Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе едно вака офтопик,паркингот бесплатен е во City Mall ?![]()
Ја лично ги хејтам пошо немаат општи манири. Јас со моиве 20 години знам која врата е задња, која не е, копиљаците се качуваат кај сакаат, а и пензионериве со нив. Ај копиљ не може да разбере, мал е, глуп е, се занаса, али 65 годишна баба да ме гура на задња за да влезе а ја не можам од неа да излезам и си ја утињам станицата? Па уше ми се дере после тоа бабава! И тоа не е само оваа случка, мал милион иам вакви.
Поштовање на стари само пошто се стари - нема.
Шупак човек е шупак човек, без разлика на годините.
.А генерализирање дека сите се такви мора да пости исто како и генерализацијата дека сите млади се улави у главите
Нормално дека поголемо (не сто процентно) прогледување низ прсти добиваат копиљаците пошо толку им сече мозокот, толку им фаќа црпката. Од друга страна имаш, ко шо викаш ти, стара баба 60 години има и прошла многу повеќе од мене, и у тие 60 години не научила како треба да се понаша у јавност и кај да се качува у аутобус? Срамота е тоа! Некој таков стар чоек да видиш, демек пун со мудрост, наживеан, и пак се понаша ко да е 12 годишњак.А бе ај, “копиљот“ може да се оправда, а 65 годишна баба не? Двојни стандарди? Ако веќе го критикуваме однесувањето, тогаш критикувај ги подеднакво и детето и бабата. Пошто тоа што е “мал, глуп, се занаса“ не е оправдување, за тоа постојат родители да го научат, воспитаат и опаметат како да се однесува. Ако за малиот наоѓаш оправдување, тогаш најди и за бабата или не барај воопшто оправдувања и критикувај ја општата култура и општото однесување.
Ок, твое си е. Ти си знаеш.
Јас така не можам да функционирам, секој со своите убедувања.
Е ова. Ова ми смета. Изразувањето. Шупак да наречеш баба или дедо од 60+ години... Луѓе кои се 50тина година постари од тебе и кои имаат пројдено многу повеќе од тебе.
.
Ок, генерализирај си колку сакаш, ама не убедувај дека мора да постои. Ако за тебе постои генерализирање, за мене не постои.
Пола од вработените во Зара се Албанци веројатно тоа е случај и со другите продавници. Дури и во некои од огласите што се појавиле се барало одлично познавање на албанскиот..Ц ц ц...
Инаку трговскиот е супер само уште да им текнеше корпи за отпадоци да стават![]()
Па од косово ако не почнат да организираат превоз за викенд и народот не почне со черги да се постила карши трговскиов, еве НА'![]()
Па од косово ако не почнат да организираат превоз за викенд и народот не почне со черги да се постила карши трговскиов, еве НА'![]()
Имаше автобуси од Тирана некни паркирани![]()