Сите убави мисли ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
Патот до „пеколот„ е поплочен со добри намери
Не го лути тој што треба да го молиш

Keep your sense of humor. There's enough stress in the rest of your life to let bad shots ruin a game you're supposed to enjoy

“The pessimist complains about the wind; the optimist expects it to change; the realist adjusts the sails.”

-William Arthur Ward

„Девојчево не е толку убаво за да си дозволи да е толку глупо!“

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Far away there in the sunshine are my highest aspirations. I may not reach them, but I can look up and see their beauty, believe in them, and try to follow where they lead

Dwell in thought upon the grandest, and the grandest you shall see; Fix your mind upon the highest, and the highest you shall be.

Love is life. All, everything that I understand, I understand only because I love. Everything is, everything exists, only because I love. Everything is united by it alone.

Action may not always bring happiness, but there is no happiness without action. -Benjamin Disraeli

Know what you want to do, hold the thought firmly, and do every day what should be done, and every sunset will see you that much nearer the goal. -Elbert Hubbard

A: I wish none of this had happened.
B: So do all who see such things. All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]I have no special talents. I am only passionately curious.[/FONT][/FONT]

Животот на развратникот е една од најголемите подготовки за мистичар! :pipi:

"Убавината ќе го спаси светот" Ф. М. Достоевски

Тешко е да сакаш, потешко е да не сакаш, но најтешко е да ја најдеш саканата личност, која те сака.-Александар С. Пушкин

Целата љубов на светот сака да проговори, само не се осудува бидејќи е страшлива! Тоа е трагедијата на светот.-Бернард Шо

Љубовта е како војна: ја започнуваш кога сакаш, а бојот го напушташ кога ќе се изнемоштиш!-Оноре Де Балзак

Никогаш немој да се потсмеваш на нечии сништа.

Запомни дека секој што ќе го сретнеш има страв од нешто, има љубов кон нешто и има изгубено нешто.

Оној момент кога ти ќе кажеш: "Се предавам", некој друг кој ја гледа истата ситуација ќе извика:"Господе, колку добра можност".

Кога победуваш немој да се фалиш. Кога губиш немој да бараш оправдувања.

Никогаш немој некому да му ја одземеш надежта.Можеби таа е единственото што го има.

Зборовите и времето користи ги внимателно.Ниту зборот,ниту времето не можат да се вратат.

Пред да го искажеш својот суд,слушни ги двете страни.

Биди подготвен да загубиш една битка,за да ја добиеш војната.

Луѓето цени ги по големината на нивните срца,а не по големината на нивните богатства.

Вистински победник е оној кој што од својот непријател направил свој пријател.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]-If today was perfect there would be no need for tomorrow.
[/FONT]
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]-Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for the truth. [/FONT][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]
-The Hardest question in the World To answer completely truthfully is...... How Are
You?
[/FONT]
[/FONT]
-Колку повеќе ги запознаваме луѓето....Толку повеќе си го сакаме кучето.
-Најголема човечка слабост е тоа што секогаш сака да го дознае она што не сака да го знае...
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]
[/FONT][/FONT]

Денес се ослободив од сите тешкотии , дури и ги отфрлив.Тие не биле надвор од мене,туку во мене самиот,во моите предрасуди.

Големо спокојство поседува оној кој не се грижи за тоа што другиот зборува,прави или мисли,туку само за сопствените дела,кои треба да бидат праведни и чесни. Не му прилега на добар човек да ја бара темната страна кај другите,туку треба да се стреми право кон својата цели да не гледа наоколу

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Wrong life cannot be lived rightly.

[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Always and never are two words you should always remember never to use.[/FONT][/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]No one dies a virgin, Life screws us all.[/FONT][/FONT]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom