Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
публика на Калиопи и беше жирито составено од старци?:nesvest:
Која квалитетна песна на Калиопи... онде изиграва Мортиша Адамс и квалитет покажува...:devil2:

Баш за тоа се зачудив. Од каде подршката на Латас и Сител кон Калиопи?! :toe:

Овој Латас е луд. Вика поделена била публиката за Калиопи и Некст Тајм и покрај што Калиопи била со квалитетна песна и одличен вокал сепак Некст Тајм победиле скандалозно. Глупоста нема граници изгледа :tapp::tapp::tapp:

OK, Сител се за Калиопи, не за џабе го снимаа сега концертот
а иначе нигде ја нема Калиопи по вестиве?
Ова е ептен кукавички потег, бар нека честита, аман од тоа его

Абе кој и да пратиме пак од 12 до 15 место ке бидеме. Генгста Оро подобро да не ке се пласираа? Сите зборите наместено било 8 гласа. Па они ако местеле немало 8 гласа да стаат само ке стаеле 30-40 да не биде толку очигледно.

За местено незнам ама знам и сум сигурен дека најдобар пласман ќе имавме со Сленг.Ако гледаш ќе видиш дека веќе ''нормалните'' песни не победуваат на евросонг.Многу битно е дали песната ќе има сатиричен карактер и ќе успее да го насмее на народот.
Веќе не се цени добар текст туку ведра мелодија која ќе внесе чуства во нас.

Да де.ама поради таквите ставови не победи песната со требаше да оди и да не претставува,туку победи лејм песна шо нема да влезе у финале..
Гледано од музички аспект можеби песната не вреди ич,ама треба да имаш малце свест(не ти се обраќам тебе туку општо) за да сватиш дека таква песна само ќе се пробие низ светов..

Ама не се согласувам сосема. Сум го слушнала настапот, сум се премислила и сум гласала. Така што ако некој се премислил, ќе се премислел од кога ќе го видел настапот. А песната и да имаше прво место од телеволтинг, пак немаше да победи заради присуството на сенилни особи во жирито.:smir:

Да 8 гласа беа во прашање! Сленг имаше само 8 гласа помалку,ама имаше помалку!
Значи Next time имале малку повеќе навивачи од Сленг во целокпниот аудиториум!
Тоа значи дека вкупно и од жири и од публика победија тие што победија,и тоа заслужено!

И дајте ве молам,вратете се малце наназад на минативе избори на Евровизија...
И дали Европа сака циркузи?
Кој циркуз помина добро и притоа остана да се слуша после Евросонг?

А да не остана на Дима Билан ланската песна да се слуша , жити се?
На Руслана се уште е популарна, па и на Лорди, нас ни фали бар една година циркус
Пропушптивме големи шанси за висок пласман според мене тоа се Гиш, Боки 13 лани и сега Орово непреболено ова година

А да не остана на Дима Билан ланската песна да се слуша , жити се?
На Руслана се уште е популарна, па и на Лорди, нас ни фали бар една година циркус
Пропушптивме големи шанси за висок пласман според мене тоа се Гиш, Боки 13 лани и сега Орово непреболено ова година

Не остана,ама победи! А не беше циркус!
И не споредувај го настапот на Лорди со орово,жити се!
Барем Лорди имаа и кариера зад нив кога отидоа на Евровизија!

Тоа значи дека вкупно и од жири и од публика победија тие што победија,и тоа заслужено!

mozda da ni gi priznaeja mene i na site ostanati fanovi,nasite poraki za sleng,mozda ke gi ima tie 8 POMALKU glasovi za koj ti se kacuvas i gi spomnuvas:uvo:

ne e bitno dali si imal kariera ili ne by the way!!

Мене едно ме чуди.Зошто Сител не застанаа јавно зад Ристо Самарџиев, дека тој таму е долго време уредник , и автор на голем дел од емисиите на Сител.
Инаку , ке мора да им се посочи наредната година на МТВ ако сакаат да не им биде исфирено жирито да стават особи на возраст од 20 па до 35-40 години.Секоја почит кон жирито, ама сепак тие уште малку ке заборават да зборат, со оштетен слух се, а не па да учевствуваат во избор на претсатвник на Македонија.Секоја почит за нивните импресивни музички кариери(барем на дел од нив) ама нивното време поминало.А да зборам што голем дел од нив се Југо-носталгичари и оценуваат според Југословенски критериуми.
Зашто на пример во жири немаше некој од претходните претставници на Евровизија?Зошто немаше во жири некој што ја претставуваше Македонија на јуниорскиот евросонг( и тоа многу подобро отколку на големата)?Зошто не ставеа некој истакнат студент од Мзуичка академија?Сигурен сум дека тие ке знаат да изберат многу подобро отколку условно речените баби и дедовци.
Се на се, гледано, оваа година на Скопски фестивал (во споредба со минатите години) имаше солидни композиции, кои ке с евртат долго по радио станиците.Песните на Влатче од Морал, на Лозаноски, на Кристијан, на Белов, на Даниел и секако на Некст Тајм се одлични.

За првото не се карам зашто изгледа си инает голем. 8 гласа предност голема? :tapp:

Ти текнува ли на Лака од Босна и неговата песна Покушај? Прав циркуз. Обесуваше алишта на сцена, скокаше како луд со девојката а бараше и петел на сцена али не му дозволиа и влезе во финалето а и таму беше одличен меѓу првите 10.
А победи Дима Билан со балада. Што мислиш која песна се слушаше подолго?

Како да не победа Нек Стајм... свите дејчиња мастубираа на нив, и кузнае колку кредит потрошиле :jaj:

Абе ајде,таа лани од Украина,уште ја памтам. И Лорди.И Мика од Босна. А таа минатата година шо победи,не ни памтам како звучит песната. А во врска со тие 8 гласа шо ги имаа Сленг помалце од НТ,можда ќе имаа и повеќе од нив,ако не ги одбиеа повеќето гласови за Сленг. Од 4 гласа за нив,мене 3 ми одбија,со образложение дека сум гласала откако завршил периодот наменет за гласање,а гласовите ги пратив одма од кога започна гласањето.

И што менува тоа што Лорди имале кариера зад нив кога отишле на Евровизија? Мислиш некој го интересира тоа?
Битна е песната тогаш и сценскиот настап, а не кој колкава кариера пред тоа има. Не треси зелени. Да беше така ќе се забранеше дебитанти да се пријавуваат, ама ко не знаат нашиве "врвни пејачи" една песна асална да направат, им останува на дебитантите кои можат нешто по спектакуларно да направат.

mozda da ni gi priznaeja mene i na site ostanati fanovi,nasite poraki za sleng,mozda ke gi ima tie 8 POMALKU glasovi za koj ti se kacuvas i gi spomnuvas:uvo:

Мене не ми признаа 3 гласа за Next time! И на мои другари исто!

ne e bitno dali si imal kariera ili ne by the way!!
Мене не ми признаа 3 гласа за Next time! И на мои другари исто!

Болд- ОК! Како ќе речеш ти!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom