Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
А ти си толку многу информиран што веке и си запознаен што мојата подсвест регистрира?
Секоја чест за твојата умешност.:cuc:
Благодарам.
Секогаш ми е чест да слушнам драгоцени совети, за тоа каков треба да биде мојот град, од лица кои не ни живеат во него. Велат, од далеку полесно се гледа целината.
Затоа и jaс велам дека добро би било да ни кажеш во кој град живееш, ние од Скопје многу подобро од тебе ќе ти кажеме, како треба а како не да изгледа твоето место на живеење.
После, можам и по стан да ти се прошетам и да ти кажам собите какви да ти бидат. np

Благодарам.
Секогаш ми е чест да слушнам драгоцени совети, за тоа каков треба да биде мојот град, од лица кои не ни живеат во него. Велат, од далеку полесно се гледа целината.
Затоа и jaс велам дека добро би било да ни кажеш во кој град живееш, ние од Скопје многу подобро од тебе ќе ти кажеме, како треба а како не да изгледа твоето место на живеење.
После, можам и по стан да ти се прошетам и да ти кажам собите какви да ти бидат. np
За сместената таканаречена историја на една држава во неколку стотици педи место,има право да коментира цел народ на таа држава.
Исто така можам и да ти ја исполнам желбата за парадирање низ мојот простор на живеење,но тој е многу повеке само мој отколку сево ова за кое коментираме низ темава,твој.
Како за информација,добро ми е познат просторот во кој живеев 13 години,и можам колку толку да направам компарација од некогаш и сега.
Тука ке се повлечам од директната дискусија со тебе на темава од причина што гледам дека Скопје и македонската историја ги сфакаш како лична сопственост,а јас не се согласувам со таквата твоја констатација,но ја почитувам.

и ја незнам што не се организирате што сте таму у центар или се чекате ние од внатрешноста да земеме у свои раце
Па ете се организираа луѓе колку толку и ги срушија оградите,ама педериве затоа у 3 саат сабајле дошле со желки за обезбедување да сечат.Луѓе од балкони и прозори им џиткале ствари (не се живи тие ако не ти фрлат нешто од горе,али овој пат бар за права ствар фрлаат :pos:).
Иначе направивме многу повеќе од вас во внатрешноста,3 круга секој пат поубедливо им кажувавме не.
Само они и со изгубен центар може да се курчат со 50 и кусур добиени општини - скоро цела внатрешност.

Па ете се организираа луѓе колку толку и ги срушија оградите,ама педериве затоа у 3 саат сабајле дошле со желки за обезбедување да сечат.Луѓе од балкони и прозори им џиткале ствари (не се живи тие ако не ти фрлат нешто од горе,али овој пат бар за права ствар фрлаат :pos:).
Иначе направивме многу повеќе од вас во внатрешноста,3 круга секој пат поубедливо им кажувавме не.
Само они и со изгубен центар може да се курчат со 50 и кусур добиени општини - скоро цела внатрешност.
Не се само битни круговите,ја стварно го незнам како некој што живее во ти згради издржува ... (стануваш сабајле креваш ролетни и гледаш коњ и некој аматерски направен војвода)

за овој случај тие се нафрлија на полицајците како да тие се извор на нивните "проблеми".

А па тоа е ради феноменот-продавачката ти е крива за се. Ти се расипал компјутерот/фрижидерот/правосмукалката или ти дошла висока сметката за струја/парно/мобилен. Влагаш јали во живо, јали телефонски во дотичната фирма и кој прв ти падне ќе го јаде стапот било тоа обезбедувањето на фирмата, продавачот, шалтерџиката или чистачката. Првиот затекнат, првиот на кој што ќе налеташ, првата линија на контакт за тебе станува олицетворение на сета твоја нервоза во моментот иако можеби со голема веројатност тие индивидуи немаат допирен контакт со твојот проблем. Ти едноставно или го забораваш тој момент, или го знаеш ама од што некој ти ја штракнал жичката не можеш да се воздржиш. Исто како оној вицот кога некој се јавил во Топлификација.
-Ало Топлификација?
-Не господине, овде ЕВН.
-Нема врска, и на вас да ви ебам мајката.
Во тој момент кога ти одат пред двор, полицајците ти се криви за се, во тој момент они се инструментот кој го креира твојот бес. Сосем предвидлива човекова особина и ментална состојба.

Денеска бев во Скопје, за жал немав време да одам да го видам чудото наречено Скопје 2014 и да направам некоја фотка, сега Скопје доби нов градоначалник од СДСМ и може ќе му текне да го сруши Скопје 2014 и јас ќе бидам еден од ретките што не го посетил и видел тоа чудо.
Благодарам и пријатно

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

И што ти е поентата, дека е убаво да се сече она малку зеленило што остана?
Поентата му е дека несмееш да направиш нешто против одлука на власта оти си гаден соросоид кој не ги почитува желбите на Величествениот. Со глава во шупак која поента ја очекуваш.

Зелен пазар ќе го правеа шеталиште, плоштатче што ли. Не знам дали е дел од проектот 2014, што стана со тоа? И каде би се дислоцирал пазарот за луѓето од центар да купуваат поефтини свежи производ, а оние кои продаваат да не им ги стопираат приходите?

За сместената таканаречена историја на една држава во неколку стотици педи место,има право да коментира цел народ на таа држава.

images

Зелен пазар ќе го правеа шеталиште, плоштатче што ли. Не знам дали е дел од проектот 2014, што стана со тоа? И каде би се дислоцирал пазарот за луѓето од центар да купуваат поефтини свежи производ, а оние кои продаваат да не им ги стопираат приходите?

Мислам дека зелен пазар не е дел од проектот Скопје 2014.

Имаа браќата американци едно време една кампања дрил бејби дрил. Нешто со дупчење нафта поврзано беше ми се чини.
Како и да е вакви настани треба да бидат проследени со пригоден слоган или песна. Најприкладни за ова се стиховите од една позната песна од нашите источни соседи.

Башта ми е дрвар, дрвар сам и аз
Дрвата реже татко, жените режа аз.
Режи, режи сине докато си млад. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom