Saladin
被爆者
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 10.800
- Поени од реакции
- 13.725
Ти па се фаќаш за типот кому работата (приватна и тоа) му зависи од државната цицка.Ова го мислиш сериозно?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти па се фаќаш за типот кому работата (приватна и тоа) му зависи од државната цицка.Ова го мислиш сериозно?
Mене ми беше муабетот дали конструкцијата на мостот ќе ја издржи толкавата тежинаТи па се фаќаш за типот кому работата (приватна и тоа) му зависи од државната цицка.![]()
^^Мала оваа фонтанава бе, јас реков кузнајт колкава е чим е 2.5 милиони евра.
Нема никаква логика во мост да се ставаат тешки елементи кои немаат никаква улога во носењето, нема да падне сигурно, но донекаде ќе ја ризикува носивоста ако не е пресметано и нивната тежина уште додека се проектирало, но станува збор за Скопје, каде коефициентите за земјотресите се високи.[DOUBLEPOST=1434479339][/DOUBLEPOST]Денес поминав преку мостот кај Гранд хотел
Ставиле некаква тешка ограда од бронза, бронзени каделбри и сл.
Огромна тежина....
Молам некој кој се разбира во статика да погледа и да процени дали мостот ќе падне
Сериозно ова дека за косовари поеврини се цените?За жал, така е.
Да беше ВМРО на власт у оваа држава никад немаше да дозволи таква албанска инвестиција у сред македонска населба, продавање на станови на косовари и слично, како што сега се случува во придружните објекти на СитиМол и како што се случи во Аеродром со турскине згради, кои се продаваа поевтино на Косово одколку во Македонија и каде што сакаа под маса да протнат џамија на врв зграда.
Добро, коњ и врз него војсководец, но тоа другото што е? Може некоја слика одблиску барем?!![]()
![]()
build
Кога ќе ми текне колку беше убаво порано душа ме боли.
Кога ќе ми текне колку беше убаво порано душа ме боли.
Ама горната слика е од пролет- лет а долната од зима....
Знам како ти е Цитро, и мене ме боли душа за зеленилото што го имавме некогаш
![]()
Онда овој трендов у Париз и Лондон со зеленила по зградите и кровоите, кујзне тебе греву како ретроградно ти личи. Сељаци се гарант таму а? Им фалат шуми и пасишта.Дедо ми покојни бог да го прости,на времето едвај се навикна од полско вц да иде ко човек на шоља..ај и за тебе има време млад си.А за шуми и пасишта ќе се вратиш од таму кај што си дојден и нема да ти фалат.
Сега на Телма слушнав дека ќе се прави и споменик (уметничка инсталација комбинација wtf) на Мајка Тереза кој ќе не кошта 5 и нешто милиони евра (Субрата што ќе го донираше споменикот)!
Државата може слободно да си ја прекрстиме во Хорхедонија.