Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Самиот Гоце Делчев е по-близо. Зависи од каде си.me intersira so kola do bansko od kade e poblisku
preku sandanski ili goce delcev, nekoj nesto ruta da mi kaze so bil
Дневно Банско: ски карта - 58лв., ски опрема (ски, обувки, штеки) - околу 30лв., ски облека - околу 20лв. Боровец - незнам.Цените за ски пас и изнајмување на скии како се сезонава у Банско и Боровец?
za veligden dali ima turisti u borovets i bansko
dali nekoj nesto e zapooznaen
Безбог е уникален. Езерото е красота. Но лјатото. В'обште за мен Пирин е нај красивата планина в БгЗа Банско сум бил на Велигден. Нема многу туристи. Продавниците некои работат, а некои не. Рестораните скоро сите работат. Цените се пониски. Снег на планините има сеуште. Јас хотел најдов и за 45 евра за двајца за 3 ноќевања. 500 метри до пешачката улица (главната). Хотелот е супер. Си има надвор паркинг пред хотелот, има базен, ресторан, собите се добри, услугата на високо ниво.
Но за Велигден кога бев, дека и они го слават, горе на врвот Вихрен очекувај гужва. Има планинари што идат со кола до планинарскиот дом на Вихрен, на еден ден, ја оставаат колата на паркингот (паркингот е мал, собира до кај 10-тина коли, но можеш и во уличката што оди кон пл. дом да паркираш) и планинарат.
Ако одиш до врвот Вихрен, ќе видиш механа (кафана). Ефтино и многу вкусно јадење. Мора да седнеш таму.
Инаку би ти препорачал да отидеш и до хижа Безбог (15 мин. од Банско). Таму се оди преку хижа Гоце Делчев. Со жичара од Гоце Делчев до Безбог. Безбог ти е врвот. Има планинарски дом и езерце. Картата за жичарата од Г.Д. до Безбог е 15 лева од човек. Се возиш 20-30 минути.
Други прашања ако има, повели.
Dali znae nekoj kako dw najdam prevoz od skopje do bansko za naredna nedela ?