SKINHEADS

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
О прво другар јас и сум панкер.А тоа што вика овој Џедај или што ја знам како е нема врска тоа дали имам пари или компјутер.Значи панкер е тип по улица што се шлае без пари и ништо.Грешка си тука.Панкер не е тоа.Се гледа по стил и познавање и по музика.
А сеа да се навратам.За информација има и наци панкери ама јас не сум од нив.Ама овде у мк е очајно лошо со нашите браќа да речам албанци.Пошто рекетираат све живо.Сето тоа го зборам со цел а не дека не знам.ЈАс многу знам за скинерите и сум го читал тоа и го знам и без да го читам.А нацизмот се раѓа ради тоа а не дека сакам македонија да биде „чиста земја„.И не ширам него кажувам дека зборат на празно без да имаат појма за скинерите.
Јас не можам да сфатам како некој кој се дефинира себеси како панкер, зборува позитивно за наци скинерите :) Најголемите судири и во идеологија и во филозофија ги имаш баш помеѓу овие две движења.
Би требало малку повеќе да се информираш.

Панкер не е само оној кој има стил и познавање од музика, таквите на времето ги викавме викенд панкери:) А ако веќе спомнуваш наци панкери,пази, тие самите се дефинираат како такви, панкот во себе не содржи нацизам, што логички овие не можат да бидат панкери. Потврда? Па поседувам многу стари касети, компилации на која се наоѓаат палестински и еврејски панк бендови кои работат и снимаат рамо до рамо (овој факт за пример ти го давам).

И пробај да расчистиш малку со поимите национализам, нацизам, фашизам, анархија, социјализам, криминал, организиран криминал, рекет, итн...

Инаку да, Adicts...
Ми беа и ќе ми останат еден од омилените бендови :) Ама извадете ги од овој муабет и не ги црнете со мислења врзани со скинхеди и неонацисти. :)

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
abe drugar ti ocigledno ne si cul za nazi pankeri.RAzberete site.ne sum jas nazist aloooo.i sto pati kazav zasto nekad go poddrzavam toa.a toa sto vikas za skineri i pankeri.ima i nazi skineri i pankeri nacisti.i jas ova so nacizamot ne go kazuvam od muzicka gledna tocka.nego go kazuvam kako makedonec a nekako panker.ima razlika.a daleku sum i od nazi skiner i od nazi panker.ti imas nesto da se informiras i procitas vo postarite postovi

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
IgoR_ViCiOuS напиша:
abe drugar ti ocigledno ne si cul za nazi pankeri.RAzberete site.ne sum jas nazist aloooo.i sto pati kazav zasto nekad go poddrzavam toa.a toa sto vikas za skineri i pankeri.ima i nazi skineri i pankeri nacisti.i jas ova so nacizamot ne go kazuvam od muzicka gledna tocka.nego go kazuvam kako makedonec a nekako panker.ima razlika.a daleku sum i od nazi skiner i od nazi panker.ti imas nesto da se informiras i procitas vo postarite postovi
Сум се информирал јас повеќе од 16 години за тие работи, затоа читај уште еднаш: А ако веќе спомнуваш наци панкери,пази, тие самите се дефинираат како такви, панкот во себе не содржи нацизам, што логички овие не можат да бидат панкери.

Значи овие луѓе не можат веќе да бидат панкери.

Може ли феудалист со социјалистички идеи да биде феудалист?

Да се дополнам:
За што сакаш на оваа тема да се зборува? За панк музика, скинхед идеологија, наци панкери, неонацисти...или општо за old, oi, ska punk? Зошто темата и твоите мислења не се баш на чисто, па да знаеме кај да ја префрлиме.

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
IgoR_ViCiOuS напиша:
ima bendovi so nacisticki tekstovi i vlijanija ako vise zborime za toa.Eve ti gi Dead KEnnedys
:pos:

Да те прочита Џело Биафра што си напишал, има куќата да ти ја запали.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Dead kennedys нацистички влијанија?

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
pa imaat nekoi pesni.ja bar taka znam.sea ako gresam popravi me.nego ne e bitno ne sum po naci pank i nesum nazi panker nego da kazam deka ima nacisti od pankerite

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Абе доволно ти е да сфатиш дека се против наци панкери од нивната песна nazi punks fuck off

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0

ReCoN

Единица за Специјални Операции
Член од
24 март 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
Ќе објасни некој за МАКЕДНОСКАТА ГАРДА или...

П.С
Гижо смени аватар жити мајка!Ме нервира тој џоа Исус шо е!!!ЕДИТ:
Извини,твојот аватар е твое право!Искористи го паметно!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
IgoR_ViCiOuS напиша:
ima bendovi so nacisticki tekstovi i vlijanija ako vise zborime za toa.Eve ti gi Dead KEnnedys
Дет Кенедис се најголемите анти нацисти што ги знам, дај не сери кога почна и ти панк да слушаш???

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ReCoN напиша:
Ќе објасни некој за МАКЕДНОСКАТА ГАРДА или...

П.С
Гижо смени аватар жити мајка!Ме нервира тој џоа Исус шо е!!!
што сакаш да ти објаснам?? тоа се група дечишта кои секој ден се нервираат поради македонската свест т.е. кажано не-свест. Се нервираат поради тоа што немаме почит кон нашата татковина и минатото... али освен нервирање и зборење ништо друго не праат.
Дури еднашка кај скејтерите кога требаше да се степаат со едни албанци сите се разбегаа само Марио го клоцаа па морав и ја да отидам да ја споделиме болката заедно... како и да е се надевам некој од тие лингури добил тетанус.

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Necrophilia напиша:
Дет Кенедис се најголемите анти нацисти што ги знам, дај не сери кога почна и ти панк да слушаш???
ДОБРО ДЕ ГРЕШКА.и онака не ги слушам дед кенедис.ја слушам панк не многу ама едно 5-6 години има може и поише.Секогаш има време да се научи нешто ново.да ги слушав ке знаев ама ете сум се помешал.ај убијте ме ебате тоа

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Necrophilia напиша:
Добра песна.Доста влијателна.Брао за прилепчание !MOre nacisti ovie ej.hahAbe najubavo da si go gledame i terame zivotot a nikoja druga nacija nema da ne popreci u toa.I Recon ja bi ti preporacal da se otkazes od toa da bides skinhed i nacist.pOsto djabe ke go prais.ako ne gi cepkas nema ni oni tebe da te cepkaat.Da ne se zamarame so nacizam i takvi sranja

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Немој панк да тераш без Кенедис

Kajgana Shop

На врв Bottom