Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Скутери

Здраво.Ме интересира кај се продава kymco super 9 нова и колку пари е ?
И ако може некоја web-страна да ми дадете да видам од Kymco или нешто друго?

Фала...:vozbud::helou:

Јас имам вакво:

news_kymco_agility_50_couleur.jpg

4-тактно е, блокирано тера максимум 52, за низ Прилеп е супер... Засега сум задоволен.

П.С Да не знај некој поискусен колку ќе тера одблокирано?

Јас имам вакво:

news_kymco_agility_50_couleur.jpg

4-тактно е, блокирано тера максимум 52, за низ Прилеп е супер... Засега сум задоволен.

П.С Да не знај некој поискусен колку ќе тера одблокирано?
Ако е 4 тактно мислам дека нема блокажи. Толку иде

Такво кимко како на сликата треба да иде околу 65км/ч без проблем

Такво кимко како на сликата треба да иде околу 65км/ч без проблем

Па сеа го зедов пред 3-4 дена, и макс оди до 52 и тука запира целосно... Е сеа колку што знам, после 1 000 км. се одблокира и оди побрзо, а колку побрзо тоа не знам.

Па сеа го зедов пред 3-4 дена, и макс оди до 52 и тука запира целосно... Е сеа колку што знам, после 1 000 км. се одблокира и оди побрзо, а колку побрзо тоа не знам.
Јас на супер деветката ги извадив блокажите на 300 км и оди бааѓи повеќе. Мислам дека и овоа има блокажи на варијаторот и дизната ама четворотактно е јас највеќе би му дал 70 сега зависи.

Вака сега: ми викаат се вртела реклама за Hamachi 100 cc за некоја цена од 450 EUR, јас не гледам многу ТВ и не сум забележал, да не има некој подетални информации?!... каде се наоѓаат, која фирма, и имa ли некој искуство со Hamachi?!... :helou:

Anybody?!... :nesum:

Е здраво вака имам кимко супер 9 и сакам да прашам кое уље најмногу му одговара зборам за двотактол за мешавина не за у машината препорака какво да му ставам ?
Јас иначе му ставам кимко 2т уље 350ден. Ама сакам да го сменам ?

Е здраво вака имам кимко супер 9 и сакам да прашам кое уље најмногу му одговара зборам за двотактол за мешавина не за у машината препорака какво да му ставам ?

Со цената што си ја кажал не помагаш многу, кажи барем од кој производител е.

Ако не си пробал, би ти препорачал да користиш Фина Супрамикс (околу 400 денари литар) или Фина Ултрамикс (околу 500 денари литар). Ултрамиксот е фул синтетик.

Во сервисите и кај дилерите на мотори улјето е поскапо за 100 до 200 денари, било двотактол било моторно за 4 тактните машини, па барај по дуќаните ако не ти се даваат екстра пари за ништо.

ставаи му total 2T scooter или total 2T sport ( и двере улја се потполно исти полу синтетички и коштаат 300ден )

A кој рече дека кимко 2т не е синтетичко? + сигурно е препорачано од производителот, така да нема потреба да го менува...

кога сме кај маслото, еден другар ставаше во томос автоматик масло за јадење кристал :vozbud: па кога работеше во место чадот од моторот мирисаше на пржени риби. Кога ке го прашаш шо масло ставаш во моторчево? Овај мртов ладен одговара Кристал :pos2::pos2:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom