Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Топ, само оваа на Буцати да ја најдеш целосната верзија, со сите раскази. Ова на Ѓурѓа е 100% скратено издание и не вреди ни денар.
Мислиш на "Шеесет раскази"? Не можев да го најдам тоа издание никаде. Знам дека ова е скратено, избор е на неколку раскази. Но, си реков подобро нешто отколку ништо. Не знам само зошто на COBISS стои дека е во печат уште од 2017. Мислам дека само едно издание има на "Шеесет раскази" на македонски.Топ, само оваа на Буцати да ја најдеш целосната верзија, со сите раскази. Ова на Ѓурѓа е 100% скратено издание и не вреди ни денар.
Не зборам на македонски само. Мислам дека видов на COBISS дека ја има по библиотеки на српски, веројатно постаро издание. Верувај дека што и да е, подобро е отколку од Ѓурѓа.Мислиш на "Шеесет раскази"? Не можев да го најдам тоа издание никаде. Знам дека ова е скратено, избор е на неколку раскази. Но, си реков подобро нешто отколку ништо. Не знам само зошто на COBISS стои дека е во печат уште од 2017. Мислам дека само едно издание има на "Шеесет раскази" на македонски.
Топ, само оваа на Буцати да ја најдеш целосната верзија, со сите раскази. Ова на Ѓурѓа е 100% скратено издание и не вреди ни денар.
Тешко ми оди читањето и разбирањето на српски. Инаку почнав со читање и преводот ми изгледа добар засега. А и расказите се топ, многу ми се допаднаа првите што ги прочитав.Не зборам на македонски само. Мислам дека видов на COBISS дека ја има по библиотеки на српски, веројатно постаро издание. Верувај дека што и да е, подобро е отколку од Ѓурѓа.
Ќе видиме каква е, многу позитивни коментари читав на форумов ме заинтересиравте и мене хахахОсобено Волшебникот.

Кај ја најде Наивен Супер? Само таа ми фали од цел комплет од Табернакул, плус уште една друга.
Абе нели ја зеде Волшебникот од пред некоја година? Или тоа беше некој друг што му опцув мајка?
Книга за секого е фб страната од каде што ја земав, на "виртуелна книжарница книгоманија" ја гледав одамна може да прашаш ако ја чуваат уште.Кај ја најде Наивен Супер? Само таа ми фали од цел комплет од Табернакул, плус уште една друга.

Биди поактивен на берзата за книги, ќе ја најдеш и тиАбе нели ја зеде Волшебникот од пред некоја година? Или тоа беше некој друг што му опцув мајка?