Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Храбар човек професоров, динамит ќе ставал. :pos:

Колку си ти основна верзија на човек...од целиот муабет, го извлече само делот со динамитот?

Хе, не е ни чудо што ни се случува Ск2014...цццццц

:cautious:

Колку си ти основна верзија на човек...од целиот муабет, го извлече само делот со динамитот?

Хе, не е ни чудо што ни се случува Ск2014...цццццц

:cautious:
Тоа е најбитниот дел од муабетот. Решението. Другото е патетики.

Дека поголемиот дел од тоа што се направи е кич е кич но факт е дека не може да се сруши. Баш би сакал да ги видам резултатите од ревијата за тоа каде отишле стотици милиони евра. Она што го читаа на прес е фарса бидејќи документите не им ги дадоа на новинарите и се обидуваат малку да си го поправат угледот во јавноста.

П. С да бев јас на местото на фирерот ќе го дадев овој проект на Калатрава или Фостер барем да добиевме нешто со кое ке се гордееме со децении

Тоа е најбитниот дел од муабетот. Решението. Другото е патетики.

Ја слушнав дека решението било у ставање динамит у рана фаза-у оваа сегашнава фаза, ЗА ЖАЛ, не помага ни динамит. Сеа сме осудени на Ск 2014.

Ја, баш и не гледам патетики у излагањето на професорот и оноа девојчето у врска со Скопјево, баш си кажуваат ко што е (ко што беше)-врхушката си науми, и со помош на невероватното мнозинство амеби успеа, во голем дел, да ја спроведе идиотската замисла за нашиов кутар град, кој сега, благодарение на нечија малоумност, служи само за потсмев. И тоа на светско ниво.

Шо да кажам осим БРАВОУ???:вонзем:

Замисли си, пак, никој на светов да не чуеше за Скопје? ;)

Samoto spomnuvanje na zborot rusenje vo situacija koga si vo opozicija e ramno na propast...
Duri i ako kontekstot e rusenje rezim/vlada
Napredok vo inovativnost i idei =0

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Ја, баш и не гледам патетики у излагањето на професорот и оноа девојчето у врска со Скопјево
Еве отприлика што се патетиките. Ги пиша и во твојот пост.
Сеа сме осудени на Ск 2014.
и со помош на невероватното мнозинство амеби успеа
Не сме осудени на ништо. Доколку некој способен реши да го руши проектот, ќе го руши. И тоа со помош од истото невероватно мнозинство на амеби. Овие што сега сакаат да го рушат проектот не се способни. И затоа се патетични.

Еве отприлика што се патетиките. Ги пиша и во твојот пост.

Не сме осудени на ништо. Доколку некој способен реши да го руши проектот, ќе го руши. И тоа со помош од истото невероватно мнозинство на амеби. Овие што сега сакаат да го рушат проектот не се способни. И затоа се патетични.

Го слушна професорО? Мудрите глави од Архитектонски си седА на факултетО, си зимаат плата и се плашат.
Студентиве ги тепаат по улици. У меЏувреме, нивните учители продужаваат да си се плашат.
Овие, заедно со уште неколку храбри ликови што не се плашат, не беа способни у прв ред да го СПРЕЧАТ срањево. У меѓувреме, храбрите западнаа у апатија-ги фати ли некаква малодушност или пак страв, кој ќе да знае...
Како и да е, срањето се случи. Некој се дави у него, некој (очигледно, мнозинството) плива у него. И се осеќа фино-бидејЧи "некој" му рекол дека гомненa бања е добра за здравје.

Видиш, мене ме загрижува појавата на страв во нашите интелектуални кругови. У ствари, не ме загрижува-повеќе би се рекло дека ме преплашува!
--- надополнето: 27 април 2013 во 23:35 ---
280 000 евра за врби у Вардар.....wtf

Мамата ни ја ебаа...

Ако ти е полесно, можеш на тоа да гледаш како на УМЕТНОСТ во Вардар. Ако не можеш да сфатиш што сакал да каже авторот-сам си крив. :)

Видиш, мене ме загрижува појавата на страв во нашите интелектуални кругови. У ствари, не ме загрижува-повеќе би се рекло дека ме преплашува!
Зошто? Мене пак, баш напротив. Ме радува појавата на страв кај нашите интелектуални кругови. Бидејќи тоа го покажува моралниот, а богами и интелектуалниот капацитет на нашиве интелектуални кругови. Ебати интелектуалните кругови што се уплашиле од луѓе кои имаат влијание од Табановце до Богородица. Таквите не заслужуваат да се наоѓаат таму каде што се наоѓаат.

Избегавме малку од темата, ама и онака проектов е се сем чиста архитектура.

Незнам со кој памет овие од Бедем паничат.Тоа што вели дека ќе ги дисцолираат спомениците немора да значи дека сите ќе ги дисцолираат или пак споменикот на бранителите.

И да се дисцолира споменикот на бранителите, тоа ќе биде изгледа во некој друг град.

Незнам зошто се палат овие ... веројатно така им наредил пастирот.

Незнам со кој памет овие од Бедем паничат.Тоа што вели дека ќе ги дисцолираат спомениците немора да значи дека сите ќе ги дисцолираат или пак споменикот на бранителите.

И да се дисцолира споменикот на бранителите, тоа ќе биде изгледа во некој друг град.

Разбрав дека и Алекс ќе го дислоцирале.
Ќе го ставале до Скендер-бег,да му држел сенка налето.

Еј па и ти, те чуди тоа, па Бедем не е здружение на бранители туку некаков селски огранок на владејачката партија што се прикажува како здружение, на чие чело стои еден не баш стабилен тип со прекар Бинго.

Samoto spomnuvanje na zborot rusenje vo situacija koga si vo opozicija e ramno na propast...
Duri i ako kontekstot e rusenje rezim/vlada
Napredok vo inovativnost i idei =0

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
Ие Дим6е бе,имало у тебе 2 грама памет,си ме изненадуел. Да те поживее господ 100 години за постов.

Тоа е тоа бејсикли,Женовски место да каже што ќе изгради,направи за да го подобри Центар тој одма со рушење и стопирање.
Чекај малку бе мајка ти ли го градела за да го рушиш ? Дислоцирај нешто што стварно треба еве на пр Самуел и Јустинијан,објекти не пипај со тоа клетата неспособна рака.
Најголеми еколози станаа овие од опозицијава,демек многу им е гајле за дрвата чисто да се изеде гомна за нешто што треба да се изгради.

Нив ако ги прашаш не спроти Бристол,(што е во фаза на распаѓање али ај) нигде не треба да се гради треба да се прчи и да се краде 4 год. дур си на власт.
А да градеа вака опозицијава тоест да беа на власт,секој потег ќе им го оправдуваа. Лицемерие до бескрај. :rolleyes:
За инат сакам да го изградат деловниот објект,зошто гнидава одма почна по рецептот на бранче по пат на сила,е нема така синко мајчин не ви е ова 94-ча кај што правевте што сакавте и народот пиеше нафта.
Глуп Женовски,а можеше место да му биде поттрчко на бранче да биде конструктивен и навистина да и помогне на населбата,како Стевчо на пр. Вака со кршења насилни влегувања,не верувам дека ќе биде градоначалник уште долго.

тоа што бранче го праеше по пат на сила,сеа го праат овие другиве.Жерновски нема никаква моќ реално..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom