, така да сега ке му биде 4%...

Не ја примаше торажата и трокираше. Ми рекоа дека тоа е поради долго невозење

Не ја примаше торажата и трокираше. Ми рекоа дека тоа е поради долго невозење
Ne, ako e taka po taa filozofija ako cela zima ne go vozis na prolet nema ni da zapali... Aj proveri da ne e rasteluvan karburatorot, da ne e losa svekickata, da ne e premnogu necist filterot za vozduh pa slab dotur da ima...

Здраво дечки, сакам да ви поставам едно прашање. Дали за возач почетник е соодветен Keeway superlight 125? Моето досегашно искуство со мотори е многу скромно, имам возено 50кубика скутерчиња неколку пати, до сега никогаш не сум возел мануелен мотор, а немам ни полагано за мотор. Друга работа колку кошта полагање за мотор, која автошкола е најдобра? И дали прво да бркам возачка или мотор :jeeee:

Здраво дечки, сакам да ви поставам едно прашање. Дали за возач почетник е соодветен Keeway superlight 125? Моето досегашно искуство со мотори е многу скромно, имам возено 50кубика скутерчиња неколку пати, до сега никогаш не сум возел мануелен мотор, а немам ни полагано за мотор. Друга работа колку кошта полагање за мотор, која автошкола е најдобра? И дали прво да бркам возачка или мотор :jeeee:
Добар е за почетник секако
Со такви има и ауто школи
Бркај прво возачка, зошто една казна е повеќе од возачката за мотор

Добар е за почетник секако
Со такви има и ауто школи
Бркај прво возачка, зошто една казна е повеќе од возачката за мотор
Која е најдобра автошкола според тебе во Скопје и која има најдобри мотори за полагање?

Која е најдобра автошкола според тебе во Скопје и која има најдобри мотори за полагање?

Што сум слушал од луѓе у Шкорпион имало најдобри мотори. Ама треба да отидеш да си видиш.
Иначе купи си мотор и вози си го полека низ населба, да научиш да го возиш треба, да мењаш брзини. Ваљда не си толкав баксуз на прво возење да те застанат џандари хахаха.

Веспата не ми беше запалена цела зима, ја верглав 3-4 минути дур да запали и под лер работи нормално. Коќе дам туража се гуши и гаси неќи да ја прими гаста. До што можи да е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom