Скопско vs. Златен Даб

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро македонско пиво

• Вкупно гласачи
    304
Само ако најдете маана на ова:

Дизајнот е очигледно смислен за да е сличен на два други светски бренда.Создавање погрешна перцепција за производот.Ова е потценување на сопствениот продукт, зошто да не си одат со досегашната амбалажа...или ете нека е нова ама оригинална.Ова вака е како вонбрачно дете на Хајнекен и Туборг.

И не наоѓаме замерка на вкусот на пивото, лично сметам дека е неспоредливо подобро од Скопско.Ама види го редизајнот на Скопско и види го Zlaten Dab.

Го гледам никот, добро е локал-патриотизам, ама не за секоја една работа.Ај како да речам дека во Охрид скарата е подобра од Прилеп?Или Винарија Охрид се со подобар дизајн/квалитет од Стоби, на пример...

Дизајнот е очигледно смислен за да е сличен на два други светски бренда.Создавање погрешна перцепција за производот.Ова е потценување на сопствениот продукт, зошто да не си одат со досегашната амбалажа...или ете нека е нова ама оригинална.Ова вака е како вонбрачно дете на Хајнекен и Туборг.

И не наоѓаме замерка на вкусот на пивото, лично сметам дека е неспоредливо подобро од Скопско.Ама види го редизајнот на Скопско и види го Zlaten Dab.

Го гледам никот, добро е локал-патриотизам, ама не за секоја една работа.Ај како да речам дека во Охрид скарата е подобра од Прилеп?Или Винарија Охрид се со подобар дизајн/квалитет од Стоби, на пример...

Ами не е сопствен сопствен, џермански е Даб. Тие веројатно повеќе се разбираат од нас тука во водење бизниси.

Ами не е сопствен сопствен, џермански е Даб. Тие веројатно повеќе се разбираат од нас тука во водење бизниси.

Сашо е Германец? :icon_lol:
А вторава реченица - во дворот на комшијата секогаш тревата е позелена.

Сашо е Германец? :icon_lol:
А вторава реченица - во дворот на комшијата секогаш тревата е позелена.

Абе пивото :D oстај пиварнИЦАТА(оти пиварница е , не пивара). Пивото е германско, со лиценца го полнат :P

Подобри се :D.Незнам колку имаш пиено вино од Стоби ама белото им е стварно расипано..На почетокот Стоби имаа преубави вина и бело и црвено али ги расипаа.Околу темата амбалажата на Даб некако премногу ми личи на Туборг,а меѓу Даб и Скопско би избрал Скопско

Како бе може да го споредувате дабот со скопското , тоа е лудо... па нормално бе кое е подобро , скопското е во топ 3 пива на балканот .

Даб>Скопско
Пред година дена не би го кажал истото меѓутоа морам да ги пофалам за промените во вкусот на дабот.Меко и питко пиво.Скопското во последно време е толку газирано што не се ни пие.

Дабот ниту ладен повеќе не ми е убав, али секогаш го преферирам пред Туборг во дискотеките зашто е наш производ а Туборгот ми нема специфичен вкус кој би ме натерал да го пијам.

не сум фан ни на едното ни на другото, познавајќи ги и двете, ги пијат зависно од расположението и желбата дента/вечерта (y)

Луѓето се делат на два типа.

Едни кои пијат Скопско.

И други кои стварно мислев ќе ми текне добра шега за Даб дур завршам постов.

Луѓето се делат на два типа.

Едни кои пијат Скопско.

И други кои стварно мислев ќе ми текне добра шега за Даб дур завршам постов.

демек мажи........стегај бе ракија кое пиво.....

Амбалажата на Скопското секогаш е била шит но затоа пивото е 10ка. Додека кај Дабот е обратно...

BTW, Даб парче прави по кафичиве и кафаниве по Прилеп. Mислам дека од пиво аспект, многу ретко се пие друго (Туборг, Хајнекен, а Скопско само по продавници има)
Како е во другиве градови откако е пуштена новава амбалажа?

BTW, Даб парче прави по кафичиве и кафаниве по Прилеп. Mислам дека од пиво аспект, многу ретко се пие друго (Туборг, Хајнекен, а Скопско само по продавници има)
Како е во другиве градови откако е пуштена новава амбалажа?

Razgovarav so Kavadarchanec koj e sopstvenik na restoran, se prodaval premnogu.

Не сум којзнае колку по пивото, но последниве неколку месеци избегнувам З.Даб, некако различен вкус има од предходно.
Работам на шанк и преку 100 души коишто првпат пробаа З.Даб од зелена амбалажа велат дека е различен од претходниот З.Даб, така да би одбрал Скопско, иако претходно З.Даб повеќе ми се допаѓаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom