Skopje City Mall

• Креатор на темата Креатор на темата Бергер
  • Време на започнување Време на започнување
Абе едно вака офтопик,паркингот бесплатен е во City Mall ? :)

Ја лично ги хејтам пошо немаат општи манири. Јас со моиве 20 години знам која врата е задња, која не е, копиљаците се качуваат кај сакаат, а и пензионериве со нив. Ај копиљ не може да разбере, мал е, глуп е, се занаса, али 65 годишна баба да ме гура на задња за да влезе а ја не можам од неа да излезам и си ја утињам станицата? Па уше ми се дере после тоа бабава! И тоа не е само оваа случка, мал милион иам вакви.

А бе ај, “копиљот“ може да се оправда, а 65 годишна баба не? Двојни стандарди? Ако веќе го критикуваме однесувањето, тогаш критикувај ги подеднакво и детето и бабата. Пошто тоа што е “мал, глуп, се занаса“ не е оправдување, за тоа постојат родители да го научат, воспитаат и опаметат како да се однесува. Ако за малиот наоѓаш оправдување, тогаш најди и за бабата или не барај воопшто оправдувања и критикувај ја општата култура и општото однесување.

Поштовање на стари само пошто се стари - нема.

Ок, твое си е. Ти си знаеш.
Јас така не можам да функционирам, секој со своите убедувања.

Шупак човек е шупак човек, без разлика на годините.

Е ова. Ова ми смета. Изразувањето. Шупак да наречеш баба или дедо од 60+ години... Луѓе кои се 50тина година постари од тебе и кои имаат пројдено многу повеќе од тебе.

А генерализирање дека сите се такви мора да пости исто како и генерализацијата дека сите млади се улави у главите
.
Ок, генерализирај си колку сакаш, ама не убедувај дека мора да постои. Ако за тебе постои генерализирање, за мене не постои.

А бе ај, “копиљот“ може да се оправда, а 65 годишна баба не? Двојни стандарди? Ако веќе го критикуваме однесувањето, тогаш критикувај ги подеднакво и детето и бабата. Пошто тоа што е “мал, глуп, се занаса“ не е оправдување, за тоа постојат родители да го научат, воспитаат и опаметат како да се однесува. Ако за малиот наоѓаш оправдување, тогаш најди и за бабата или не барај воопшто оправдувања и критикувај ја општата култура и општото однесување.

Ок, твое си е. Ти си знаеш.
Јас така не можам да функционирам, секој со своите убедувања.

Е ова. Ова ми смета. Изразувањето. Шупак да наречеш баба или дедо од 60+ години... Луѓе кои се 50тина година постари од тебе и кои имаат пројдено многу повеќе од тебе.

.
Ок, генерализирај си колку сакаш, ама не убедувај дека мора да постои. Ако за тебе постои генерализирање, за мене не постои.
Нормално дека поголемо (не сто процентно) прогледување низ прсти добиваат копиљаците пошо толку им сече мозокот, толку им фаќа црпката. Од друга страна имаш, ко шо викаш ти, стара баба 60 години има и прошла многу повеќе од мене, и у тие 60 години не научила како треба да се понаша у јавност и кај да се качува у аутобус? Срамота е тоа! Некој таков стар чоек да видиш, демек пун со мудрост, наживеан, и пак се понаша ко да е 12 годишњак.
Иам иам кажано, некој човек шо се понаша ко ш*пак (еве ке ти го цензурирам) цел живот е таков. Без разлика дали е стар и млад исто почитување ќе добие. Ја не реков дека ги мразам бабите шо шетаат општо у бесплатните денови. Ги мразам ти е шо се к*рчат притоа, и не следат правила за ред и мир. Исто ги мразам оние шо мкнат 1000+ кеси од пазарче со кромид и праз. Мислам, 60 години имаш, нит моеш да ги носиш кесите, нит имаш исав за тоа дали нас ќе ни смрди под нос у аутобус.

Старите се катастрофа во вторник и петок,влечат 5-6 кеси од пазарче со 300 разни опојни мириси од кои може да ти се слоши,а тие дедовците шо се шверцаат и стојат на врата не ти даваат да излезеш (со причина:мали кај се буташ,нели гледаш ддекна ние стоиме) и некои попаметни ќе земат и ќе буткаат со раце и нозе пошто сум им сметал со ранецот (кај да го ставам ?? ) и се понашаат ко малоумни да се и они се секогаш у право,....затоа никој нема да ги почитува. :)

Пола од вработените во Зара се Албанци веројатно тоа е случај и со другите продавници. Дури и во некои од огласите што се појавиле се барало одлично познавање на албанскиот..Ц ц ц... :sick:

Инаку трговскиот е супер само уште да им текнеше корпи за отпадоци да стават :icon_lol:

Пола од вработените во Зара се Албанци веројатно тоа е случај и со другите продавници. Дури и во некои од огласите што се појавиле се барало одлично познавање на албанскиот..Ц ц ц... :sick:

Инаку трговскиот е супер само уште да им текнеше корпи за отпадоци да стават :icon_lol:

Па од косово ако не почнат да организираат превоз за викенд и народот не почне со черги да се постила карши трговскиов, еве НА':D

Па од косово ако не почнат да организираат превоз за викенд и народот не почне со черги да се постила карши трговскиов, еве НА':D

Имаше автобуси од Тирана некни паркирани :icon_mrgr:

Малце тука ги има,ни фалат уште и од албанија.
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 17:08 ---

Глава сечам дека така ќе биде.

Имаше автобуси од Тирана некни паркирани :icon_mrgr:

Не ги рачунам нив, зашо они за овие северниве се Господа и Госпоѓи. Се очекува да има најмногу Албанци како муштерии во трговскиов.
Ма да ќе има и други комшии, после саботата кога бев како оние од рекламана на МТВ, помогни им на туристите(странците):icon_lol:

Абе сите се зркнале за Старбакс и ко ќе отвори ќе го гледаат од далеку, ко шо беа зркнати зара мара бершка и сеа гледаат ко мајмуни во зоолошка. Немаме бе стандард за кафе 150ден да даете сељачано што сте се затркнале да не беше во Солун старбаксот дали и ќе знаевте дека постои брендот. Фатиле 12 годишни да рикаат за старбакс демек од Јуесеј се дојдени па сеа не можат без кафе од Старбакс. Телиња

Маните си 3 кафиња од по 100 денара и сметката кога ќе ви дојде исто како во старбакс да сте пиеле <3

peace

Затоа мене ми рекоа ќе ти се јавиме дечко за некое време,виделе у тоа резимето дека немам абер од албански,само англиски и малце италијански :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom