Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Бесплатна престава

2mhdapc.jpg

skopskiot-ploshtad-so-nov-lik-276257.jpg

Ти па се фаќаш за типот кому работата (приватна и тоа) му зависи од државната цицка. :D
Mене ми беше муабетот дали конструкцијата на мостот ќе ја издржи толкавата тежина
И на оваа прашање може да осговори некој кој се разбира во статика

^^Мала оваа фонтанава бе, јас реков кузнајт колкава е чим е 2.5 милиони евра.

^^Мала оваа фонтанава бе, јас реков кузнајт колкава е чим е 2.5 милиони евра.

Ова е само мал дел од целата фонтана, како демо верзија, поголемиот и поубавиот дел од неа не е за во јавност, скриена е негде на Белизе.

Сега на Телма слушнав дека ќе се прави и споменик (уметничка инсталација комбинација wtf) на Мајка Тереза кој ќе не кошта 5 и нешто милиони евра (Субрата што ќе го донираше споменикот)! :vozbud:

Државата може слободно да си ја прекрстиме во Хорхедонија.

Денес поминав преку мостот кај Гранд хотел
Ставиле некаква тешка ограда од бронза, бронзени каделбри и сл.
Огромна тежина....
Молам некој кој се разбира во статика да погледа и да процени дали мостот ќе падне
Нема никаква логика во мост да се ставаат тешки елементи кои немаат никаква улога во носењето, нема да падне сигурно, но донекаде ќе ја ризикува носивоста ако не е пресметано и нивната тежина уште додека се проектирало, но станува збор за Скопје, каде коефициентите за земјотресите се високи.[DOUBLEPOST=1434479339][/DOUBLEPOST]
За жал, така е. :(
Да беше ВМРО на власт у оваа држава никад немаше да дозволи таква албанска инвестиција у сред македонска населба, продавање на станови на косовари и слично, како што сега се случува во придружните објекти на СитиМол и како што се случи во Аеродром со турскине згради, кои се продаваа поевтино на Косово одколку во Македонија и каде што сакаа под маса да протнат џамија на врв зграда.
Сериозно ова дека за косовари поеврини се цените?
Иначе јас од Косово сум....[DOUBLEPOST=1434479438][/DOUBLEPOST]
mkd-199333.jpg

Plostad%20Makedonija%20nova%20fontana%200307.jpg

build

Кога ќе ми текне колку беше убаво порано душа ме боли.
Добро, коњ и врз него војсководец, но тоа другото што е? Може некоја слика одблиску барем?!

Кога ќе ми текне колку беше убаво порано душа ме боли.

Знам како ти е Цитро, и мене ме боли душа за зеленилото што го имавме некогаш

359bwxs.jpg

Ама горната слика е од пролет- лет а долната од зима....

Ама горната слика е од пролет- лет а долната од зима....

Долната е од рана пролет, има зеленило под калето. Ама и сега да сликаш исто ти се фаќа.

Знам како ти е Цитро, и мене ме боли душа за зеленилото што го имавме некогаш

359bwxs.jpg

Дедо ми покојни бог да го прости,на времето едвај се навикна од полско вц да иде ко човек на шоља..ај и за тебе има време млад си.А за шуми и пасишта ќе се вратиш од таму кај што си дојден и нема да ти фалат.

Дедо ми покојни бог да го прости,на времето едвај се навикна од полско вц да иде ко човек на шоља..ај и за тебе има време млад си.А за шуми и пасишта ќе се вратиш од таму кај што си дојден и нема да ти фалат.
Онда овој трендов у Париз и Лондон со зеленила по зградите и кровоите, кујзне тебе греву како ретроградно ти личи. Сељаци се гарант таму а? Им фалат шуми и пасишта.

Да се питам ја би
посјеко све шуме
и уместо тога би поставио од трактора гуме.
Бетон, Бетон, само бетон
Бетон нама треба
јер из траве опасно нас
љута змија вреба

Сега на Телма слушнав дека ќе се прави и споменик (уметничка инсталација комбинација wtf) на Мајка Тереза кој ќе не кошта 5 и нешто милиони евра (Субрата што ќе го донираше споменикот)! :vozbud:

Државата може слободно да си ја прекрстиме во Хорхедонија.

Чисто да се потсетиме на што ќе одат тие 5 милиони.

majka-tereza-subroj-02.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom