Што всушност Киро Глигоров и направи на Македонија?

Ич не ми е јасно како до сега немало некаква акција за изградба на споменик на големиот Глигоров.
Таков човек еднаш се раѓа.
Абе златен или бар позлатен споменик, во центар на Скопје, да остане спомен за неговата мудрост, пожртвуваност и љубов кон нашата земја.
Слава ти Кирче.

Имаше едно време едно пивце по негово име Стар Лисец:smir:

Да не умрел море? Или го закопаме жив?

Може како му направија на хан соло..
After being tortured by Vader, Han's body is frozen in carbonite and given to Fett as a reward, who then delivers the incapacitated Han to Jabba.:)

Така ќе биде уште повечен.

Може како му направија на хан соло..
After being tortured by Vader, Han's body is frozen in carbonite and given to Fett as a reward, who then delivers the incapacitated Han to Jabba.:)

Така ќе биде уште повечен.
:pos::smeshko:
Вечна му слава....

И направи на Македонија она, што ни најголемите надворешни крвници не можеа да и направат. Кога некој твој ќе те уништи, штетата тешко се поправа.

Но, нас не не поколеба ни тоа што јавно и без трошка срам навиваше за Југославија, и тоа во моментите кога требаше да "проодиме" како независна држава. Ниту пак тоа што дома гласавме за референдум, а он си се љубавишеше со Изетбеговиќ и сањаше за Југославија според формулата 4+2.
Дури и неговиот "син" и идеолошки клон Б.Ц, веќе 17 години си го чуваме.
Тешки мазохисти ли сме, глупи ли сме, овци ли сме, не знам. Само знам дека сега е крајно време да расчистиме и да ги засечеме во корен сите Киро-идни рецидиви во државава, за да, прво опстоиме(ги оставиме ли, готови сме), а потоа се исправиме и продолжиме како македонци кои заслужуваат така да се наречат себе си.

КЛИК:nesum:

Верувате во весникот? КИРО НИ ЈА ДАДЕ ДРЖАВАВА !

za grev:uvo:.
stom taka mislis mozebi cuvstvuvas deka imas drzava ama taa ista drzava nema potreba od lugje kako tebe .
trk na forum istorija, otvoraj knigi i pocni od 5 odelenie istorija, trgni slkikite od branko so gi drzis vo detska soba i vrati se na forumov.

На задоволство на реалниот сега ме извади од контакт од реченицава и ќе ти се обратам вака.

комуњаро посрана, киро не ти ја даде државава. државава ти ја дадоа луѓе кои многу мнгу порано се бореа за она што на мала врата и сосема случајно го донесе кирчо едноокиот.

Ченто беше убиен од потрчковците на тито како кирчо бидејќи Македонија ја гледаше како независна земја уште во 40тите години на минатиот век. Кирчо не веруваше ни во 90тите а богами не верува ни денес.

Делчев и востанците ги дадоа животите за слободна и независна Македонија, бе токмак еден. Се што Кирчо даде за Македонија беше оружјето на АРМ, знамето и името на Грците, а се што доби беше бомба во глава после 1 месец од пазарењето со светите работи на Македонија.

Најголемиот предавник кој Македонија некогаш го имала, е Кирчо југословенот. Како не го убивме 95, уште не можам да сфатам.

Ах бе, ебани сте во умовите, не ми се верува што верувате...Дека Македонија почнува од 91...Многу време пред тоа течела крв за земјава каде живеете а не го цените тоа...

Срамота. Секаде има вака ебан во ум народ низ поранешниве комунистички блокови...Русија, Бугарија, Чешка....

Зло поголемо и од нацизмот...е само комунизмот.

ЦЦЦЦЦЦ...А јас мислев дека кога овој му ја бараше на Гоцета он не му јададе.

Ало знаеш ли ти бе дека на прославата на плоштад по повод независност едвај го натерале да се симне од водно.

И само да не заборавам што друго ни даде Кирчо.

Денес не можеме да го посетиме стожерот и родното место на модерната Македонска држава.

Нешто кое пред 60 години беше македонска земја каде била оформена македонската модерна држава, денес е под Србија. Кој го поклона ова свето македонско парче земја? Или тогаш македонците се собраа во Србија да ја направат македонската држава?

Смешки за плачење. Испродаде земја македонска...каде многу крв се пролеало...Има место за таквите предавници...во адот.

za grev:uvo:.
stom taka mislis mozebi cuvstvuvas deka imas drzava ama taa ista drzava nema potreba od lugje kako tebe .
trk na forum istorija, otvoraj knigi i pocni od 5 odelenie istorija, trgni slkikite od branko so gi drzis vo detska soba i vrati se na forumov.

Прво и основно тоа е мое мислење, знам историја, а слики од ПРЕТСЕДАТЕЛОТ немам во детската соба, и мое право дали ќе постирам или не на форумов.Јас го поштувам нашиот претседател, а ти си за грев ако учиш историја од форуми...

На задоволство на реалниот сега ме извади од контакт од реченицава и ќе ти се обратам вака.

комуњаро посрана, киро не ти ја даде државава. државава ти ја дадоа луѓе кои многу мнгу порано се бореа за она што на мала врата и сосема случајно го донесе кирчо едноокиот.

Ченто беше убиен од потрчковците на тито како кирчо бидејќи Македонија ја гледаше како независна земја уште во 40тите години на минатиот век. Кирчо не веруваше ни во 90тите а богами не верува ни денес.

Делчев и востанците ги дадоа животите за слободна и независна Македонија, бе токмак еден. Се што Кирчо даде за Македонија беше оружјето на АРМ, знамето и името на Грците, а се што доби беше бомба во глава после 1 месец од пазарењето со светите работи на Македонија.

Најголемиот предавник кој Македонија некогаш го имала, е Кирчо југословенот. Како не го убивме 95, уште не можам да сфатам.

Ах бе, ебани сте во умовите, не ми се верува што верувате...Дека Македонија почнува од 91...Многу време пред тоа течела крв за земјава каде живеете а не го цените тоа...

Срамота. Секаде има вака ебан во ум народ низ поранешниве комунистички блокови...Русија, Бугарија, Чешка....

Зло поголемо и од нацизмот...е само комунизмот.

Прво и основно не сум никаков комуњар посран.Ти си необразован човек дефинитивно, Груески успеал да ти го испере умот очигледно.
Најдобро би било кога би ги контролирар емоциите и би покажал малку основна култура во твоите постови, на форум неможеш да се однесуваш како да си на улица, твојот речник чувај си го за дома.

Точно.Луѓето се бореле многу одамна и јас имам целосен респект кон нив, но пак ќе ти кажам дека ништо конкретно не направиле, во смисол - никој не немал признато се до годината во која сме подпаднале под кралството СХС.Од тогаш па натака македонскиот народ бил признаен во границите на СХС, македонците уживале поголеми и по фер права,македонскиот јазик бил дозволен за употреба.Но можело истото да се случи како што се случувало поодамна-да нејќат да чујат за признавање на македонците нели?
Но за наша среќа тоа се случило што подоцна во 1991 по распадот на СФРЈ ни отворило широка врата за осамостојување.
Значи пак ќе повторам дека Гоце,Даме,Ченто ги поштувам исто како и Александар,Самуил,Филип само целта ми беше да кажам кога конкретно успеавме да добиеме независна држава-сонот на сите револуционери.

Прво и основно не сум никаков комуњар посран.Ти си необразован човек дефинитивно, Груески успеал да ти го испере умот очигледно.
Најдобро би било кога би ги контролирар емоциите и би покажал малку основна култура во твоите постови, на форум неможеш да се однесуваш како да си на улица, твојот речник чувај си го за дома.

Точно.Луѓето се бореле многу одамна и јас имам целосен респект кон нив, но пак ќе ти кажам дека ништо конкретно не направиле, во смисол - никој не немал признато се до годината во која сме подпаднале под кралството СХС.Од тогаш па натака македонскиот народ бил признаен во границите на СХС, македонците уживале поголеми и по фер права,македонскиот јазик бил дозволен за употреба.Но можело истото да се случи како што се случувало поодамна-да нејќат да чујат за признавање на македонците нели?
Но за наша среќа тоа се случило што подоцна во 1991 по распадот на СФРЈ ни отворило широка врата за осамостојување.
Значи пак ќе повторам дека Гоце,Даме,Ченто ги поштувам исто како и Александар,Самуил,Филип само целта ми беше да кажам кога конкретно успеавме да добиеме независна држава-сонот на сите револуционери.

znaes znaes ti istorija ...lele be sve koj ne diskutira tuka c c c c c

Глигоров попросто не сакал да биде будала ...

Се косите со Вашите мајки и татковци...

Тие го гласаа пред неговата изјава...

Тие го гласаа и по неговата изјава...

И еве ја фамозната изјава:

Еве ви го и неколку пати линкот, да не го промашите едноокиот...Некои од вас не ни биле родени тогаш...
......
СРАМОТА!!!

Глигоров попросто не сакал да биде будала ... исто како и Али Ахмети, нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom