Што ви недостига од детството?

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
Мнооогу работи, ама кога би морала да изберам:
Седење со баба и дедо, па да ми ажуваат приказни, и што они правеле додека биле млади
Маалски игри - крижи-мижи (на велешки), степенчинња(ластик), брканичок...
Моето куче Рики

Но најмногу од се ми недостасува слободата, негрижата, радоста што ми ја носеа тие години. The good old days.

Не ми фали нишо, уше се собираме кај мене и слушаме некој безвезни музики, па излагаме негде низ град. Порано иста шема ама искачавме на џамлии, жмурка или баскет. И баш коа бев копиљ неможев да ја досегнам највисоката полица мајка ми тамо ми ја чуваше домачицата па требаше да правам милион вратоломиии за да штрбнам некое парче Домачица,пошо не ми се чекаше да дојде она или татко ми од работа.

Единствено, ми фали шо на сите гледав како на вечни другари.

Euforijata......
Kako mal so dusa ja cekav da dojdi nova godina,11 Oktomvri,da pojdam na odmor,i slicni raboti....za koi kako se blizese vremeto jas ne mozev da zaspijam od vozbuda...
Ne znam oti,ama sega nisto ne mi predizvikuva vozbuda kako koga bev mal...denot pred da zaminam na odmor mi bese ist den kako drugite,ne znam oti ama ne sakam da dojdi nova godina,i slicni raboti....
A be da ti recam deka utre ce letame so palglajder ili deka ce se vozime so avion ili deka ce skokame bungee ce viis dali nema da te fati euforija.E pa isto bilo be sine ko pomal.Kolku sho rastish tolku ti se pogolemi ocekuvanjata za utre i tolku pomalce raboti te pra da bidish pod adrenalin :D.Znaci neshto sho ti e vech vidzeno i znajsh kako e nema za sho da bidish "pod stres".

A inace od detstvoto mi fali nintendo,mi fali nekoe CD so rawe (od tipo na scooter) ili goa trance muzice (od tipo na Salam Alikum) ama na sistem da mi sviri,a ne ko sega na winamp mp3ka.A be ko e mi tekni deka mi veti tatkomi deka e mi kupi nintendo i po nekoja godina sistem so zvucnici od 2 x 100 wati ne mozef da mislam so mozokov,a pa kamoli nesto drugo.Samo tamu mi brcheshe:smir:

Неостварена желба од детството: Да направам Fatality на Mortal Combat 4. :(

Жмурка на улица со россонерка и маца_кака и уште многу други особи:pos2::pos2::pos2:и сите тие работи кои ме правеа безгрижно дете.

Deckite zaebancii, i najmnogu od se bezgriznosta! Sea treba da se zamaram za testovi, isprasuvanja, drugarki, drugari, ti serat tvoite zaso si ja zemal kolata, zaso si se vratil kasno, zaso matematika 1, si piel, si pusel, cel den na kompjuter sedis...preku k*r mi e od se! Ko bevme pomali (gradinka) cel den si go ladis, sve ti e servirano, si lezis, si igras so kolicki i so vojnicinja, kamaj kamaj, si gleas crtani! So eden zbor - RAJ!

Да кажам Мамо и Тато....

Колку и да не признавам, колку и да се правам на тошо... сепак тие два збора ми недостасуваат... уствари само еднаш сум кажал Мамо а за другиот никад....

Колку и да избегнувам да признаам.... сепак мака ми е увек колку и да сум цврст тие два збора ми недостасуваат не сум имал прилика да ги кажем...:toe:

mi fali mnogu od moeto detstvo...poodamna bese,hehe neznam dali znaete imase mastiki cunga lunga,so niv se pravea najgolemi rozevi baloni,potoa mi fali brkanicata niz maalo,pa mi fali zmurkata,ja bev manga si odev doma na jadenje ,a tie me baraat..hahah kolku me koftaa samo zaradi toa,moeto maalo e masko maaalo,bevme samo nekolku pa 3 devojcinja i edno 10 maskudanci...pa mi fali da gi gleam u toa zguljavite nodjinja kakao igraat fudbal,a ja sednata so drugarkite na trotoar...pa koga se pravese ajvarot...trcaj so lepceto da macneme od tavata...pa kamaj,kamaj,pa kacuvanjeto po drva ,kradenjeto zeleni kajsii i lalainja...krsenje prozorci...pionerskata marama ahahahah 20 dinari od mama ..lele do sabajle da pisuvam...

i sea gledajki od ovaa distanca...kolku mi bilo ubavo koja bezgriznost,koja detska radost,koja sreka.....ehhhhh

Ми недостига безгрижноста на детството како број 1.
Ми недостига играњето џамлии, народна, сакате ли војна, жмурка, граница, полжав, ластик... :pos2:

Можеби што животот сум го сфаќала толку несериозно:helou:

Баш тоа : безгрижниот живот. Колку не сум се грижела ама баш за ништо:jaj:

Кратко и јасно, слободата и безгрижноста :toe:

безгрижноста пред се...
маалски игри,приказните на дедо, шетањето со тетка ми, игрите со сестра ми ...

Ми фалат игрите на улица, старото друштво од маало, мрзнењето на клупа на -15 степени, скришното пиење РИКО, бегањето од цасови, смеењето на глупости (не дека сега не се смеам на глупости ама тогаш повеќе:pos2:), правењето претстави, казувањето на страшни приказни, сите зивотни што ги исцувавме... и многу, многу други работи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom