Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
се вари секој материјал - тој капак е направен од алуминиум и се вари со аргон ама малце скапичко е а и зависи кој ке го вари - треба убаво да знае да вари со аргон.....

се вари секој материјал - тој капак е направен од алуминиум и се вари со аргон ама малце скапичко е а и зависи кој ке го вари - треба убаво да знае да вари со аргон.....

Нормално дека треба да знае, али треба да биде и внимателен да ти го врати во иста состојба како што си му го дал, да не ти се деси како мене да ти го изгребе па после дополнителни муки..

На што моторче? мене ми рекоа демек легура некоја била не се варела
На кинез
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...Tso-dAl6U3nUfMU9Jnnu3CWtdfFkTzsMbYjDW6GGSrT3A

а колку ти земаа за заварување? јас на мојов имам некои си 3 4 сантима з варење - да беше челик ке го однесев на работа одма ке го заварев ама за моја несреќа алуминиум е :)

Да ти кажам право, со пријатели беше варењето и испадна гратис

Нормално дека треба да знае, али треба да биде и внимателен да ти го врати во иста состојба како што си му го дал, да не ти се деси како мене да ти го изгребе па после дополнителни муки..
кико да ти кажам коа ке го видам моментално моторон каков е капакот ми е најмал проблем ако биде изгребан...
На кинез
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...Tso-dAl6U3nUfMU9Jnnu3CWtdfFkTzsMbYjDW6GGSrT3A

Да ти кажам право, со пријатели беше варењето и испадна гратис
епа ете си имал пријател си завршил работа. јас немам некој што вари аргон затоа ке мора да си платам

Добро кај е флексо поточно? го утепав од барање кај скопјанка, кај тинексот таму неможев да му најдам трага :)
ај плс објасни ми кај е точно ми треба за кимкото супер 8 капак кај каишот

Флексо е во Скопјанка во гаражите доле. Значи позади зградата на неоком, имаш влез во гаражите и одма кога ќе влезеш ќе ја видиш неговата гаража (втора од десно). Нема утка, има таму мотори. Ако случајно не е таму, исто така доле, ќе свртиш пред гаражата десно (има едно патче) и ќе стигнеш до дуќанот (има и знакови и нема да утнеш) :)

Флексо е во Скопјанка во гаражите доле. Значи позади зградата на неоком, имаш влез во гаражите и одма кога ќе влезеш ќе ја видиш неговата гаража (втора од десно). Нема утка, има таму мотори. Ако случајно не е таму, исто така доле, ќе свртиш пред гаражата десно (има едно патче) и ќе стигнеш до дуќанот (има и знакови и нема да утнеш) :)
Збориш за таа страна од кај железничка што е поблиску влезот, не од другиов влез доле што е блиску до тобако

кога си бил таму пошто јас го барав во гаражите го нема, има табла таму ама нема дуќан нема ништо отворен нешто или во гаражите да се гледа

како и да е не ми е хитно + имам обврски така да нареднава недела ќе се ослободам па ќе ѕирнам пак

кико да ти кажам коа ке го видам моментално моторон каков е капакот ми е најмал проблем ако биде изгребан...

епа ете си имал пријател си завршил работа. јас немам некој што вари аргон затоа ке мора да си платам

Ти кажав мене што ми се деси, ако ти викаш дека не ти е важно да ти го изгребат ти си знаеш

дечки а има ли некој искуство со порачка на делови директно од кина?

Здраво,пошто немам некое познавање за мотори сакама да прашам до колку пари би најдел Gilera DNA 50cc и ако може некој што разбира повеке да ми каже дали е добар моторов,дали се исплака да земам на старо ваков и сл . Фала однапред.поздрав :)

да ве прашам кое е најдобро двотактно улје што го има во македонија
збориме за скутер тркачки со кит ауспух и итн

моторов полека полека почнува да заличува.... од толку солење памет за пластики на крај решив да си ги напраам моите.. какви се такви се - тоа што беше испукано све се среди - ги залепив сите до една - остана само една пластика доле под нозете да биде фалична пошо и фали парче.... и кај фарот напред на едно место фали мало парче ама скоро не приметно е..... пластиките се на средување понеделник или вторник некаде ке ги земам па ке ставам слика како што ветив каков беше моторот и каков е сега моментално....

уште штопот позади да го средам и конечно да полнам да го возам...

п.с да не има некој од стар мотор кинески ваков штоп како на сликава

2008121912553040.jpg

да ве прашам кое е најдобро двотактно улје што го има во македонија
збориме за скутер тркачки со кит ауспух и итн

Каков кит има моторот? Добро уље за снажни китови е Malossi 7.3, ама кажи каква опрема имаш на моторот, па може да поминеш и со поевтино уљенце :)

резервоарот на моторот ми пукнал..малце една цртка ама пак тече бензин

чаре ? да го залепам некако или ?

50 цц хамачи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom