Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој тоа ги поддржуваше?? Да имаше толку повеќе за нив,сега тие ќе се пакуваа за во Москва!

За болдираното- Не! Ти сега колку сакаш зборувај за нив!

Цела Македонија!Ете види ја анкетата, ти ја отсликува вистинската ситуација кај нормалниот народ кај нас.А тоа што нивните татковци немале врски како Калиопи, или длабок џеб како Некст Тајм е друга работа.Секоја година има такви што успеваат да направат нешто откачено, ама не можат да се квалификуваат.Во Македонија такви песни ќе одат на Евровизија откако на сите наши веќе прославени пејачи ќе им помине меракот за Евровизија, или па сите откако ќе поминат на ред да се квалификуваат.

едит: Крејзи....Па многу креативност требало бе за да ти сменат мислење!! И тоа тебе...толку тврдоглава!
во Москва ако одеа Сленг,ќе требаше да ги пуштат едно 4-5 пати да ја изведат песната.Дека од првпат не звучат добро,ама се понатаму... xD xD

Дечките ми го сменија мислењето за песната. Да ја изведуваше Андријана Јаневска песната, ќе си останав на мислењето и предрасудата дека е тапа песната. Ама дечките беа интересни, тој што го глумеше дедото, тоа беше интересен елемент и изведбата во живо ми остави впечаток и се премислив во однос на песната. И што сеа има врска тоа? Тоа се бара на Евровизија, да останеш запаметен.

Имаше-на телевоунтингот,немаше поддршка од жирито-сенилни старци со расипан вид.

Па и од телевоутингот беа втори! :)
И ај кажете вие...на пример...Кој според вас требаше да биде во жири,за Сленг да имаат најмногу гласови од комисијата??

Цела Македонија!Ете види ја анкетата, ти ја отсликува вистинската ситуација кај нормалниот народ кај нас.А тоа што нивните татковци немале врски како Калиопи, или длабок џеб како Некст Тајм е друга работа.Секоја година има такви што успеваат да направат нешто откачено, ама не можат.Во Македонија такви песни ќе одат на Евровизија откако на сите наши веќе прославени пејачи ќе им помине меракот за Евровизија, или па сите откако ќе поминат на ред да се квалификуваат.

Анкетата на форумов....!! Пази јак доказ! Зошто сите тие не гласале вчера? Или имало некој кој сепак имал појше навивачи?

Де де и петиции сега. Зашто?! Затоа што не победи фаворитот? Епа мора да научиме дека ако сакаме нешто не значи дека ќе го добиеме. Петицијата е составена од онака, колку да се направиме јаки и силни. Па на што ќе личи, да сакаме да се одбие настапот на НТ?
Некако не можам да сватам. Темава прво забега на страна: ЛЕЛЕ АКО ИДЕ КАЛИОПИ ЌЕ СЕ УТЕПАМ БЛА БЛА...
И оп сега кога не иде Калиопи, а не идат ни Сленг, сите скокаат на НТ... И јас не ги сакам, но сите сме свесни дека подобро они отколку Калиопи и рум дум дум...
Едноставно, колку и да не ги сакам, со среќа. Одат таму да не’ претстават сите нас, а не себе си.
Па и Калиопи да идеше, па петицијава нема смисла, се негираме самите себе си.
Тоа што е тука, тука си е. Нема назад.
Фала, поздрав:smir:

зар ти треба да ја видиш реакцијата на другите за да оформиш свое мислење? не бевме сите со свое јас, карактер блабла, и не мислевме сите со своја глава?
Зар тебе ти треба да болдирам за да сфатиш што човек напишал?!
Прво слушање на ТВ преносот-песната не ми влезе во уво
Второ слушање во живо-ми се стави под кожа (овациите на публиката беа само бонус)

зар ти треба да ја видиш реакцијата на другите за да оформиш свое мислење? не бевме сите со свое јас, карактер блабла, и не мислевме сите со своја глава?

Без разлика на тоа карактерот има едно нешто наречено психологија на толпа и таа вели дека кога е во толпа поединецот се слева со останатите. Едноставно друго е атмосферата кога ќе чуеш изведба во живо, а друго е кога ќе ја чуеш со лоша снимка на ју туб.

Дечки што се губите со оваа петиција? Како прво победата на Next Time не е наместена, очигледно беше дека се местеше победата на Калиопи. А за многубројните обожаватели на Сленг, без нервози, ако се толку добри ќе дојде и нивното време.

И ај кажете вие...на пример...Кој според вас требаше да биде во жири,за Сленг да имаат најмногу гласови од комисијата??

Анкетата на форумов....!! Пази јак доказ! Зошто сите тие не гласале вчера? Или имало некој кој сепак имал појше навивачи?

8 гласа беа само во прашање ДЕТЕЕЕЕ!!!!

Факинг 8 гласа беа пред Сленг. Дали тоа не ти е доволен доказ дека Сленг имаа подршка од цела Македонија?

Жирито беше составено од луѓе од 50-60 години. Јас се кладам дека тие немаат појма што сака младата популација,па затоа ги дадоја сите гласови на Калиопи(:tapp:) . А што навистина сака младата популација,се покажа на телевоутингот,за жал имаа само 8 гласа помалце отколку НТ. Како било,ако НТ имаа најмногу гласови од публика,зошто немаа најмногу и од жири?

Уште ја нема Калиопи на вести?

Види вака:
Жирито ја подржуваше Калиопи и беше за таа да победи цело време само високи и даваја оценки
И јас не викам Сленг требаја по секоја цена да победат од почетокот..песнава ја знам од ко ја напраја и ај си викам нека одат барем да ја прикажат па убо би било и да влезат во полуфинале
ни во најмала рака не очеквев дека песнава ќе направи толкав бум и дека ќе има голема подршка не само од Охрид
То шо жирито е под големо влијание на други личности така е.. и уште ти изјаува Евросонг е сериозна работа?
Сериозноста не е пресудна за све.. а богами ни за евросонг, затоа појќето беа за Сленг
Можда не е уба песнана(по твое, а можда и по повеќе мислења) ама то шо такви песни во последно време почнаја на Евросонг немојш да речиш дека не е така
Не барам жири кое треба по секоја цена 12ки да им делеше туку некој шо ќе делеше оценки праведно
на пример на Влатко Илиевски не би требало да му даваат малку бодови зошто според мене песнана заслужуваше појќе

Овој Латас е луд. Вика поделена била публиката за Калиопи и Некст Тајм и покрај што Калиопи била со квалитетна песна и одличен вокал сепак Некст Тајм победиле скандалозно. Глупоста нема граници изгледа :tapp::tapp::tapp:

Без разлика на тоа карактерот има едно нешто наречено психологија на толпа и таа вели дека кога е во толпа поединецот се слева со останатите. Едноставно друго е атмосферата кога ќе чуеш изведба во живо, а друго е кога ќе ја чуеш со лоша снимка на ју туб.
Да де.ама поради таквите ставови не победи песната со требаше да оди и да не претставува,туку победи лејм песна шо нема да влезе у финале..
Гледано од музички аспект можеби песната не вреди ич,ама треба да имаш малце свест(не ти се обраќам тебе туку општо) за да сватиш дека таква песна само ќе се пробие низ светов..

Овој Латас е луд. Вика поделена била публиката за Калиопи и Некст Тајм и покрај што Калиопи била со квалитетна песна и одличен вокал сепак Некст Тајм победиле скандалозно. Глупоста нема граници изгледа :tapp::tapp::tapp:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
публика на Калиопи и беше жирито составено од старци?:nesvest:
Која квалитетна песна на Калиопи... онде изиграва Мортиша Адамс и квалитет покажува...:devil2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom