Скопје се гради. Добро ли е тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Нема везе дали е некој травестит, Влав или космонаут. Битно е дека нема потреби од изливи на емоции од типот на шупчиња, коксакерс и слично. Ако имате некој аргумент кажете, презентирајте ги и одма ќе му се јавам на Груевски, да прекине со градење, а тоа што веќе е изградено, дали е еврејски центар, стадион или споменик, да се сруши со динамит.

Травестит сум (машко со фустан) и ТИ можеш да ми го пушиш...заебан.
Како сакаш јас лично не ти забранувам ништо носи си фустан и Бранко нека ти го пуши колку сака само не ми се мешај во машки работи како водење и одржување држава... освен ако не си феминистка... :pos2:

Народот твој го познавам добро. Ама ваква конвенционална мудрост може само он да изроди. Не ме сваќај погрешно ама сте влезени во лош филм , понекогаш ми го влечете јазикот.

Мојов народ барем има држава , и каков филм си фураме наш проблем..Ние барем знаеме каде припаѓаме , за разлика од Вас..нити држава имате,нипа знаете на што сте.. кога веќе ме влечете за јазик

Кои факти, бе, се читаш ли? Ти коа мислиш, онда се факти. Ај, иди олесни се. Не веруел он у Константиновски, Поповски и ред други. Абе АЈДЕ...
Не се жести, немој да ризикуваш бан. Готово. победивте.
Уште вечер е свикана седница на ЦК, да се донесе одлука, преку влада да се сруши све и пак да биде све ОК. Ова пред избори ви го подаруваме на вас граѓаните на Македонија, да биде ко што сакате. ОК?

Мојов народ барем има држава , и каков филм си фураме наш проблем..Ние барем знаеме каде припаѓаме , за разлика од Вас..нити држава имате,нипа знаете на што сте.. кога веќе ме влечете за јазик

Дискусијава можеме слободно да ја продолжиме кај мене на профил. Или да си отвориш тема, ама пола од вас ќе завршат плачејќи кај администрацијата . Плус оффтопик сме.

Не се жести, немој да ризикуваш бан. Готово. победивте.
Уште вечер е свикана седница на ЦК, да се донесе одлука, преку влада да се сруши све и пак да биде све ОК. Ова пред избори ви го подаруваме на вас граѓаните на Македонија, да биде ко што сакате. ОК?

Пациент.

Проектот си е ок бе луѓе...
Скопје конечно ќе почне да наликува на некои метрополи (Џонстаун,Колима,Туан Хе)... :)

Кои факти, бе, се читаш ли? Ти коа мислиш, онда се факти. Ај, иди олесни се. Не веруел он у Константиновски, Поповски и ред други. Абе АЈДЕ...

Еј, еј не се нервирај ќе ти рипне шекерот, мастите, притисокот ... чувај си здравје ќе треба уште најмалце 4 години да рендаш на форум ... не е тоа лесно ... :pos:

читаш ...
Брутализмот е срање ... според ... пааааа сите ...

Фактите за Скопје се факти ...

Абе не се заебавам. Стварно. Веруј ми. Ќе биде по ваше. Средена работа. Сеа баш зборев со Антонио, а Груевски после ќе ми се јавел, да ми потврди.
By the way И геј парада ќе има врз рушевините на споменикот на Александар. После џамија ќе се градело таму, све ко што баравте.
Поише од тоа не знам што може да се среди. Ако имаш уше некоја жеља слободно пиши и ти и Голем Брат и било кој шо сака. Само молимте немој Големиот Брат да не расплачува.

--- надополнето ---

Проектот си е ок бе луѓе...
Скопје конечно ќе почне да наликува на некои метрополи (Џонстаун,Колима,Туан Хе)... :)
Има брутализам у тие? Ако не, онда не е на арно...

Еј, еј не се нервирај ќе ти рипне шекерот, мастите, притисокот ... чувај си здравје ќе треба уште најмалце 4 години да рендаш на форум ... не е тоа лесно ... :pos:

читаш ...
Брутализмот е срање ... според ... пааааа сите ...

Фактите за Скопје се факти ...

И сеа се наду ко Миленко...чешкајќи си ја брадичката и забацувајќи ја наназад косата го изговори историското "јас не се сложувам"...и така, мене ме заболе тоа травеститскиот к*р!

Абе не се заебавам. Стварно. Веруј ми. Ќе биде по ваше. Средена работа. Сеа баш зборев со Антонио, а Груевски после ќе ми се јавел, да ми потврди.
By the way И геј парада ќе има врз рушевините на споменикот на Александар. После џамија ќе се градело таму, све ко што баравте.
Поише од тоа не знам што може да се среди. Ако имаш уше некоја жеља слободно пиши и ти и Голем Брат и било кој шо сака. Само молимте немој Големиот Брат да не расплачува.

:pos:

--- надополнето ---

И сеа се наду ко Миленко...чешкајќи си ја брадичката и забацувајќи ја наназад косата го изговори историското "јас не се сложувам"...и така, мене ме заболе тоа травеститскиот к*р!

и така и мене ме заболе за миленко, латас ... бла бла ... за рошави и пеглани ...

Незнам што се буниш се ќе биде по твое ... :pos:

--- надополнето ---

и така и мене ме заболе за миленко, латас ... бла бла ... за рошави и пеглани ...

Незнам што се буниш се ќе биде по твое ... :pos:

Патем одговор од студент по архиктектура .

Толку од мене.

Кај го најде КиреМали да го цитираш, еден од малкуте фанови на брутализмот на планетава воопшто. Патем дипломираше тој бе?? Последен пат ми се жалеше како работел некаде државно и не му идело.
И топло ти препорачувам да го викнеш на пиво. Ако не те бутне во клиничка депресија, слободно зимај книшка од рандом лево ориентирана партија.То

Брутализмот(Гоце студентскиот, Народна банка, Телеком...) кога му се случи на Скопје се бунел некој?

Тогаш било едноумието. Ако се бунтуваш, одиш на Голи Оток. Денес секој може слободно да го изнесе својот став пред коперација, на итнернет форум, на телевизија, во весник...

Кај го најде КиреМали да го цитираш, еден од малкуте фанови на брутализмот на планетава воопшто. Патем дипломираше тој бе?? Последен пат ми се жалеше како работел некаде државно и не му идело.
И топло ти препорачувам да го викнеш на пиво. Ако не те бутне во клиничка депресија, слободно зимај книшка од рандом лево ориентирана партија.То

Тогаш било едноумието. Ако се бунтуваш, одиш на Голи Оток. Денес секој може слободно да го изнесе својот став пред коперација, на итнернет форум, на телевизија, во весник...

Значи да сумираме

- Кензо Танге не ви е доволно добар
- Југословенските архиктекти кои покасно го доизградувале Скопје не ви се доволно добри добро, исто така важеле за поквалитетните архитекти во европа
- Објаснување од студент од архиктектура не ви е доволно добар бидејќи бил депресивен .
- Сметањето дека во времето на југославија океј го граделе Скопје споредено со потоа што све не се изроди, особено сега и лајната кои ги прават - дека сум требал да земам книшка. ( дали е ова патетитчен обид за деградација со оглед на твојот фаустовски пакт со вмро? кичма за возврат работно место?)

Вшусност што ви било добро за вас? Паланкава која после 90 тите особено се забрза после 2000 та ја претворија супер селјачка кичеста со начичкани зградички и фасади?
Или селото кое било Скопје пред земјотресот каде луѓето оделе во турски бањи бидејќи вода немале? Црпеле од бунари , без канализација, преполно со септички јами.

Стварно Тончи ме интересира што има да каже Коце твој на оваа тема?

--- надополнето ---

[/COLOR]Има брутализам у тие? Ако не, онда не е на арно...

Неписменост...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jonestown
http://en.wikipedia.org/wiki/Kolyma

Тончи, мислам дека можеш да паднеш и пониско. Ама, пусто, ти си слика и прилика на македонскиот ментален склоп, така да можам да те разберам.

И аман више со тој Голи Оток, што ти знаеш за Голи Оток, освен митови и легенди? Таму праќале луѓе ако не се издишат по партиска директива, што ли? Голи Оток ако се зуцнело против делото на Константиновски? Мене ова ми личи на висока температура и топло ти препорачувам да си земеш аспиринче.
Гледам каква слобода имаме денес за изразување на ставови. Денес нема Голи Оток, ама добиваш клоца у стомак и бокс у зуби од разулавени неистомисленици, пред очи на полицијата. Погодуваш веќе-да, мислам на протестот на студентите од архитектонскиот факултет...

И еве уште еден линк за дообразование: http://www.arhns.com/download/savarh/jugoslavija_deo_3.pdf

--- надополнето ---

И ова е прилично интересно:
http://www.magazin-world-architects.com/de_09_35_onlinemagazin_skopje_de.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom