Синиот екран на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Litajko
  • Време на започнување Време на започнување
Mi se pojavi mene pred 2 nedeli....format C: i aj upm seto jovo na novo

Тоа е најдолгото и најмачното решение од сите.....

Затоа ќе си направиш како мене... откако еднаш ќе го форматираш хард дискот и наново инсталираш windows со сите драјвери и програми што мислиш дека ти требаат, ќе си направиш бекап со некоја асолна програма, по можност Norton Ghost или Partition Magic и ако не-дај-боже ти се случи повторно истото, за 20 минути ќе си го имаш стариот windows целосно функционален. А можиш дури и да најдиш, ако успееш, live cd па така да стартуваш windows

Иначе кога ке се појави "синиот екран на смртта" скоро секогаш се работи за хардверски/БИОС ерор ... или поточно први индикации дека нешо ти рикнуе у натра ... мене истото ми го праеше на стариот комп ... со ПСИ слотот за графичката беше појебан ... па најлесно решение ми беше си купив нов комп ... :pos2:

Иначе кога ке се појави "синиот екран на смртта" скоро секогаш се работи за хардверски/БИОС ерор ... или поточно први индикации дека нешо ти рикнуе у натра ... мене истото ми го праеше на стариот комп ... со ПСИ слотот за графичката беше појебан ... па најлесно решение ми беше си купив нов комп ... :pos2:

Дека е bios/hardware error .... може да се каже...
....а за овие шо ги викаш "први индикации" дека нешто ќе ти "рикне" .... смешно ....

Ти се појавил ли некад овој екран па за да збориш?

Ти се појавил ли некад овој екран па за да збориш?

Чекај да размислам..................... не бе не, не ми се појавил на памет зборам ....

хехехехе Пробав со реинстал ама после секој реинстал го прави ова. Се мислам да не е проебан нешто хард дискот.

Најверојатно ти е графичката, го имав истиот проблем , после секој реинстал повторно се појавуваше...
пробај ке видеш :helou:

Тоа ти е најдобро решение :vozbud:

BSOD не се појавува секогаш заради хаардверски проблеми. Всушност е многу почесто да ти се појави ради софтвер.

BSOD не се појавува секогаш заради хаардверски проблеми. Всушност е многу почесто да ти се појави ради софтвер.

Се согласувам. BSOD може да се појави и поради некомпатибилност меѓу хардверот и оперативниот систем. Неретко се случува да се појави то срање поради некој свежо инсталиран софтвер. Во секој ерор, ти кажува што може да е причината за тој ерор. Еве, јас имам една матична со слот 1 процесор на 450 мегахерци и ме нервираше со BSOD при инсталација на ХР. Детално прочитав што е проблемо и видов дека матичната не ми е ACPI Compliant. Прочитав како пишуе и направив така. Со тој ерор првпат у живот се среќавам но не беше предизвик за мене.

Поздрав,
Влацки.

:nesum: Бидејќи ми пишува некој хард диск ерор.:uvo: Да ти ебам виндоусот глуп требало место сафе мод да му стават бутни го да запали мод.:pos:

хахах..:rofl:

premesti gi ramojte i probaj :> .Kaj mene delue ama ako ti e asus posto samo na asus maticni ploci izlaga na nekoja druga ako ti izleze neso + e rasipano

хехехехе Пробав со реинстал ама после секој реинстал го прави ова. Се мислам да не е проебан нешто хард дискот.

купи си нов хард и на мене така ми се праеше и сеа нов хард и фурам неам гајле:vozbud:

a cd to od vindovsot da ne ima nekoj error probaj so drugo пу бе да му еам на латиница сум напишал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom