Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Кај можам да најдам прекидач за штоп светло за Aprilia SR 50, и до која цена се движат.
Ме зеза при палење кога притискам кочница, кога фаќа кога не

un60059.jpg

Бараат ли сведителство од осмо оделение за да полагам за мотор под 50cc!? Летово полнам 14 години, ама за жал ќе бидам 8-мо одделение, и нема да имам завршено основно. Ќе ми пречи ли тоа за да полагам!?

Бараат ли сведителство од осмо оделение за да полагам за мотор под 50cc!? Летово полнам 14 години, ама за жал ќе бидам 8-мо одделение, и нема да имам завршено основно. Ќе ми пречи ли тоа за да полагам!?
Од 7мо тогаш мислам ќе можиш

Од 7мо тогаш мислам ќе можиш
Дај боже да е така другарче, бидеејќи стварно сакам веќе да си почнам легално да возам, здосадено ми е веќе, 2 опомени и една казна имам, среќа не ме пишаа за возачка и такви срања само дека немав табличка од регистрација ми пишаа 70€...

Па кај нас преку школо во 1 година ни прочитаа дека може да се полага, да се појди во полиција со книшка која што ќе ти ја дадат во школото (дека си редовен ученик), и потоа одиш на учење (знаци и такви ствари) и на крај одиш да полагаш тестови...Сето ова чини само 300 денари... Ама не верувај дека ќе положиш.. (нема шанси да положиш колку и да знаеш)..
Во мојата група имаше околу 25 деца и само 3 положија (и тоа тие имаа по 20/25 години)...
Потоа ќе ти побараат 3000 денари за да полагаш уште еднаш...

Па кај нас преку школо во 1 година ни прочитаа дека може да се полага, да се појди во полиција со книшка која што ќе ти ја дадат во школото (дека си редовен ученик), и потоа одиш на учење (знаци и такви ствари) и на крај одиш да полагаш тестови...Сето ова чини само 300 денари... Ама не верувај дека ќе положиш.. (нема шанси да положиш колку и да знаеш)..
Во мојата група имаше околу 25 деца и само 3 положија (и тоа тие имаа по 20/25 години)...
Потоа ќе ти побараат 3000 денари за да полагаш уште еднаш...
Добро ама дали можам со сведителство од 7-мо одделение да полагам!?

Мислам дека не... Мораш 8 да имаш завршено...
Незнам, како што кажав кај нас во 1 година дојдоја од полиција и ни кажаа вака и вака...

Мислам дека не... Мораш 8 да имаш завршено...
Незнам, како што кажав кај нас во 1 година дојдоја од полиција и ни кажаа вака и вака...

Јас мислам дека треба да имаш наполнето 16 години, истото го имаше и кај нас, дојдоа од Авто Школа Селика и ни нудеа да полагаме за цена од 10 евра
--- надополнето: 15 април 2013 во 22:03 ---
Некој искуство со Jonway Warior 50cc ?

Кинез како кинез, сите скутерчиња ги имаат истите (слични) машини... Овие ги продаваа и како Хамачи Монза 50..
Другар имаше вакво и го преправи 80 кубика, ракета му беше, крајна му беше околу 80, ама имаше многу брз старт...Едини проблем му беше што му кинеше каиши на секој 1000 километри (па и помалку)...

Јас мислам дека треба да имаш наполнето 16 години, истото го имаше и кај нас, дојдоа од Авто Школа Селика и ни нудеа да полагаме за цена од 10 евра
--- надополнето: 15 април 2013 во 22:03 ---
Некој искуство со Jonway Warior 50cc ?

Минимум од16 години ти треба за да полагаш за категорија А1 која е за мотоцикл до 125 кубика. Полагањето за А1 е исто како и за А, ти треба се што ти треба и за А како и за секоја друга категорија, значи лекарско уверение, завршено основно училиште ( 8 одд ), лична карта и мислам дека исто пари беше, полагаш тестови, па возење на полигон и во град, разликата е во тоа што немора да имаш 18 год туку може со 16. Исто така мислам ако на 16 положиш за А1, кога ке наполниш 18 год ке ти впишат А без да полагаш додатно. За да полагаш за моторче до 50 кубика кое се води како велосипед со помошен мотор и самото по себе не е категорија туку е подкатегорија која се добива автоматски кога ке положиш А или Б треба да имаш наполнето 14 год и мислам дека немора да ти е завршено 8 одд туку ти треба потврда дека си редовен ученик и во тој случај полагаш само тестови.

Вака сега сакам да прашам зедов кивеј факт рејсинг и му наместив гианелли риверсе и сега во кревањето на брзината има некој мртви периоди како на пример од 0 до 30 ги крева брзо па од 30 до 40 тешко па стој на исти обртаи не влечи со двајца на угорница и од 40-55 брзо ги крева па после натаму тешко и така и сега треба да сменам ролни и федерчина на ламела федерчина дали да местам бели или црни? и какви ролни?

Кинез како кинез, сите скутерчиња ги имаат истите (слични) машини... Овие ги продаваа и како Хамачи Монза 50..
Другар имаше вакво и го преправи 80 кубика, ракета му беше, крајна му беше околу 80, ама имаше многу брз старт...Едини проблем му беше што му кинеше каиши на секој 1000 километри (па и помалку)...

Друже следен пат цитирај некој кога му одговараш, да не настане забуна, иначе знам дека Jonway се продава и под друго име Hamachi Monza тука кај мене имаат двајца такви Monza едниот супер си е го вози секој ден, а другиот слабо го гледам и му кине каиши како што кажа ти на секои 1.000 км, а и за тие Monza викаат дека се 80 cc фабрички.
--- надополнето: 16 април 2013 во 18:23 ---
Вака сега сакам да прашам зедов кивеј факт рејсинг и му наместив гианелли риверсе и сега во кревањето на брзината има некој мртви периоди како на пример од 0 до 30 ги крева брзо па од 30 до 40 тешко па стој на исти обртаи не влечи со двајца на угорница и од 40-55 брзо ги крева па после натаму тешко и така и сега треба да сменам ролни и федерчина на ламела федерчина дали да местам бели или црни? и какви ролни?

Друже на старо го зема ?

Друже следен пат цитирај некој кога му одговараш, да не настане забуна, иначе знам дека Jonway се продава и под друго име Hamachi Monza тука кај мене имаат двајца такви Monza едниот супер си е го вози секој ден, а другиот слабо го гледам и му кине каиши како што кажа ти на секои 1.000 км, а и за тие Monza викаат дека се 80 cc фабрички.
--- надополнето: 16 април 2013 во 18:23 ---

Друже на старо го зема ?
да да половен го купив :)

Здраво,пошто немам некое познавање за мотори сакама да прашам до колку пари би најдел Gilera DNA 50cc или 125cc и ако може некој што разбира повеке да ми каже дали е добар моторов,дали се исплака да земам на старо ваков и сл . Фала однапред.поздрав :)
anyone?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom