Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Купив априлија ср 50 р и кога го регистрирав ми дадоа лепенка ми пишува дата до кога важи регистрацијата. Дали тоа значи дека 50 сс мотори ќе се регистрираат секоја година ? На стариот скутер само осигуровка му правев
Така е има измени, не е класична регистрација, ама не е ни само осигурање како порано што беше ... да си извлечат пари во секој случај
Ne se razbiram mn u motorki mi rekoa nekoj fabricki kais trebalo da go menjam, toj go smeniv.. rolni i ulje
Ако имал стварно 800 км тогаш само уљенце за првпат и накај 1000км вадење граничници
баш дека не се разбираш ти земале пари за каиш и за ролни што фабрички ќе си ги возел може и 10000км

Леле на 800км каиш и ролни...
Иначе фабрички каиш можеш и на 7000 да се смени (на толку кај мене се скина :D)

едит.Иначе штом одел моторот 65 значи немал блокажи...

Така е има измени, не е класична регистрација, ама не е ни само осигурање како порано што беше ... да си извлечат пари во секој случај

Ако имал стварно 800 км тогаш само уљенце за првпат и накај 1000км вадење граничници
баш дека не се разбираш ти земале пари за каиш и за ролни што фабрички ќе си ги возел може и 10000км
Колку ќе кошта регистрацијата наредната година ? Осигурањето е околу 500-600 ден

Колку ќе кошта регистрацијата наредната година ? Осигурањето е околу 500-600 ден
Баш утре ќе одам за моево ми поминало еден месец скоро ... колку што памтам осигурањето плус 600-800 ден ... поточно ќе пишам

Баш утре ќе одам за моево ми поминало еден месец скоро ... колку што памтам осигурањето плус 600-800 ден ... поточно ќе пишам
Ај кога ќе завршиш пиши ми која е процедурата и колку кошта. Мене ми траат до 17.03.2017 но сакам да знам од прилика колку е

Ај кога ќе завршиш пиши ми која е процедурата и колку кошта. Мене ми траат до 17.03.2017 но сакам да знам од прилика колку е
Ништо не направив денес, немаше џандар ... утре да се надеваме :)

880 осигурување +570 за налепница, услуга и слични лоповски срања.[DOUBLEPOST=1467120619][/DOUBLEPOST]
Леле на 800км каиш и ролни...
Иначе фабрички каиш можеш и на 7000 да се смени (на толку кај мене се скина :D)

едит.Иначе штом одел моторот 65 значи немал блокажи...

Јас го возев 11.000км, на нова СР50, не се скина но со тек на километрите си ги губи својствата и не е тоа тоа. :)

550 тоа лепенка сосе услуга (веројатно технички им е тоа незнам 300 ден услуга и 250 лепенка веројатно)
520 осигурање, веројатно дека повеќе години па се намалува

550 тоа лепенка сосе услуга (веројатно технички им е тоа незнам 300 ден услуга и 250 лепенка веројатно)
520 осигурање, веројатно дека повеќе години па се намалува
880 осигурување +570 за налепница, услуга и слични лоповски срања.[DOUBLEPOST=1467120619][/DOUBLEPOST]

Јас го возев 11.000км, на нова СР50, не се скина но со тек на километрите си ги губи својствата и не е тоа тоа. :)
Па не е многу. Јас очекував 2000-3000 да кажете, околу 500 ден плус на година не се многу

Па не е многу. Јас очекував 2000-3000 да кажете, околу 500 ден плус на година не се многу
Не се мн ама баш ги чував тие од минатата година сум плаќал нешто повисоко осигурање и секако тие околу 500 ден, во 2014 биле само околу 600-700 ден осигурање
барем да го гледаат моторот да го проверат ако веќе плаќаш технички ... ама како и се друго во државава и тоа е за да лапаат пари, не е за безбедност не е за ништо

Здраво вака сега имам мака дека ми треба моторот за на работа па ако може побрзо да ми одговорете ако ви се има истото десено имам ХАМАЧИ ФАЈТЕР 50ЦЦ 4ТАКТ го купив пред 1 година има поминато 3200км и денеска прв пат ми излезе проблем акумулаторот работи светла има жмигавци се ама вергла и не пали а работа акумулаторот а ко ќе го возам побавно и да му дам гас ми пригушува насекое вместо да му дам гас исто ми пригушува шо требит да напрам ?

Планирам да сменам ролни, федерчиња на ламела, централен федер и каиш. Ролните ми се у план 3,7г, дали се мн леки или да земам од 6,5г. Малку помош за федерите и федерчињата, кој се најтврди бидејќи ми треба за јак старт. За Gilera Runner SP 50

Планирам да сменам ролни, федерчиња на ламела, централен федер и каиш. Ролните ми се у план 3,7г, дали се мн леки или да земам од 6,5г. Малку помош за федерите и федерчињата, кој се најтврди бидејќи ми треба за јак старт. За Gilera Runner SP 50

3,8 грамски ролни земи, бели федерчиња и бел федер на ламела, каиш Malossi kevlar belt, и филтер смени си по можност. Ова + ауспух Giannelli многу брз ќе биде..

Дечки Џилера до вчера се нормално идеше, денес никако не пали. Вергла нормално, ама не може никако да запали. Можно е до свеќица да е нешто? Друго нешто не ми паѓа на памет.

Дечки Џилера до вчера се нормално идеше, денес никако не пали. Вергла нормално, ама не може никако да запали. Можно е до свеќица да е нешто? Друго нешто не ми паѓа на памет.

Свеќица, акумулатор, реглер, алансер, бензин... Многу работи може да се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom