Мене едно ме чуди.Зошто Сител не застанаа јавно зад Ристо Самарџиев, дека тој таму е долго време уредник , и автор на голем дел од емисиите на Сител.
Инаку , ке мора да им се посочи наредната година на МТВ ако сакаат да не им биде исфирено жирито да стават особи на возраст од 20 па до 35-40 години.Секоја почит кон жирито, ама сепак тие уште малку ке заборават да зборат, со оштетен слух се, а не па да учевствуваат во избор на претсатвник на Македонија.Секоја почит за нивните импресивни музички кариери(барем на дел од нив) ама нивното време поминало.А да зборам што голем дел од нив се Југо-носталгичари и оценуваат според Југословенски критериуми.
Зашто на пример во жири немаше некој од претходните претставници на Евровизија?Зошто немаше во жири некој што ја претставуваше Македонија на јуниорскиот евросонг( и тоа многу подобро отколку на големата)?Зошто не ставеа некој истакнат студент од Мзуичка академија?Сигурен сум дека тие ке знаат да изберат многу подобро отколку условно речените баби и дедовци.
Се на се, гледано, оваа година на Скопски фестивал (во споредба со минатите години) имаше солидни композиции, кои ке с евртат долго по радио станиците.Песните на Влатче од Морал, на Лозаноски, на Кристијан, на Белов, на Даниел и секако на Некст Тајм се одлични.