Skoda 110 R

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5
Што мислите за ова возило.. Се произведувало во 70ти. Некои искуства. Многу ми се допаѓа дизајнот, наликува на Порше. Нешто повеќе за Шкодава.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Прави филм доста количево иако од напред ми е многу грдо. Има кај мене во Карпош 4 една жолта... типот иде на технички секоја година, ја регистрира колата и ја паркира.. си стои во место зарѓана целата. Изгледа мисли ќе му даде некој XXXXX евра за неа. :)

P

Peaceful Anger

Гостин
Шкода е најзакон количе бе :je:само се слаби во однос на јакиве коли

А ова наликува на порше пошо мислам дека е намерно праена да личи и да биде како порше само у поефтина верзија

Член од
18 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Skoda 110 Rapid, убав примерок од Skoda, интересен дизајн, прв прототип беше произведен некаде околу 1968год. па се до 80 год. излегоа околу 2-3 модели/серии. Во комерцијална верзија некаде околу 1970. Носи нешто појак мотор од Skoda 110L 1107 ccm3 / 46KW, се произведуваа некаде до 80-тите, како што знам мењач носи од Porshe, пред неколку години барав да купам ваков модел кај нас, ама ретко ги имаше, скоро и на прсти се броеа.

И нејзината спортска верзија за рели Skoda 130RS!

http://www.trotinarallyeteam.cz/cms/foto_auta/skoda_130_rs_v_03.jpg

со мотор од 1300 ccm3 и од прилика околу 138bhp

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
интересно количе сон за колекционери;)

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5
да да носи мењач од порше,и уште некои шкоди носат..

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Што мислите за ова возило.. Се произведувало во 70ти. Некои искуства. Многу ми се допаѓа дизајнот, наликува на Порше. Нешто повеќе за Шкодава.
во оваа шкода има место позади да се вметне некој зверски мотор... изобилува со простор. задња вуча, а од напред е ептен грда... ама ептен... инаку шкодава е копија на еден фолксваген од минатото.. и по изглед и дизајн...

Член од
18 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6

--- надополнето ---

во оваа шкода има место позади да се вметне некој зверски мотор... изобилува со простор. задња вуча, а од напред е ептен грда... ама ептен... инаку шкодава е копија на еден фолксваген од минатото.. и по изглед и дизајн...
Во принцип нема простор позади, бидејќи ладењето и е позади т.е. цел хладњак се наоѓа до моторот(не се наоѓа напред како другите коли). За појак мотор ладењето го префрлуваат напред, а позади воздушниот тунел го отвараат и се ослободуваат некој си екстра 20-30 см

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Колку ли само глупо изгледа кога овие источноевропски тјунери ќе опнат МОДЕРНИ бандаши на стара кола...

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
АКо ти се допаѓа формата многу подобра опција ти е кадетт ц купе.
А и секако доста подобра основа за да се направи нешто сериозно добро отколку шкодава.

Член од
15 јануари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
5

Koj фолксваген ?! Karmann Ghia ?

--- надополнето ---

Колку ли само глупо изгледа кога овие источноевропски тјунери ќе опнат МОДЕРНИ бандаши на стара кола...

Ќути.. и мене ми се гади. До толку да немаат вкус ?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
...Кога веќе почнавте со Мотика Тјунинг

A оваа идеа не е лоша

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ептен мал полуофтопик:
Романската подгрупа на мотика стајлинг а богами и тјунинг ми е една од „поомилените“
Настрана современите бандаши на олдтајмер, па згора на се, се она што е хром префарбано со нешто што би требало да биде златна боја, а всушност е нијанса на нешто помеѓу гомно и златно...

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Ептен мал полуофтопик:
Романската подгрупа на мотика стајлинг а богами и тјунинг ми е една од „поомилените“
Настрана современите бандаши на олдтајмер, па згора на се, се она што е хром префарбано со нешто што би требало да биде златна боја, а всушност е нијанса на нешто помеѓу гомно и златно...
Руска школа ами? :))

Kajgana Shop

На врв Bottom