M 

Mamba.
Гостин
Како ти пукнал жити се ?
појма немам...гледам баш кај држачот на резервоарот пластиката е малце пукната...ногу малце ама пак тече бензин ако го настраниш на таа страна
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како ти пукнал жити се ?
Од 7мо тогаш мислам ќе можишБараат ли сведителство од осмо оделение за да полагам за мотор под 50cc!? Летово полнам 14 години, ама за жал ќе бидам 8-мо одделение, и нема да имам завршено основно. Ќе ми пречи ли тоа за да полагам!?
Дај боже да е така другарче, бидеејќи стварно сакам веќе да си почнам легално да возам, здосадено ми е веќе, 2 опомени и една казна имам, среќа не ме пишаа за возачка и такви срања само дека немав табличка од регистрација ми пишаа 70€...Од 7мо тогаш мислам ќе можиш
Добро ама дали можам со сведителство од 7-мо одделение да полагам!?Па кај нас преку школо во 1 година ни прочитаа дека може да се полага, да се појди во полиција со книшка која што ќе ти ја дадат во школото (дека си редовен ученик), и потоа одиш на учење (знаци и такви ствари) и на крај одиш да полагаш тестови...Сето ова чини само 300 денари... Ама не верувај дека ќе положиш.. (нема шанси да положиш колку и да знаеш)..
Во мојата група имаше околу 25 деца и само 3 положија (и тоа тие имаа по 20/25 години)...
Потоа ќе ти побараат 3000 денари за да полагаш уште еднаш...
Мислам дека не... Мораш 8 да имаш завршено...
Незнам, како што кажав кај нас во 1 година дојдоја од полиција и ни кажаа вака и вака...
Јас мислам дека треба да имаш наполнето 16 години, истото го имаше и кај нас, дојдоа од Авто Школа Селика и ни нудеа да полагаме за цена од 10 евра
--- надополнето: 15 април 2013 во 22:03 ---
Некој искуство со Jonway Warior 50cc ?
Кинез како кинез, сите скутерчиња ги имаат истите (слични) машини... Овие ги продаваа и како Хамачи Монза 50..
Другар имаше вакво и го преправи 80 кубика, ракета му беше, крајна му беше околу 80, ама имаше многу брз старт...Едини проблем му беше што му кинеше каиши на секој 1000 километри (па и помалку)...
Вака сега сакам да прашам зедов кивеј факт рејсинг и му наместив гианелли риверсе и сега во кревањето на брзината има некој мртви периоди како на пример од 0 до 30 ги крева брзо па од 30 до 40 тешко па стој на исти обртаи не влечи со двајца на угорница и од 40-55 брзо ги крева па после натаму тешко и така и сега треба да сменам ролни и федерчина на ламела федерчина дали да местам бели или црни? и какви ролни?
да да половен го купивДруже следен пат цитирај некој кога му одговараш, да не настане забуна, иначе знам дека Jonway се продава и под друго име Hamachi Monza тука кај мене имаат двајца такви Monza едниот супер си е го вози секој ден, а другиот слабо го гледам и му кине каиши како што кажа ти на секои 1.000 км, а и за тие Monza викаат дека се 80 cc фабрички.
--- надополнето: 16 април 2013 во 18:23 ---
Друже на старо го зема ?

anyone?Здраво,пошто немам некое познавање за мотори сакама да прашам до колку пари би најдел Gilera DNA 50cc или 125cc и ако може некој што разбира повеке да ми каже дали е добар моторов,дали се исплака да земам на старо ваков и сл . Фала однапред.поздрав![]()