Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Да, јас читав дека тоа е процесот на бронзата. Ја добива подоцна својата вистинска боја.
Но мене друго ме интересира. Во ред ли е пр. Гоце Делчев да добие помал споменик од Александар велики?
Заборави КАПСОТ да го вклучиш :icon_lol:

Се додека пишува “ВОИН НА КОЊ“ и никој од претставниците на власта не го изустува јавно неговото име ...за мене тоа ќе биде подметнување на незнаен јунак во центарот на главниот град на државата ни МАКЕДОНИЈА.:sleep:

И овие згради карши Бристол имаат проблем со подземните води
Подземни води ја поскапеа барок-зградата кај Бристол

Според текстот, на тој потег треба да се градат катна гаража, зграда на ЕЛЕМ и административна зграда. Слабиот проток и гужвите на улиците Даме Груев и Мито Хаџивасилев, плоштад Слобода, Димитрие Чуповски последно време неподносливи, уште толку ќе се зголемат. Сите згради ги нацуцулија во центарот па ќе се чуди човек дали со хеликоптер или со авион да слетува

Последно уредено:
Абе нели барок ќе ставаа и на Илинденска. Едната мислам дека ја почнаа уште пред 3-4 месеци и уште ја прават. :pos:

Град Скопје бара фирма за чистење на спомениците за цена од 275 000 евра без ДДВ. Фирмата мора задолжително да има 23 лица. Исто така мора да има и две машини една за мермер чистење, една за бронза.
http://emagazin.mk/град-скопје-ќе-потроши-275-000-евра-за-чистењ/

Школски пример за перење пари и наградно прашање која фирма ќе го добие тендерот?

Школски пример за перење пари и наградно прашање која фирма ќе го добие тендерот?

Фирма од Велигденските Острови што наводно припаѓа на лицето С.М ?

Фирма од Велигденските Острови што наводно припаѓа на лицето С.М ?
Услов две машини и баш 23 работници :pos:

Сега ќе ја видите фирмава што ќе го добие тендеров, основана 2011 со 23 работници и две машини :D

Град Скопје бара фирма за чистење на спомениците за цена од 275 000 евра без ДДВ. Фирмата мора задолжително да има 23 лица. Исто така мора да има и две машини една за мермер чистење, една за бронза.
http://emagazin.mk/град-скопје-ќе-потроши-275-000-евра-за-чистењ/

Па нели досегашнава 200,000 земаше, што толку поскапе тарифата, со катран да не се прљаат? Ама ако убаво ни треба да бев јас и за миљон ќе објавев тендер, не оти ќе се побунеше некој.

jrx85yC.jpg1

Ќе бидам среќен ако некогаш улицата пред собранието се затвори за сообраќај и се претвори во пешачка зона и соодветно уреди.

Нееее, ја би Рекорд да ја затворат. Од семафорите на раскрсницата до Порта Македонија.

Се спрема нова зграда на плоштад ? На местото кај што првично се превиде црквата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom