Синиот екран на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Litajko
  • Време на започнување Време на започнување
Може и да е софтвер, малце заебано ама може да почнеш да uninstall-ираш програми и можда ќе откриеш која ти прави проблем.
Кај мене испадна дека ASUS "Smart" Doctor ме заебаваше со BSOD.

Сигурно ви се случило некогаш ова
Windows_XP_BSOD.png

Ако може некој да разјасни на што се должи ова , и како да го оправам.

Ако немаш, инсталирај Service Pack 2 или уште подобро, Service Pack 3 и после ОБАВЕЗНО смени си ги драјверите на графичката. Ама претходно избриши ги старите комплет, и фајловите што ќе останат во system32\drivers фолдерот што се од графичката, и нив избриши ги, за да можеш наново комплет нови (други) драјвери да инсталираш.

Еве ти најдов и нешто плус, за нареден пат, користи си гоогле :)

Првин дечково нека каже кога му се појавува ова за полесно да се открие до што може да е.Мене ми се појавуваше кога оклучував видео на пример.

Првин дечково нека каже кога му се појавува ова за полесно да се открие до што може да е.Мене ми се појавуваше кога оклучував видео на пример.
Еве кога му се појавува...кога ентерпрајс ќе скршне од курсот... :pos:
Startrek-BSoD.gif

Јас на еден компјутер видоф мака со една матична, па девојчицата што беше нејзин компјутерот го однесе да и сменат матична и после немаше мака.

И мене ми се појавува кога уклучувам видео, а инаку имам сервис пак 2.

Сигурно ви се случило некогаш ова
Windows_XP_BSOD.png

Ако може некој да разјасни на што се должи ова , и како да го оправам.

Ако се работи баш за горенаведениот БСОД:

- PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA = проблем со алокација на меморија
- STOP 0x00000050 - БСОД-от е предизвикан од графичката
- Тие во заградите се помалку битни, 01 е дека процесорот неможел да продолчи после фаталната грешка и дека всушност генерирал БСОД, 00 е дека проблемот е од хардверска природа (или обратно беше) другите 2 кода се на шашма.
- фајлот SPCMDCON.sys е речиси ирелевантен у ситуацијава, системски фајл е, ако не друго, анјди го у system32 фолдерот и стај му екстензија .old, видовсот сам ке го замени.

Од глеање вака мислам дека драјверите на графичката погрешно алоцирале некој податок во графичкиот рам, и тоа не му се свиѓало на компјутерот. Пробај со реинсталација на драјвери.

Да му ебам се живо го форматирав и изгледа било до драјверите за графичката , кога ги инсталирав пак почна да зарибува. Сега бутам без драјвери. :) Ај некој ако може да ми најде драјвери за GeForce. Вака е името VGA PCIExpress GF 7100 128TC. А го немам цд то со правилните драјвери бидејќи тој волот од кај што го зедов компјутерот ми дал друго цд. Добро барем го погодил за звучната.

Проба со најновите од нет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom