- Член од
- 23 февруари 2005
- Мислења
- 2.460
- Поени од реакции
- 44
Јас не можам да сфатам како некој кој се дефинира себеси како панкер, зборува позитивно за наци скинерите Најголемите судири и во идеологија и во филозофија ги имаш баш помеѓу овие две движења.О прво другар јас и сум панкер.А тоа што вика овој Џедај или што ја знам како е нема врска тоа дали имам пари или компјутер.Значи панкер е тип по улица што се шлае без пари и ништо.Грешка си тука.Панкер не е тоа.Се гледа по стил и познавање и по музика.
А сеа да се навратам.За информација има и наци панкери ама јас не сум од нив.Ама овде у мк е очајно лошо со нашите браќа да речам албанци.Пошто рекетираат све живо.Сето тоа го зборам со цел а не дека не знам.ЈАс многу знам за скинерите и сум го читал тоа и го знам и без да го читам.А нацизмот се раѓа ради тоа а не дека сакам македонија да биде „чиста земја„.И не ширам него кажувам дека зборат на празно без да имаат појма за скинерите.
Би требало малку повеќе да се информираш.
Панкер не е само оној кој има стил и познавање од музика, таквите на времето ги викавме викенд панкери А ако веќе спомнуваш наци панкери,пази, тие самите се дефинираат како такви, панкот во себе не содржи нацизам, што логички овие не можат да бидат панкери. Потврда? Па поседувам многу стари касети, компилации на која се наоѓаат палестински и еврејски панк бендови кои работат и снимаат рамо до рамо (овој факт за пример ти го давам).
И пробај да расчистиш малку со поимите национализам, нацизам, фашизам, анархија, социјализам, криминал, организиран криминал, рекет, итн...
Инаку да, Adicts...
Ми беа и ќе ми останат еден од омилените бендови Ама извадете ги од овој муабет и не ги црнете со мислења врзани со скинхеди и неонацисти.