Сите убави мисли ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
[FONT=&quot] [/FONT]Не е доволно само да ја пронајдеме личноста со која сакаме да бидеме; треба да го пронајдеме и патот до нејзиното срце.

Никогаш немој да го сметаш за корисно она што ќе те натера да не го одржиш зборот ,да заборавиш на срамот, да замразиш некого ,да се сомневаш во некој, да го проколнеш ,да се преправаш или да посакаш нешто што би морал да го криеш.

Би те излажал ако ти речам дека си произлегла од моите соништа и си станала дел од мојот живот... Зашто моиве соништа никогаш не биле толку прекрасни.

Прифаќај скромно ,простувај великодушно .
Отстрани ја мислата " Навреден сум " и чувството од навреда ќе исчезне .Отстрани го чувството " Навреден сум" и навредата ќе ја снема .

Доколку речам дека знам што е љубов, би погрешил, зашто ти на љубовта и' даваш целосно ново значење...

-Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships.

-Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen.

-You have to expect things of yourself before you can do them.

-I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

-I've always believed that if you put in the work, the results will come.

-There is no "i" in team but there is in win.

Michael Jordan

<3 Basketball

"It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop!"-Confucius

- Она што може да го донесе моментот...не може ни целиот живот.
- Само оној што паднал, може да им даде пример на другите како да станат.
- Дела, а не зборови ! (мај фејворит)
- Сакај за да бидеш сакан.
- Утехата е најлесно решение.
- Мало дете плаше со солзи, а човек со душата.
- Поразите се куси одморалишта за следните победи.
:pipi:

Нас не не вознемируваат делата на другите луѓе - бидејќи тие потекнуваат од нивните души - туку нашето мислење за нив.
Добрината е непобедлива , но само ако е искрена, а не лажна и лицемерна Кога треба да се налутиш сети се дека гневот не е доказ за машкост, туку напротив благоста и нежноста.

"Додека думаш, а не чиниш и додека чиниш без думање, живот немаш, а кога думаш и чиниш или кога чиниш здумано, живот тераш" - Гарфилд

* Човек е првин млад и чесен, а потоа станува смел
* Дрскоста е маска зад која се крие страшливецот
* Секој смета дека добрината е должност само на другите
* Минатото е крадец што не може ништо да даде, а може да ја украде убавата иднина

од „Парадоксот на Диоген“-Томе Арсовски

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom