- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.690
- Поени од реакции
- 5.377
А као низ коритото танкери да пловеа па сега ќе нема место. Јасно ми е за тебе дарданиа и другите твои сонародници,што и да се направи не е добро за вас,едино ако се постави 500 квадрата ваше знаме аплаудирате.
Ало против овој проект се сите, СИТЕ студенит, демостратори, асистенти, професори, уметници (освен тие што лапнаа пари) од архитектонски факултет........
А ти викаш дека само моите сонародници се против.......
Никогаш не сум аплаудирал за поставување на знаме, туку сум знаел дека така политичарите се кријат од економски неуспеси........
Така и Груевски и Ахмети прават......
Да имаше овде швајцарска плата тогаш ќе видеше ти некој кој се пали на знаме............
Коритото на секоја река се проектира земајќи ја најавискотот ниво ан вода која се појавувала пред 100 год, а не како што е нивото денеска, се предвидува дека може да има поплави.......
Од сите мостови само камени мост зафаќа голема површина во реката, и затоа се проширува коритото кај камени мост, може да се види со голо око каде самото корите е пошироко, но и кејот се проширува каде се поставени цвеќиња во таа малото плоштадче каде е опколено амвитеатрално со скали...... Тоа проширување е направено заради камени мост, и во случај да има поплава да поминува водата подобро......
И воопшто кејот е предвиден како резервна корито, шетањето е секундарно, или примарното...